Ἀπὸ τὴν γιορτὴ τοῦ Μητροπολίτου μας

Με λαμπρότητα εορτάστηκε και εφέτος η ονομαστική εορτή του Μητροπολίτου κ. Ιεροθέου.

Την παραμονή της εορτής, στον Αρχιερατικό Εσπερινό που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου, συγχοροστάτησε με τον Μητροπολίτη μας και ομίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος. Επίσης, τον Μητροπολίτη μας επισκέφθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους και οι Σεβ. Μητροπολίτες Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Θεόκλητος, Θηβών και Λεβαδείας κ. Ιερώνυμος, Άρτης κ. Ιγνάτιος και Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Ἀπὸ τὴν γιορτὴ τοῦ Μητροπολίτου μαςΤην κυριώνυμο ημέρα, ο Μητροπολίτης συλλειτούργησε με τον Μητροπολίτη Εδέσσης κ. Ιωήλ, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο, και με πολλούς Ιερείς. Επίσης, στον Ιερό Ναό εκκλησιάστηκαν οι Δήμαρχοι Αντιρρίου κ. Γ. Κολοβός και Αποδοτίας κ. Β. Σούζας, ο πρ. Δήμαρχος Ναυπάκτου κ. Κων. Κονίδας και οι πρ. Πρόεδροι του Δημ. Συμβουλίου κ. Χρήστος Παΐσιος και κ. Περικλής Θεοφάνης, οι Διοικητές της Αστυνομίας, της Τροχαίας και της Πυροσβεστικής, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

Μετά την θεία Λειτουργία ο Μητροπολίτης δέχτηκε ευχές στο Επισκοπείο από τον λαό της Ναυπάκτου και των γειτονικών πόλεων, Κληρικούς και λαϊκούς, Εκπαιδευτικούς και μαθητές, μέχρι το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

Στην εορταστική τράπεζα που παρατέθηκε το μεσημέρι στην αίθουσα του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου προς τιμήν των Αρχών, των εκπροσώπων φορέων της πόλεως, των συνεργατών της Ιεράς Μητροπόλεως και των επισκεπτών, μίλησε σε πολύ εγκάρδιο κλίμα ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ και εν συνεχεία ο Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην προετοιμασία της εορτής, αλλά και όσους ανιδιοτελώς στέκονται αρωγοί στο έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Κληρικούς και λαϊκούς, Εκκλησιαστικά Συμβούλια, Συνδέσμους Αγάπης κ.ά.-

  • Προβολές: 1385

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἰστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance