Skip to main content

Από την γιορτή του Μητροπολίτου

Από την γιορτή του Μητροπολίτου

Στιγμιότυπο από το αρχιερατικό συλλείτουργο για την εορτή του αγίου Ιεροθέου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου. Τον εορτάζοντα Μητροπολίτη μας κ. Ιερόθεο πλαισίωσαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Ηλείας κ. Γερμανός, Εδέσσης κ. Ιωήλ, Πατρών κ. Χρυσόστομος και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, ενώ στον Εσπερινό ομίλησε ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Αντώνιος Φραγκάκης.

Μετά την θεία Λειτουργία ο Μητροπολίτης δέχτηκε ευχές στο Επισκοπείο από τον λαό της Ναυπάκτου και των γειτονικών πόλεων, Κληρικούς και λαϊκούς, Εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Στην εορταστική τράπεζα που παρατέθηκε το μεσημέρι στην αίθουσα του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου, ήταν καλεσμένοι οι Αρχές της Επαρχίας, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Ναυπάκτου όλων των παρατάξεων, οι εκπρόσωποι φορέων της πόλεως, οι πιο μακρινοί επισκέπτες, οι συνεργάτες της Ιεράς Μητροπόλεως. Έτσι η αίθουσα του Αγίου Δημητρίου ήταν κατάμεστη από εορτάζοντες.

Μετά την τράπεζα μίλησε με εγκάρδια λόγια ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ και εν συνεχεία ο Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην προετοιμασία της εορτής, αλλά και όσους ανιδιοτελώς στέκονται αρωγοί στο έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Κληρικούς και λαϊκούς, Εκκλησιαστικά Συμβούλια, Συνδέσμους Αγάπης, Κατηχητές, Εκπαιδευτικούς, Μηχανικούς, κ.α. Επίσης ευχήθηκε στους υποψηφίους τα δέοντα, τονίζοντας το γεγονός ότι η Εκκλησία παραμένει πάνω από διαιρέσεις και σχίσματα και αποτελεί ενοποιό δύναμη της κοινωνίας.–

  • Προβολές: 2845