Γράφτηκε στις .

«Εις Μνημόσυνον»

Πατέρας

«…Και έτσι αυτά τα γράμματα που σου έγραψα και σου γράφω θα τα έχεις για ενθύμιο…»

«…Αν θάλασσα περάσης και ποταμούς διαβής, τον πατέρα σου μη λησμονής…»

«π. Ιερόθεε, κοντά σε όλα τα βιβλία που διαβάζεις έχω την ιδέα να σου προτείνω να διαβάσης και έναν μεγάλο λόγο του αγίου και Μεγάλου Βασιλείου που επιγράφεται "πρόσεξε σεαυτώ". Πολλά γράφει αυτός ο άγιος, θα τα έχης διαβάσει, αλλά ξαναδιάβασέ το τώρα στις δύσκολες ώρες και τις ημέρες που περνάς αυτού...»

«…Μέτρησέ τα και σκέψου τα και εφήρμοσέ τα, κατόπιν συμβουλής γέροντος Κληρικού που να ξεύρης ότι σε αγαπάει. Αυτά που θα σου πη και που σε συμβουλεύση να τα κάνης και ο Θεός μαζί σου. Μη παρασύρεσαι από κοσμικούς και κοσμικές, έστω και να έχουν μια εξωτερική θρησκευτική μόρφωση...»

«π. Ιερόθεε, σε συμβουλεύω στας κρισίμους στιγμάς που είσαι... πρόσεξε μη σου φύγη η αγάπη του Χριστού μας».

Μητέρα

«Αγαπητό μας παιδί, π. Ιερόθεε, σε φιλούμε γλυκά, με πόνον πολύν. Τι γίνεσαι, παιδί μου, πως είσαι από την υγεία σου;»

«…Ο Θεός να σε προστατεύση και να σε ευλογήση σε όλη σου τη ζωή»

θεία Παρασκευή

«…Και σκέπτομαι πόση ζημιά κάνουν οι έπαινοι και οι επιτυχίες. Ας είμεθα σαν το ήσυχο ρυάκι που ποτίζει, δροσίζει χωρίς θόρυβο…»

«Σας θεωρώ ένα άγιο Δισκοπότηρο, που προσέφερε η οικογένειά μας εις τον Θεόν και προσεύχομαι, κανένα βέβηλο χέρι να μην αγγίξη επάνω σας. Όπως αρχίσατε την αγγελική πολιτεία, με φλόγα και αγάπη δια τον Θεόν και προς δόξαν του Αγίου Ονόματός Του, έτσι να συνεχίσετε και να παραδώσετε την ψυχήν σας εις τον Θεόν»

(Ἀπό τό βιβλίο: «Εις Μνημόσυνον - Βιογραφικά και αυτοβιογραφικά των γονέων μου Σωτηρίου και Ευτυχίας και της θείας Παρασκευής»)

ΧΩΡΙΟ