Γράφτηκε στις .

Βιβλιοπαρουσίαση: Βιβλίο προβληματισμού για την Ναύπακτο

 Βιβλίο προβληματισμού για την ΝαύπακτοΟ Πάνος Πολυχρονόπουλος είναι καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών και εδώ και δύο χρόνια κάτοικος Ναυπάκτου, αφού πήρε την απόφαση να φύγη από την Αθήνα. Ως νέος κάτοικος της πόλης μας έχει ενδιαφέρον να ασχοληθή με τα προβλήματά της. Ονειρεύεται να ζήση σε μία πιο ανθρώπινη, πιο ήσυχη, πιο ευχάριστη, πιο ευρύχωρη, πιο λειτουργική πόλη.

Πρόσφατα εξέδωσε ένα βιβλίο στο οποίο καταγράφει τις «ανορθογραφίες», όπως λέει, της Ναυπάκτου και προτείνει λύσεις.

Γράφει: «Ο λόγος μας δεν είναι κατακριτικός και καταγγελτικός, αλλά κριτικός και συνάμα προτασιακός. Σκοπός δεν είναι να δυσφημήσω η να βλάψω κανένα, σκοπός μου είναι μόνον η άσκηση καλόπιστης κριτικής και η υποβολή προτάσεων... η πρόθεση μου είναι αγαθή και τα κίνητρά μου ανιδιοτελή... Είναι μια κατάθεση ψυχής».

Καταγράφει και προτείνει λύσεις για το κυκλοφοριακό, το πολεοδομικό, την θάλασσα, για πεζοδρομήσεις, παρεμβάσεις και μεταπλάσεις των παραλιών, του κάστρου, του λιμανιού και άλλων σημείων της πόλης, για την παιδευτική αξία της Ναυπάκτου κ.α..

Ο κ. Πολυχρονόπουλος γράφει ως αδέσμευτος από τα πάντα, γι' αυτό οι παρατηρήσεις του και οι προτάσεις του είναι ριζοσπαστικές. Πιστεύουμε πως αξίζει να ληφθούν υπ' όψη από τους πολιτειακούς και δημοτικούς άρχοντες που λαμβάνουν τις αποφάσεις, αλλά και από όλους εμάς τους πολίτες για μια πιο κριτική στάση στα προβλήματα της πόλης μας.

Χ.Α.Μ.

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ