Skip to main content

Θυρανοίξια Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Δάφνης

Την Κυριακή 22 Ιουλίου τελέσθηκαν από τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ιερόθεο τα θυρανοίξια του νέου περικαλλούς και ευμεγέθους Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Δάφνης.

Ο Ιερός Ναός θεμελιώθηκε το 1993 και μετά από λίγους μήνες άρχισε να λειτουργήται το υπόγειό του ως Ναός για τις ανάγκες της Ενορίας. Το έργο δεν έχει ακόμη περατωθή, και έχει πολλές ανάγκες, αλλά επειδή η Ενορία είναι μικρή και η εξέλιξη των έργων ακολουθεί έναν ρυθμό, σύσσωμοι οι Ενορίτες ζήτησαν να αρχίση να λειτουργήται ο κυρίως Ναός και εν τω μεταξύ θα βρίσκωνται τα χρήματα για την αποπεράτωσή του. Έτσι, μετά την ευλογία του Μητροπολίτου, οι Επίτροποι με τον Εφημέριο έκαναν έναν αγώνα δρόμου για να τον ετοιμάσουν για τα Θυρανοίξια.

Στην τελετή παρέστησαν ο πρ. Υπουργός Χρ. Βερελής, ο εκπρόσωπος του Νομάρχη Νομαρχιακός Σύμβουλος Στάθης Λουκόπουλος, ο Δήμαρχος Ναυπάκτου με τον Πρόεδρο και άλλα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Ζησιμόπουλος και φυσικά όλο το χωριό, που καμάρωσε το νέο Ιερό του.

Οι Ενορίτες επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Σεβασμιώτατο, ο οποίος ευχαρίστησε τον Εφημέριο, την Εκκλησιαστική Επιτροπή και όλο το Χωριό για τον αγώνα τους, για την αγάπη και τον σεβασμό προς την Εκκλησία και τα Ιερά τους, και για το ότι κατάφεραν, μια μικρή Ενορία, να ανεγείρουν δύο Ιερούς Ναούς ταυτοχρόνως, και ευχήθηκε σύντομα να γίνουν και τα εγκαίνια.

Εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου μίλησε ο κ. Αντώνιος Μασγάλας, εκφράζοντας την συγκίνηση όλου του χωριού και τις ευχαριστίες για την πραγματοποίηση του μεγάλου αυτού ονείρου.

  • Προβολές: 2481