Skip to main content

Η Εορτή του Μητροπολίτου μας

Η Εορτή του Μητροπολίτου μαςΤην Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, εορτή του αγίου Ιεροθέου πρώτου Επισκόπου Αθηνών, εόρτασε τα ονομαστήριά του ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιερόθεος.

Στον πανηγυρικό εσπερινό την παραμονή χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερόμενος στο πρόσωπο του αγίου και το πρόσωπο του εορτάζοντος. Στον εσπερινό συμμετείχαν και οι Σεβ. Μητροπολίτες Πατρών κ. Χρυσόστομος και Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε αρχιερατικό συλλείτουργο με την συμμετοχή των Σεβ. Μητροπολιτών Καστορίας κ. Σεραφείμ, Εδέσσης κ. Ιωήλ, Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Συμπροσευχήθηκαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Θηβών κ. Ιερώνυμος, Λαρίσης κ. Ιγνάτιος και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς. Συμμετείχαν επίσης Ιερείς από άλλες Μητροπόλεις και οι Ιερείς της Μητροπόλεώς μας.

Παρέστησαν όλες οι Αρχές του τόπου με επικεφαλής τον Νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας και τον Δήμαρχο Ναυπάκτου, οι αστυνομικές Αρχές, αντιπροσωπείες των Λυκείων και Γυμνασίων της Πόλεως και πιστοί από την Ναύπακτο και άλλες πόλεις που ήλθαν να ευχηθούν στον Σεβασμιώτατο.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος ανέλυσε το θαυμαστό τροπάριο του αγίου Ιεροθέου και παρουσίασε τα χαρίσματα του εορτάζοντος και ευχήθηκε στον εορτάζοντα για πολύκαρπο και καλλίκαρπο ποιμαντορία.

Η Εορτή του Μητροπολίτου μαςΜετά το πέρας της θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε τις ευχές του Ποιμνίου στο Επισκοπείο μέχρι το μεσημέρι και το απόγευμα της εορτής. Το μεσημέρι παρατέθηκε γεύμα, το οποίο επιμελήθηκαν οι Κυρίες των Συνδέσμων Αγάπης, για τους από μακράν ελθόντες συνεορταστές, τις Αρχές και τους εκπροσώπους φορέων της Επαρχίας μας.

Α.Κ.

  • Προβολές: 2854