Γράφτηκε στις .

Βιβλιοπαρουσίαση: «Ενιαύσιον 2007»

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Σεβασμιωτάτου της σειράς Ενιαύσια που περιέχει ενδιαφέροντα και επίκαιρα κείμενα του Σεβασμιωτάτου που δημοσιεύθηκαν το έτος 2007.

Το Ενιαύσιον 2007 περιέχει άρθρα όπως: «Ο τρίτος πειρασμός της Εκκλησίας», «Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων», «Περί Πρωτεκδίκου και Εκδίκων», «Εκλογές και Εκκλησία», «Η ασθένεια του Αρχιεπισκόπου», «Σεβασμός στην Ιεραρχία», «Μια άλλη αίσθηση των πραγμάτων», «Διαφωτισμός και Αριστερά», διάφορα σχόλια, ομιλίες που αναφέρονται στον άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, τον Γέροντα Θεόκλητο Διονυσιάτη, την Άλωση της Πόλης από τους Φράγκους, τους «εκτός Ναυπακτίας Ναυπάκτιους» κ.α., διάφορα κείμενα, και τα γραπτά κηρύγματα που αναλύουν και ερμηνεύουν την Δοξολογία. Στην συνέχεια παραθέτουμε τον πρόλογο του συγγραφέως.

*

Πρόλογος Σεβασμιωτάτου

Συνεχίζοντας την εκδοτική σειρά «Ενιαύσια» με το παρόν βιβλίο που έχει τον τίτλο «Ενιαύσιον 2007» δημοσιεύονται κείμενα, σχόλια, ομιλίες, κηρύγματα κλπ., τα οποία εγράφησαν και δημοσιεύθηκαν το έτος 2007.

Ο σκοπός της δημοσιεύσεως όλων αυτών των κειμένων σε έναν τόμο έχει αναλυθή σε προηγούμενα βιβλία της σειράς αυτής και αποβλέπει στην συγκέντρωση της προσωπικής μου μαρτυρίας στα κατά καιρούς «δρώμενα» στην εκκλησιαστική και κοινωνική ζωή.

Βεβαίως, εκτός από την κρίση των αναγνωστών, υποκείμεθα στην κρίση της ιστορίας, αλλά προ παντός στην αδέκαστη κρίση του Θεού.

Ο,τι είναι καλό, ας παραμείνη στην μνήμη των ανθρώπων, ο,τι είναι αρνητικό, ας τεθή στην λήθη των ανθρώπων και της ιστορίας. Ο Θεός γνωρίζει την αγαθή προαίρεσή μου και στις δύο αυτές περιπτώσεις.

Έγραφα στην Ναύπακτο,

την Γ Κυριακή των Νηστειών,

της Σταυροπροσκυνήσεως.

† Ο Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου ΙΕΡΟΘΕΟΣ

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ