Γράφτηκε στις .

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στην Ναύπακτο

Την Τρίτη 4 Νοεμβρίου ε.ε. πρόκειται να επισκεφθή την Ναύπακτο ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στην ΝαύπακτοΟ Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιερόθεος απηύθυνε πρόσκληση στον Παναγιώτατο να επισκεφθή επίσημα και την Ναύπακτο, με την ευκαιρία της επισκέψεώς του στην Πάτρα, για να ευλογήση το πλήρωμα της τοπικής μας Εκκλησίας, αλλά και οι πιστοί να Του εκφράσουν την αγάπη και τον σεβασμό τους, τόσο στο πρόσωπό Του, όσο και στον θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο Παναγιώτατος δέχθηκε την πρόσκληση και έτσι η Ναύπακτος, η ιστορικότερη πόλη της Αιτωλοακαρνανίας με τις βαθειές εκκλησιαστικές ρίζες, θα έχη την ευλογία, πρώτη φορά στην ιστορία της, να υποδεχθή τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Ο Σεβασμιώτατος εκτός από την γραπτή πρόσκληση που απέστειλε, επισκέφθηκε και τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Πόλη, για να διατυπώση και αυτοπροσώπως την επιθυμία του ιδίου και του πληρώματος της Μητροπόλεως, να ευχαριστήση για την αποδοχή της προσκλήσεως και, τέλος, για να ρυθμισθούν οι λεπτομέρειες της επισκέψεως.

Οι αρχές και οι φορείς της πόλεως και του νομού συνεργάζονται αρμονικά για την καλύτερη δυνατή ετοιμασία της υποδοχής. Στα μέσα Οκτωβρίου θα δοθή συνέντευξη τύπου από τον Σεβ. Μητροπολίτη και τον Δήμαρχο Ναυπάκτου. Αναλυτικά στο επόμενο τεύχος.