Skip to main content

Η λήξη των κατηχητικών της Ιεράς Μητροπόλεως

Το Σάββατο 16 Μαΐου 2009, στις 4 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στο χώρο των κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως, στον Άγιο Παντελεήμονα Αντιρρίου, η λήξη των κατηχητικών Σχολείων της Μητροπόλεώς μας.

Η λήξη των κατηχητικών της Ιεράς ΜητροπόλεωςΑπό τις 3μ.μ. λεωφορεία παρέλαβαν τα παιδιά από τις Ενορίες τους και τα μετέφεραν στον χώρο των κατασκηνώσεων.  Το πρόγραμμα της λήξης ήταν απλό και προσαρμοσμένο στον κατασκηνωτικό χώρο.  Προηγήθηκε δέηση στο παρεκκλήσιο του Αγίου Παντελεήμονος κατά την οποία ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Καλλίνικος Γεωργάτος μίλησε στα παιδιά για την μεγάλη σημασία που έχει η σχέση τους με την Εκκλησία, το κατηχητικό και ιδιαίτερα την λατρεία.

Κατόπιν ενημερώθηκαν από τον π. Θωμά Βαμβίνη για την συνέχεια του προγράμματος.

Στην αρχή τρεις κατηχητές ορίστηκαν υπεύθυνοι για τα γήπεδα της κατασκήνωσης, στα οποία οργανώθηκαν ολιγόλεπτοι αγώνες ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλευ.

Στην συνέχεια όλα τα παιδιά χωρίστηκαν με την ευθύνη των κατηχητριών σε ομάδες και παίχθηκε με ζωηρό ενδιαφέρον το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού, στην διάρκεια του οποίου ήλθε στο χώρο των κατασκηνώσεων ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιερόθεος, για να συναντηθή με τα παιδιά και τους κατηχητές τους, να τους δώση τις ευχές του και να τους μοιράση ενθύμια.

Μετά την ανάδειξη, λοιπόν, της νικήτριας ομάδας στο παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού, όλα τα παιδιά συγκεντρώθηκαν στην τραπεζαρία της κατασκήνωσης, όπου παρουσιάστηκε μια σύντομη και απλή γιορτή με ποιήματα, τραγούδια και αναγνώσματα, την οποία έκλεισε ο Σεβασμιώτατος με τις ευχές και τις συμβουλές του.

Ο Σεβασμιώτατος ιδιαιτέρως τόνισε στα παιδιά ότι δεν πρέπει να αισθάνονται στο σχολείο η στο περιβάλλον που ζουν ότι είναι τα μόνα η λίγα που παρακολουθούν τις συνάξεις της Εκκλησίας. Υπάρχουν πολλά παιδιά που πλαισιώνουν τα κατηχητικά Σχολεία, όχι μόνο στην Ναύπακτο και την Αιτωλοακαρνανία, αλλά σε όλη την Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο. Και για να το νιώσουν αυτό καλά πρότεινε του χρόνου η λήξη να γίνη από κοινού με τα παιδιά μιας άλλης γειτονικής πόλεως η Μητροπόλεως.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος μοίρασε σε όλα τα παιδιά ωραία μικρά δίπτυχα, για να έχουν μπροστά τους πάντοτε την εικόνα του Χριστού και της Παναγίας.

Μαζί με το αποχαιρετιστήριο κέρασμα δόθηκαν στα παιδιά ενημερωτικά έντυπα για τις φετινές κατασκηνώσεις.

κατηχητικά

  • Προβολές: 2980