Εἰδήσεις - Φωτογραφικὰ στιγμιότυπα

Η θεμελίωση της Γέφυρας “Χαριλάου Τρικούπη”

Η θεμελίωση της Γέφυρας “Χαριλάου Τρικούπη”Το όνειρο πολλών γενεών Αιτωλοακαρνάνων, Αχαιών και Ηπειρωτών άρχισε να γίνεται πραγματικότητα. Την Κυριακή 19 Ιουλίου 1998 ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ως κυρίαρχος Ιεράρχης, και οι Σεβ. Μητροπολίτες Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Θεόκλητος, Πατρών κ. Νικόδημος, Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Μελέτιος και Ελβετίας κ. Δαμασκηνός, τέλεσαν τον αγιασμό επί τη θεμελιώση της περίφημης γέφυρας Αντιρρίου - Ρίου. Την θεμελίωση έκανε ο Πρόεδρος της Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος μαζί με τον Πρωθυπουργό κ. Κωνσταντίνο Σημίτη.

Ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε τον εξής σύντομο χαιρετισμό προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό της χώρας, τους Υπουργούς και τον λαό:

“Ως Επίσκοπος και Μητροπολίτης της παλαιφάτου και ιστορικής Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου σάς καλωσορίζω στον χώρο αυτόν εξ ονόματος και των άλλων Ιεραρχών, ήτοι των Μητροπολιτών Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Θεοκλήτου, Πατρών κ. Νικοδήμου, Ελβετίας κ. Δαμασκηνού και Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Μελετίου.

Σάς ευχαριστούμε θερμά για την θεμελίωση αυτού του σημαντικού έργου, όχι μόνον για την περιοχή μας, αλλά και για όλη την Ευρώπη.

Ευχόμαστε η γέφυρα αυτή να μη γίνη μόνον χώρος διέλευσης των τροχοφόρων, αλλά και χώρος επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων, χωρίς να χάνεται η ετερότητα της παραδόσεώς μας.

Με την ευκαιρία αυτή να μου επιτρέψετε, εξοχώτατε κ. Πρωθυπουργέ, ως Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής περιφερειακής οδού Ναυπάκτου, να Σάς ευχαριστήσω για την νέα τροπή που πήραν τα πράγματα με την παρέμβαση των αξίων συνεργατών Σας, στην τελική ρύθμιση της περιφερειακής οδού Ναυπάκτου, που συνδέεται με την γέφυρα, και να Σάς παρακαλέσω να βοηθήσετε για να τελειώση αυτό το έργο, ώστε να περατωθή το μαρτύριο των Ναυπακτίων, αλλά και όλης της Ευρώπης και της Ασίας, αφού όλα τα τροχοφόρα εξαναγκάζονται να διέρχωνται μέσα από τους στενούς δρόμους της όμορφης και ιστορικής αυτής πόλεως.

Και πάλιν ως “εύ παρέστητε”, στον τόπο μας, και ευχόμαστε δύναμη στο έργο Σας”.

Εμείς ευχόμαστε μέσα στο 2004, όπως προβλέπει το σχετικό χρονοδιάγραμμα, να τελεσθούν και τα εγκαίνια της Γέφυρας, η οποία θα αλλάξη ριζικά την μορφή της περιοχής μας.

* * *

Η εορτή του Προφήτη Ηλία στο Κάστρο της Ναυπάκτου

Η εορτή του Προφήτη Ηλία στο Κάστρο της ΝαυπάκτουΜε πρωτοφανή συρροή κόσμου γιορτάσθηκε στο Κάστρο της Ναυπάκτου ο Προφήτης Ηλίας. Στην φωτογραφία στιγμιότυπο από τον Εσπερινό.

* * *

 

Το Πρόγραμμα περιοδειών του Σεβ. Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου κ. Ιεροθέου κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο

Το Πρόγραμμα περιοδειών του Σεβ. Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου κ. Ιεροθέου κατά τους μήνες Ιούλιο και ΑύγουστοΤετάρτη 1 Ιουλίου θ. Λειτουργία στην Γαυρολίμνη, Κυριακή 5-7 θ. Λειτουργία στην Σίμου, Τρίτη 7-7 θ. Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι. Ν. Αγίας Κυριακής, Πέμπτη 9-7 θ. Λειτουργία στην Στύλια, Παρασκευή 10-7 μετέβη στην Αθήνα στην συνεδρίαση της Οικονομικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, Κυριακή 12-7 θ. Λειτουργία στα Πιτσιναίϊκα, Δευτέρα 13-7 Εσπερινός στην Αναβρυτή, Τρίτη 14-7 Εσπερινό στο Καστράκι, Τετάρτη 15-7 Εσπερινό στην Καλαβρούζα, Πέμπτη 16-7 Εσπερινό στο Ριγάνι, Παρασκευή 17-7 θ. Λειτουργία στην Χόμωρη, Σάββατο 18-7 Θυρανοίξια και θ. Λειτουργία στο Ανθόφυτο, Κυριακή 19-7 θ. Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγίας Παρασκευής Ναυπάκτου, 10:30 αγιασμός για την θεμελίωση της Γέφυρας “Χαριλάου Τρικούπη”, Κυριακή 19-7 Εσπερινό στον Ι. Ναό Προφήτου Ηλιού Ναυπάκτου, Δευτέρα 20-7 θ. Λειτουργία στον Ι. Ναό Προφήτου Ηλιού Ναυπάκτου, Τετάρτη 22-7 Εσπερινό στο χωριό Βομβοκού, Πέμπτη 23-7 θ. Λειτουργία στην Κατασκήνωση και ομιλία στην ημερίδα της Ι. Μητροπόλεως για τους φοιτητές και αποφοίτους, Παρασκευή 24-7 Εσπερινό στην Πωκίστα, Σάββατο 25-7 ετέλεσε τον Εσπερινό, προεξήρχε της λιτανείας και ομίλησε κατά την διάρκεια αυτής στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίας Παρασκευής Ναυπάκτου, Κυριακή 26-7 θ. Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό, Κυριακή 26-7 Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγ. Παντελεήμονος Αντιρρίου, Δευτέρα 27-7 θ. Λειτουργία στον ίδιο Ι. Ναό, Πέμπτη 30-7 θ. Λειτουργία στην Καστανιά, Παρασκευή 31-7 Εσπερινό στον Κάτω Πλάτανο.

Σάββατο 1 Αυγούστου θ. Λειτουργία στον Άγιο Δημήτριο Ναυπακτίας, Κυριακή 2-8, ημέρα Ξενιτεμένων Ναυπακτίων, θ. Λειτουργία στον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου, Κυριακή 2-8 Παράκληση στον Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής Ναυπάκτου, Δευτέρα 3-8 Παράκληση στον Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Ναυπάκτου, Τρίτη 4-8 Παράκληση στο Αντίρριο, Τετάρτη 5-8 Εσπερινός Εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Περίστα, Πέμπτη 6-8 θ. Λειτουργία της Εορτής Μεταμορφώσεως στην Ελατού, Πέμπτη 6-8 Παράκληση στον Ασπριά, Παρασκευή 7-8 Παράκληση στον Άγιο Δημήτριο, Σάββατο 8-8 θ. Λειτουργία στην Κάτω Βασιλική.

Από 9 Αυγούστου μέχρι 16 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος θα κάνει τις εξής περιοδείες με κέντρο την Ι. Μονή Αμπελακιωτίσσης: Κυριακή 9-8 θ. Λειτουργία στην Άνω Χώρα, Κυριακή 9-8 Παράκληση στην Ι. Μονή Αμπελακιωτίσσης, Δευτέρα 10-8 Παράκληση στο χωριό Αμπελακιώτισσα, Τρίτη 11-8 θ. Λειτουργία στο Νεοχώρι, Τρίτη 11-8 Παράκληση στην Αράχωβα, Τετάρτη 12-8 Παράκληση στην Κλεπά, Πέμπτη 13-8 Παράκληση στην Ελευθέριανη, Παρασκευή 14-8 Εσπερινός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ι. Μονή Αμπελακιωτίσσης, Σάββατο 15-8 θ. Λειτουργία της Κοιμήσεως στην Ι. Μονή Αμπελακιωτίσσης, Σάββατο 15-8 (απόγευμα) συμμετείχε σε Ημερίδα στην Κεντρική, Κυριακή 16-8 θ. Λειτουργία στα Κρυονέρια.

Το τετραήμερο από 17 μέχρι 20 Αυγούστου, θα περιοδεύσει στα χωριά του Αγίου Βλασίου, με κέντρο τον Άγιο Βλάσιο: Δευτέρα 17-8 θ. Λειτουργία στον Κάτω Άγιο Βλάσιο, Δευτέρα 17-8 Εσπερινό στην Κατασκήνωση του Αγίου Βλασίου, Τρίτη 18-8 Εσπερινό 5μ.μ. στο Ορφανό και 7 μ.μ. στην Χούνη, Τετάρτη 19-8 θ. Λειτουργία στα Αμπέλια, Πέμπτη 20-8 θ. Λειτουργία στον Κυπάρισσο.

Σάββατο 22-8 Εσπερινό στην Παλαιοπαναγιά, Κυριακή 23-8 θ. Λειτουργία στον Πλάτανο, Παρασκευή 28-8 Εσπερινό στην Ι. Μονή Βομβοκούς, Σάββατο 29-8 θ. Λειτουργία στην Ι. Μονή Βομβοκούς

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Προβολές: 1120

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἰστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance