Γεγονός καὶ Σχόλιο: Εκκλησιαστική είδηση

 

Τελευταία διάβασα σε ένα χριστιανικό περιοδικό σχετικά με την βάπτιση μιας Δανέζας, νεαρής στην ηλικία, και μάλιστα το περιοδικό φιλοξενούσε τις σκέψεις της για το τί ένοιωθε κατά την διάρκεια της βαπτίσεώς της.

Επίσης, το περιοδικό δημοσίευσε και φωτογραφία της την ώρα που βρισκόταν μέσα στην κολυμβήθρα. Βλέπει κανείς καθαρά ότι εκείνη την ώρα, όπως το γράφει και η ίδια της, προσευχόταν, ο νούς της ήταν συγκεντρωμένος μέσα στην καρδιά και ακριβώς τότε από τα μάτια της έβγαιναν δάκρυα. Και γνωρίζουμε από την νηπτική διδασκαλία ότι όταν ενώνεται ο νούς με την καρδιά, τότε βγαίνουν δάκρυα κατανύξεως, που δεν είναι συναισθηματικά, αλλά καρπός του Παναγίου Πνεύματος. Παραθέτω τα λόγια της νεοφωτίστου αυτής αδελφής μας.

“Όταν μου ζήτησαν να περιγράψω τη βάπτισή μου, πρώτη μου σκέψη ήταν πώς δεν θα μπορούσα να εξηγήσω τί συνέβη σ’ εμένα εκείνη την ημέρα που άλλαξε τη ζωή μου.

Το βρήκα τόσο δύσκολο, γιατί το συναίσθημα που ένιωσα ήταν πολύ δυνατό· ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ πώς μία ανθρώπινη ύπαρξη μπορεί να έχει μια τόσο δυνατή εμπειρία. Ευχαριστώ τον Θεό καθημερινά γι’ αυτό το ευλογημένο δώρο Του.

Πολλές φορές τη μέρα κλείνω τα μάτια μου και θυμάμαι τη στιγμή που μπήκα στην κολυμβήθρα. Δεν αισθανόμουν τον κόσμο γύρω μου. Έκλεισα τα μάτια μου και ένιωσα γαλήνια με τον εαυτό μου, ένιωσα σα να ξαναγεννήθηκα, σαν παιδί που είδε τον κόσμο για πρώτη φορά και που δεν έχει γνωρίσει ποτέ πόνο και στενοχώρια, σα να πέταξα ψηλά στον ουρανό, πάνω απ’ όλα τα πράγματα. Δεν μπορούσα να σταματήσω τα δάκρυά μου, δάκρυα που έτρεχαν πάνω μου μαζί με το αγιασμένο νερό της κολυμβήθρας με το οποίο ο π. Βασίλειος με βάπτιζε. Δεν ήταν όμως δάκρυα πόνου, ήταν δάκρυα απελευθέρωσης.

Άλλαξαν πολλά πράγματα στη ζωή μου, από τη στιγμή που βαπτίστηκα. Είμαι και πάντα θα είμαι κοντά στον Θεό που με ευλόγησε με αυτό το θείο δώρο και με αξίωσε αυτού του Μυστηρίου. Επιθυμία και ευχή μου είναι να μπορέσω να ζήσω ακολουθώντας τις εντολές Του. Η βάπτισή μου ήταν το πιο συγκλονιστικό και ωραίο γεγονός που συνέβη στη ζωή μου.

Με βαθιά ευλάβεια και σεβασμό ευχαριστώ τον π. Βασίλειο που με βάπτισε.”

Αυτή η περίπτωση δείχνει τί είναι οι ειδήσεις στην εκκλησιαστική μας παράδοση. Έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε ως ειδήσεις μερικές εξωτερικές δραστηριότητες, όσες μπορούν να χωρέσουν στην νοοτροπία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, με την εκκοσμικευμένη νοοτροπία, και αγνοούμε τις πραγματικές εκκλησιαστικές ειδήσεις, όπως το βλέπουμε στην βάπτιση αυτής της νεαράς κοπέλας. Ποιά τηλεόραση θα μπορούσε να παρουσιάση την πνευματική αυτή αναγέννηση ενός προσώπου; Ποιό μέσο επικοινωνίας μπορεί να προβάλλη την αναγεννητική αυτή ενέργεια του Αγίου Πνεύματος στα πρόσωπα και την κοινωνία;

Τουλάχιστον εμείς οι Χριστιανοί ας μάθουμε να βλέπουμε τις εκκλησιαστικές ειδήσεις μέσα από αυτήν την προοπτική και να μη πέφτουμε στον πειρασμό της επιπεδοποιήσεως των υψηλών εκκλησιαστικών πραγμάτων. Ας μάθουμε να κτυπάμε υψηλές νότες!

Ν.Ι.

Ετικέτες: ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΟ

  • Προβολές: 1293

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἰστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance