Γράφτηκε στις .

Νέος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως ο Ναυπάκτιος π. Ιερεμίας Φούντας

Νέος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως ο Ναυπάκτιος π. Ιερεμίας ΦούνταςΤο μεσημέρι της Τρίτης 10 Οκτωβρίου οι καμπάνες των Ιερών Ναών της Ναυπάκτου κτύπησαν χαρμόσυνα, με εντολή του Σεβασμιωτάτου. Σήμαναν το χαρμόσυνο μήνυμα της εκλογής από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος του Ναυπακτίου Κληρικού Ιερεμία Φούντα για την Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως. Είναι ο πρώτος εκ της πόλεως Ναυπάκτου καταγόμενος που εκλέγεται Μητροπολίτης μετά τον αείμνηστο Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως Αμβρόσιο Νικολάου.

Ο νέος Μητροπολίτης Γόρτυνος κ. Ιερεμίας (κατά κόσμον Παναγιώτης Φούντας) γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ναύπακτο, όπου έλαβε και την εγκύκλια μόρφωση. Ο πατέρας του, Στέφανος Φούντας, έπεσε ηρωϊκά μαχώμενος στον Πόλεμο του '40 στα αλβανικά βουνά, ενώ ο γυιός του ήταν μόλις μερικών ημερών. Η μητέρα του, Ιωάννα, εργάσθηκε ως καθαρίστρια στο Γυμνάσιο και με τα χρήματα αυτά μεγάλωσε και σπούδασε τον γυιό της.

Ο Σεβ. κ. Ιερεμίας σπούδασε Θεολογία, χειροτονήθηκε Διάκονος και Ιερέας, έλαβε το διδακτορικό στην Θεολογία, εργάσθηκε δε καρποφόρα ως Ιεροκήρυκας στις Ιερές Μητροπόλεις Φωκίδος, Πειραιώς, Μεγάρων και Σαλαμίνος και στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Τρεις μέρες μετά την εκλογή του και μία ημέρα πριν την χειροτονία του σε σύσκεψη των Καθηγητών της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, σύσκεψη που ήταν από καιρό προγραμματισμένη, εξελέγη παμψηφεί τακτικός Καθηγητής στην Ερμηνεία της Παλαιάς Διαθήκης.

Ο Σεβ. κ. Ιερεμίας είναι εκλεκτός Κληρικός της Εκκλησίας της Ελλάδος, με εκκλησιαστικό φρόνημα, ιεραποστολικό ζήλο, είναι κάτοχος πολλών επιστημονικών και ερμηνευτικών γνώσεων και συνδέει στενά την θεολογία με την ποιμαντική, την ακαδημαϊκή έδρα με το ιερό θυσιαστήριο.

Νέος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως ο Ναυπάκτιος π. Ιερεμίας ΦούνταςΟ Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιερόθεος γνωρίζει εδώ και πολλά χρόνια τον νέο Μητροπολίτη Γόρτυνος, με τον οποίο συνδέεται με ιδιαίτερη φιλία και τον οποίο και ψήφισε και βοήθησε στην εκλογή του.

Επίσης, όπως ανέφερε και στον χειροτονητήριο λόγο του ο Σεβ. κ. Ιερεμίας, η μητέρα του φρόντισε και τον συνέδεσε από μικρό παιδί με τον σεβάσμιο Ναυπάκτιο γέροντα Πνευματικό π. Αρσένιο Κομπούγια, και διατήρησε σε όλη του την ζωή την πνευματική αυτή επικοινωνία μαζί του.

Όλοι οι Ναυπάκτιοι που τον γνωρίζουν χάρηκαν για την άξια εκλογή του και του εύχονται καλή αρχιερωσύνη.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως