Γράφτηκε στις .

Η απονομή του παρασήμου του Αποστόλου Παύλου στον π. Αρσένιο Κομπούγια

Όπως αναφέραμε στο προηγούμενο τεύχος, κατά την διάρκεια του Πανηγυρικού Εσπερινού του Μεγάλου Φωτίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών τιμήθηκε ο σεβαστός π. Αρσένιος Κομπούγιας με την απονομή του παρασήμου της Εκκλησίας, του Χρυσού Σταυρού του Αποστόλου Παύλου, κατόπιν σχετικής αποφάσεως της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η απονομή του παρασήμου του Αποστόλου Παύλου στον π. Αρσένιο ΚομπούγιαΣτην φωτογραφία ο π. Αρσένιος περιστοιχιζόμενος από πνευματικά του παιδιά μετά την Εσπερινό έξω από τον Ναό.

Το περιεχόμενο του Συνοδικού Γράμματος που συνόδευε το παράσημο έχει ως εξής:

 

 

 

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΥΕΡΓΕΤΗΡΙΟΝ ΓΡΑΜΜΑ

Δόξα και τιμή παρά Θεώ και παρ’ ανθρώποις παντί τω εργαζομένω το αγαθόν• όθεν τους ευσεβεία και αρετή κεκοσμημένους και πολυειδώς και πολυτρόπως χρησίμους και ευεργετικούς εαυτούς τη Εκκλησία καταδεικνύντας, ζήλω τε ενθέω τα κοινά αμφιπονουμένους τιμάν οίδε χαίρουσα η Μήτηρ Εκκλησία την τε προς αυτούς ηθικαίς αμοιβαίς και διακρίσεσιν ενδείκνυσθαι εύνοιαν. Επειδή τοίνυν τούτοις αγαστοίς ευσεβείας και αρετής φιλοτιμίας τε και προς την Εκκλησίαν αφοσιώσεως προτερήμασι κεκοσμημένος αποδέδεικται ο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Αρσένιος Κομπούγιας φιλευσεβώς χρήσιμος εις διακονίαν της πίστεως γενόμενος και πολυτίμους προσφέρων υπηρεσίας τη Εκκλησία, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος επιβραβεύσαι θέλουσα την τοιαύτην αυτού προς την Εκκλησίαν ευλαβή αφοσίωσιν και προσήλωσιν έγνω απονείμαι αυτώ τον χρυσούν σταυρόν του Αποστόλου Παύλου.

Εις πίστωσιν τοίνυν δίδοται το συνοδικόν τούτο επιβραβευτήριον γράμμα μετά των ευχών και ευλογιών της Εκκλησίας.

Εν έτει σωτηρίω βζ Νοεμβρίου β

+ Ο Αθηνών Χριστόδουλος, πρόεδρος