Γράφτηκε στις .

Νεκρολογία: Ιερεύς Γεώργιος Δημούσης - Ανδρέας Πατογιάννης, Αποχαιρετισμός

Ιερεύς Γεώργιος Δημούσης

Κοιμήθηκε στις 29 Απριλίου ε.ε. ο Ιερεύς Γεώργιος Δημούσης σε ηλικία 102 ετών και με 70 έτη Ιερωσύνης!

Ο π. Γεώργιος γεννήθηκε το έτος 1905 στην Κλεπά Ναυπακτίας. Γονείς του ήταν ο Περικλής και η Μάρθα. Νυμφεύθηκε την Μαρία Σωτηροπούλου με την οποία απέκτησε επτά παιδιά (Νικόλαος, Περικλής, Μάρθα, Δημήτριος, Χρήστος, Γιαννούλα και Κωνσταντίνος).

Παρακολούθησε τα μαθήματα στην προπαρασκευαστική Εκκλησιαστική Σχολή της Μητροπόλεως Ναυπάκτου.

Χειροτονήθηκε Διάκονος την 16η Δεκεμβρίου 1937 και Πρεσβύτερος την επομένη από τον αείμνηστο Μητροπολίτη Ναυπακτίας και Ευρυτανίας κυρό Γερμανό. Υπηρέτησε στις Ενορίες Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλπιανης Ευρυτανίας (1937), Αγίου Γεωργίου Κλεπάς Ναυπακτίας (1941) και Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σαργιάδος Τριχωνίδος (1952). Συνταξιοδοτήθηκε την 31η Δεκεμβρίου 1976 λόγω γήρατος από την ίδια Ενορία.

Μετά την σύνταξή του και μέχρι πρόσφατα ο π. Γεώργιος ερχόταν κάθε καλοκαίρι στο χωριό του και λειτουργούσε και βοηθούσε τον νυν εφημέριο π. Σπυρίδωνα.

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας του έτους 2006 τιμήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, μαζί με άλλους λελευκασμένους Ιερείς, για την προσφορά του στην Εκκλησία.

Άφησε μνήμη αγαθού, ήρεμου, ιεροπρεπούς λευΐτου και καλού οικογενειάρχου.

Η εξόδιος ακολουθία του έγινε στο χωριό του στις 30 Απριλίου, προεξάρχοντος του εκπροσώπου του Σεβασμιωτάτου Πανοσ. Αρχιμ. π. Πολυκάρπου Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αμπελακιωτίσσης.–

Αποχαιρετισμός

Την Τετάρτη 23 Μαΐου ε.ε. κηδεύθηκε σε ηλικία 92 ετών ο Ανδρέας Πατογιάννης, Εκκλησιαστικός Επίτροπος Γαυρολίμνης. Την κηδεία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος μίλησε κατάλληλα. Δημοσιεύουμε κατωτέρω τον σύντομο «αποχαιρετιστήριο» λόγο του Εφημερίου π. Ιωάννη Γιαννακόπουλου για τον υπέρ την εικοσαετία συνεργάτη του.

*

Σήμερα πενθεί η Γαυρολίμνη και όσοι σε γνώρισαν, αγαπητέ και αξέχαστε Ανδρέα, γιατί σε χάνουμε, όχι βεβαίως πρόωρα, αλλά πλήρη ημερών, 92 ετών. Όμως δεν παίζει ρόλο το πότε φεύγει κανείς, αλλά αν καταφέρη να αφήση ένα σωστό έργο στο χωριό του και στην οικογένειά του. Εσύ κατάφερες να βγάλης οικογένεια να την καμαρώνουμε όλοι. Εσύ κατάφερες να σε αγαπήσουν όλος ο κόσμος, μικροί και μεγάλοι. Εσύ υπηρέτησες την Εκκλησία με αγάπη και ζήλο. Μου έλεγες: "Πάτερ, καλύτερα αισθάνομαι στην Εκκλησία παρά στο σπίτι μου".

Ανδρέα, ήλθε το πλήρωμα του χρόνου. Η αποστολή σου ήταν μέχρις εδώ να υπηρετής τον μάταιο κόσμο. Από σήμερα καλείσαι να υπηρετήσης το θυσιαστήριο του Χριστού μας και είμαι βέβαιος πως από σήμερα είσαι κοντά στον Χριστό… Γι' αυτό εκεί που θα πας προσευχήσου και για μένα όταν θα 'ρθη η ώρα η δική μου να είμαστε πάλι μαζί. Σου ζητώ την ευχή σου και σου εύχομαι καλό παράδεισο. Και προσευχήσου για όλη την Ενορία μας που σε αγάπησαν και σε τιμούν σήμερα με την παρουσία τους.–