Γράφτηκε στις .

Κύριο θέμα: Με αφορμή το «ντοπάρισμα» Πρωταθλητών - Εμπόριο αξιών

Με αφορμή το «ντοπάρισμα» Πρωταθλητών - Εμπόριο αξιώνΈνα από τα θέματα που συζητήθηκαν στην πρόσφατη επικαιρότητα ήταν και η χρήση αναβολικών - απαγορευμένων ουσιών από αθλητές και μάλιστα από πρωταθλητές της Πατρίδας μας.

Το θέμα απασχόλησε, όπως είναι φυσικό, και την Εκκλησία, αφού αφορά και τα μέλη της και ιδιαιτέρως τους νέους, τους οποίους οφείλει να ποιμαίνη με γνώση και ευαισθησία η τουλάχιστον να τους ενημερώνη με υπευθυνότητα.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής της Συνόδου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και απέκτησε σχετική πείρα, την οποία και κατέθεσε αργότερα στην Ιεραρχία, τον Οκτώβριο του 2006, σε εισήγησή του με θέμα τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής για τον Αθλητισμό. Στην εισήγησή του αναφέρθηκε, μεταξύ των άλλων, και στο θέμα του ντόπιγκ. Έκανε μια πολύ ενδιαφέρουσα θεολογική, κοινωνική και οικονομική προσέγγιση και ανάλυση του προβλήματος, δίδοντας συγχρόνως προτάσεις και διεξόδους.

Δημοσιεύουμε το σχετικό απόσπασμα της εισηγήσεώς του στις σελίδες 14-15 του παρόντος τεύχους.

Επίσης στο παρόν τεύχος δημοσιεύονται δύο συνεντεύξεις του Μητροπολίτου που προκάλεσαν το ενδιαφέρον και αναδημοσιεύθηκαν στο Διαδίκτυο και σε άλλες Εφημερίδες. Πρόκειται για τις συνεντεύξεις που παρεχώρησε στους δημοσιογράφους Αριστείδη Βικέτα της Εφημερίδας «Φιλελεύθερος» Κύπρου και Αλέξη Κολιόπουλο της Εφημερίδας «Εκκλησιολόγος» Πατρών. Ανάμεσα στα άλλα ομιλεί και για την εμπορευματοποίηση αξιών, που αποτελεί πνευματική και κοινωνική ασθένεια ιδιαιτέρως της εποχής μας.

ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ