Γράφτηκε στις .

Η γιορτή του Σεβασμιωτάτου

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου ε.ε. εόρτασε την ονομαστική του εορτή ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιερόθεος.

Η γιορτή του ΣεβασμιωτάτουΕφέτος η ονομαστική εορτή του Μητροπολίτου συνέπεσε με την ημέρα διεξαγωγής των Βουλευτικών Εκλογών. Για τον λόγο αυτό δεν έγιναν ιδιαίτερες ανακοινώσεις, ο Σεβασμιώτατος δεν δέχθηκε ευχές στο Επισκοπείο και δεν παρέθεσε την καθιερωμένη εορταστική τράπεζα στους Αρχιερείς και τους εκπροσώπους φορέων της πόλεως, αλλά δέχθηκε τις ευχές του λαού μετά τον Εσπερινό και μετά την θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Το Σάββατο το απόγευμα τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός με την συμμετοχή και των Σεβ. Μητροπολιτών Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά και Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου. Μίλησε ο Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, στα πρόσωπα και τα γεγονότα που τον συνδέουν με την Ναύπακτο, στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, που αγκαλιάζει με την αγάπη του και την Ναύπακτο και τον Επίσκοπό της, και τέλος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του εορτάζοντος Μητροπολίτου.

Την Κυριακή συμμετείχαν στο αρχιερατικό συλλείτουργο οι Σεβ. Μητροπολίτες Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ, Πατρών κ. Χρυσόστομος και Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας. Ομίλησε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ, αναφερόμενος στον άγιο Ιερόθεο, σε εκκλησιολογικά θέματα και στον εορτάζοντα Μητροπολίτη, για τον οποίο υπογράμμισε την εκτίμηση που έχει από όλο τον ορθόδοξο κόσμο.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερόθεος ευχαρίστησε τους Αρχιερείς ονομαστικά για τον κόπο τους να συνεορτάσουν μαζί του και αμέσως μετά να φύγουν για τις Επαρχίες τους για να εξασκήσουν το εκλογικό τους καθήκον, τον Δήμαρχο Ναυπάκτου κ. Αθ. Παπαθανάση και τον Αντιδήμαρχο κ. Ν. Κούμπιο που ήταν παρόντες και όλους τους πιστούς που εκκλησιάσθηκαν, αρκετοί από άλλες πόλεις, για να του ευχηθούν.

Ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε τις ευχές του λαού μετά την θεία Λειτουργία στην αίθουσα του Ναού, που γέμισε ασφυκτικά, και αμέσως μετά ταξίδευσε για τα Γιάννενα για να εξασκήση το εκλογικό του καθήκον.

Ευχετήρια Επιστολή

του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου

Ιερώτατε Μητροπολίτα Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, εν Αγίω Πνεύματι αγαπητέ αδελφέ και συλλειτουργέ της ημών Μετριότητος κύριε Ιερόθεε, χάρις είη τη υμετέρα Ιερότητι και ειρήνη παρά Θεού.

Η επέτειος των ονομαστηρίων σας δίδει εις ημάς την καλήν ευκαιρίαν να διερμηνεύσωμεν, δια χάρτου και μέλανος, τα αγαθά αισθήματα, την αγάπην και εκτίμησιν ημών τε και της καθ’ ημάς Μητρός Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας προς το τίμιον πρόσωπον και όνομά σας και να εκφράσωμεν τη υμετέρα Ιερότητι ολοκαρδίους ευχάς δια μακροημέρευσιν εν αμφιλαφεί υγιεία, δια καλλίκαρπον αρχιερατίαν και δια παν καταθύμιον.

Εστέ βέβαιος, Ιερώτατε, ότι πάντοτε έχετε εκλεκτήν θέσιν εις τας προσευχάς ημών, το δε πάνσεπτον και μαρτυρικόν Οικουμενικόν Πατριαρχείον εν τω προσώπω σας αναγνωρίζει τον αφωσιωμένον εργάτην του Ευαγγελίου, τον τίμιον οικονόμον της πιστευθείσης αυτώ αρχιερατικής χάριτος και τον εκλεκτόν φίλον και θερμόν συμπαραστάτην εις την σταυρικήν αυτού πορείαν.

Η χάρις του Θεού είη δαψιλής μεθ’ υμών.

βθ Oκτωβρίου δ

Αγαπητός εν Χριστώ αδελφός

† Ο Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος