Εἰδήσεις - Φωτογραφικὰ στιγμιότυπα

Από τὴν ἑορτὴ τοῦ Μητροπολίτη μας

Από τὴν ἑορτὴ τοῦ Μητροπολίτη μαςΗ Παπαχαραλάμπειος Φιλαρμονική του Δήμου Ναυπάκτου ευχήθηκε τα “Χρόνια Πολλά” στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, για την ονομαστική του εορτή (4 Οκτωβρίου), με τον δικό της μουσικό τρόπο.

 

Το χέρι του αγίου Πολυκάρπου στην Μαμουλάδα

Το Σάββατο 11 Οκτωβρίου η Μαμουλάδα υποδέχθηκε το τίμιο λείψανο της δεξιάς χειρός του αγίου Πολυκάρπου. Το τίμιο λείψανο του αγίου Πολυκάρπου, φρουρού και παράκλητου παλαιού της ευρύτερης περιοχής της Ναυπακτίας, μεταφέρθηκε από την Ι. Μονή Αμπελακιωτίσσης, με αίτηση του Ιερέως π. Απόστολου Παπακωστόπουλου και των κατοίκων του χωριού, ώστε οι πιστοί να λάβουν την χάρη του αποστολικού αυτού Πατρός και Ιερομάρτυρος της Εκκλησίας μας. Το Σάββατο τελέσθηκε μέγας πανηγυρικός εσπερινός και την Κυριακή Αρχιερατική θ. Λειτουργία από τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας.

Έγινε η έναρξη των Κατηχητικών Σχολείων

Την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου έγινε η έναρξη όλων των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιερόθεος τέλεσε τον αγιασμό της ενάρξεως για τα Κατηχητικά της Ναυπάκτου στον Ιερό Ναό της αγίας Παρασκευής, στις 11.30 π.μ.. Μετά το τέλος του Αγιασμού μίλησε στα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που παραβρέθηκαν για την αξία των κατηχητικών συναντήσεων και στην συνέχεια ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεώς μας Αρχιμ. π. Σπυρίδων Λογοθέτης ανακοίνωσε τα τμήματα και τους κατηχητές της πόλεως Ναυπάκτου.

Εόρτασε η Ιερά Μονή της Παναγίας της Γοργοεπηκόου

Την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου πανηγύρησε η Ι. Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου Ναυπάκτου.

Το μικρό μοναστηράκι, δημιούργημα του αγαπητού και σεβαστού π. Αρσενίου, δέχθηκε στο κατανυκτικό ναΐδριό του τους προσκυνητές που παρακολούθησαν με ευλάβεια την αρχιερατική θ. Λειτουργία και άκουσαν το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου και μετά την θ. Λειτουργία δέχθηκαν το κέρασμα από τις μοναχές της Ι. Μονής.

 

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣ