Εἰδήσεις - Φωτογραφικὰ στιγμιότυπα

Στα χωριά της Ναυπακτίας και του Αγ. Βλασίου

Στα χωριά της Ναυπακτίας και του Αγ. ΒλασίουΟ Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιερόθεος, σχεδόν κάθε ημέρα του καλοκαιριού, θα βρίσκεται στα χωριά της ορεινής Ναυπακτίας και του Αγίου Βλασίου. Στις περιοδείες του Σεβασμιωτάτου θα αναφερθούμε αναλυτικότερα στο επόμενο τεύχος της “Παρέμβασης”. Στην φωτογραφία είναι ο Σεβασμιώτατος με τους κατοίκους της Αναβρυτής, έξω από την Εκκλησία του χωριού, μετά τον εσπερινό, στις 13 Ιουλίου.

* * *

Με την θεατρική ομάδα του 4ου Δημοτικού

Μια ξεχωριστή συνεστίαση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 6 Ιουλίου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας παρέθεσε δείπνο στους μαθητές της θεατρικής ομάδας του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου και στους δασκάλους τους. Οι μικροί μαθητές - ηθοποιοί συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους κ. Αθανάσιο Ιωάννου, κ. Γεώργιο Κωνσταντέλλο και κ. Σοφία Ευθυμιοπούλου, συγκεντρώθηκαν σε παραλιακό κέντρο της Ναυπάκτου. Εκεί, γύρω από το “οικογενειακό” αυτό τραπέζι, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μέσα σε οικεία ατμόσφαιρα. Ο Σεβασμιώτατος τους είπε ιστορίες από τα μαθητικά του χρόνια, τους ευλόγησε και τους ευχήθηκε να είναι πάντα χαρούμενοι.

Με αυτόν τον τρόπο ο Σεβασμιώτατος εκπλήρωσε μια υπόσχεση που είχε δώσει στα παιδιά, αμέσως μετά την θεατρική παράσταση, την οποία με μεγάλη τέχνη, πολύ μεράκι και με την καθοδήγηση των δασκάλων τους είχαν ετοιμάσει και παρουσιάσει–αναφερθήκαμε σχετικά σε προηγούμενο τεύχος της “Παρέμβασης”– εκδηλώνοντας έτσι τον ενθουσιασμό και τον θαυμασμό του για την δουλειά των μικρών μαθητών και των δασκάλων τους.

Ν.Γ.

* * *

Στην Αγία Κυριακή

Στην Αγία ΚυριακήΈνα από τα μεγαλύτερα πανηγύρια της ορεινής Ναυπακτίας είναι αυτό της Αγίας Κυριακής στα Λεπτοκαρύτικα. Χιλιάδες προσκυνητές συγκεντρώνονται πάνω στο ελατοσκέπαστο Τσακαλάκι για να προσκυνήσουν την Αγία, να τιμήσουν την μνήμη της, να λειτουργηθούν στον Ναό της, να τελέσουν σιωπηρό μνημόσυνο πάνω στο κενοτάφιο του χαμένου χωριού τους, να απολαύσουν την ομορφιά και την δροσιά του έλατου, για να γλεντήσουν και να χορέψουν.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, αφού ανέφερε τους λόγους για τους οποίους γίνεται κάθε χρόνο αυτή η μεγάλη σύναξη, το αντάμωμα μέσα στα έλατα και γύρω από το εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής, μίλησε για τις προϋποθέσεις αγιασμού της Αγίας και συγχάρηκε τους ευλαβείς γονείς που φέρνουν τα παιδιά τους και τα μπολιάζουν με ορθόδοξα βιώματα.

Στην Αρχιερατική θ. Λειτουργία συλλειτούργησαν πολλοί Ιερείς, συμμετείχαν οι κ. Δήμαρχοι Πυλλήνης και Αποδοτίας και πλήθος κόσμου.

Ο υπαίθριος χώρος γύρω από τον εκκλησάκι διαμορφώνεται και καλλωπίζεται χρόνο με τον χρόνο από τον Σύλλογο Λεπτοκαρυτών και τον δραστήριο πρόεδρό του, ο οποίος ελπίζει και παρακαλεί του χρόνου, όταν θα γιορτάσουν την μνήμη της Αγίας, να έχει φθάσει και το ηλεκτρικό ρεύμα.

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣ