Εἰδήσεις ἀπὸ τὸ διαδίκτυο καὶ σχόλια

Από την αναζήτηση της θεραπευτικής Ορθόδοξης Παράδοσης στις ΗΠΑ

Δημοσιεύουμε ένα από τα μηνύματα που λαμβάνουμε στην σελίδα romanity.org, και που δείχνει την αναζήτηση της Ορθόδοξης θεραπευτικής παράδοσης στην Δύση. Λόγω έλλειψης χώρου δεν μπορούμε, δυστυχώς, να κάνουμε σχόλια. Απλώς, υπογραμμίσαμε ορισμένες φράσεις του κειμένου που πιστεύουμε ότι έχουν πολύ ενδιαφέρον.

“Θέλω να εκφράσω την βαθειά μου εκτίμηση για το romanity.org web site και περισσότερο για το έργο της διδασκαλίας της θεραπευτικής πραγματικότητας στην Εκκλησία, πράγμα που φαίνεται να είναι χαμένο για πάρα πολλούς. Είμαι Ιερέας και εφημέριος σε φυλακή. Έχω γίνει μάρτυρας βαθειάς θεραπείας, και προσωπικά σε εμένα και στις ζωές αυτών που θεωρούνται “χωρίς ελπίδα”, σε μια από τις χειρότερες και πιο βίαιες φυλακές της πολιτείας της Γεωργίας (ΗΠΑ).

Μίλησα με τον π. Γεώργιο Μεταλληνό στο Συνέδριο “Η Εκκλησία ως Νοσοκομείο” στην Γεωργία πριν δύο χρόνια και είχα και το προνόμιο ν’ ακούσω και την διάλεξη του Μητροπολίτου Ιεροθέου. Έχω διαβάσει το περισσότερο από το υλικό του web site και ανακάλυψα για πρώτη φορά στην ζωή μου ότι η ιστορία και η “φιλοσοφία” δένουν μαζί (έχουν νόημα, βρίσκουν την θέση τους - all into place). Είναι θαυμάσιο να βλέπεις γραμμένο και να σού δίνεται η ευκαιρία να μάθης αυτό που από διαίσθηση κανείς πάντα ξέρει. Δεν μπορώ να σάς ευχαριστήσω κατάλληλα για το έργο της ζωής σας και την ανάπαυση που έχει προκαλέσει σε εμένα.

Έχουμε ένα “σχολείο θεολογίας” στο internet που ιδρύθηκε με σκοπό να διδάξη σε αξίους μαθητές περισσότερα από την απλή Ορθόδοξη κατήχηση. Χρησιμοποιούμε πολύ υλικό του δικού σας web site...

Fr Symeon E.”

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣ