Εορτή των πολυτέκνων

Εορτή των πολυτέκνωνΟι πολύτεκνοι της Ναυπακτίας και της Δωρίδος γιόρτασαν και φέτος, στον Ιερό Ναό της αγίας Παρασκευής Ναυπάκτου, τούς προστάτες τους αγίους Τερέντιο και Νεονίλλη, με τα επτά παιδιά τους.

Συγκεκριμένα, το πρωΐ της Κυριακής, 27 Οκτωβρίου, τελέσθηκε αρχιερατική θ. Λειτουργία από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ιερόθεο, την οποία ακολούθησε δεξίωση των επισήμων και των πολυτέκνων οικογενειών στην αίθουσα του Ιερού Ναού. Στή συνέχεια βραβεύτηκαν τριάντα έξι (36) παιδιά πολυτέκνων, τα οποία κατά την σχολική περίοδο που πέρασε, εισήχθησαν σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της χώρας μας.

Την εκδήλωση τίμησαν, εκτός από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ιερόθεο, εκπρόσωπος του Νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας, αντιδήμαρχοι, οι πρόεδροι των Δημοτικών Συμβουλίων Ναυπάκτου και Πλατάνου, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ο πρόεδρος του Συλλόγου των Ελληνοαμερικανών Ναυπάκτου.

Στην εκδήλωση μίλησε η πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων κ. Παναγιώτα Κοτρώνη, η οποία τόνισε ότι το πρόβλημα της υπογεννητικότητας είναι πολύ σοβαρό για την πατρίδα μας’ έχει γίνει πραγματικός εφιάλτης και ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλιά της, που την απειλεί με αφανισμό. Οφείλεται κυρίως στην έλλειψη εμπιστοσύνης στο Θεό. Από την μεριά της, όμως, η πολιτεία οφείλει να το αντιμετωπίση με αποφασιστικότητα, στηρίζοντας την πολύτεκνη οικογένεια.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, ο οποίος, αφού πρώτα αναφέρθηκε στο πώς αντιμετωπίζει η ποιμαντική της Εκκλησίας το δημογραφικό πρόβλημα, μίλησε κατόπιν για το πιλοτικό πρόγραμμα που εφάρμοσε η Εκκλησία της Ελλάδος για τις οικογένειες της Θράκης με τρίτο παιδί. Τό επίδομα που δόθηκε από την Εκκλησία είχε ως αποτέλεσμα να παρουσιαστή μεγάλη αύξηση των γεννήσεων.