Συνοδικὰ: Από την Σύνοδο του Δεκεμβρίου

Συνήλθε από 9 έως 11 Δεκεμβρίου 2003 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό την Προεδρία του Μακαρ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστοδούλου.

Ο Μακαριώτατος ενημέρωσε την Σύνοδο, μεταξύ άλλων: –γιά την επίσκεψη του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Τάσου Παπαδόπουλου, –γιά την επίσκεψη του ιδίου (τού Αρχιεπισκόπου) στο Χαλέπι της Συρίας, –γιά τα εγκαίνια του Σχολείου της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλεπίου την ανέγερση του οποίου χρηματοδοτεί η Μ.Κ.Ο. της Εκκλησίας της Ελλάδος “Αλληλεγγύη”, –γιά την πορεία του θέματος της ιδρύσεως Τηλ/κού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η Δ.Ι.Σ., μεταξύ άλλων, απεφάσισε:

Η Δ.Ι.Σ. ενέκρινε, μεταξύ άλλων:

Κατά την διάρκεια των εργασιών της Δ.Ι.Σ. ανεγνώσθησαν οι Εκθέσεις: α) Του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αχαΐας κ. Αθανασίου για την συνάντηση των Υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. και των εκπροσώπων των κυριοτέρων Θρησκειών της Ευρώπης στην Ρώμη. β) των κ.κ Γ. Κρίππα και Κ. Ζορμπά για την Συνδιάσκεψη του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών, με θέμα “Το Σύνταγμα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και Εκκλησία” και γ) του κ. Κ. Ζορμπά για το επιστημονικό Συνέδριο Ευρωπαϊκών Εκκλησιών με θέμα “η ανθρώπινη ζωή εις χείρας μας. Αι Εκκλησίαι και η βιοηθική”.