Ἐπιστολὲς Ἀναγνωστῶν γιὰ τὰ 100 φύλλα τῆς “Ἐκκλησιαστικῆς Παρέμβασης”

Ἱερὰ Μονὴ Ἀγίου Ἰωάννου τοῦ Θεολόγου

Σεβασμιώτατε,

Προσκυνούμε και ασπαζόμαστε τη σεπτή Δεξιά Σας.

Εκφράζουμε τα ευγνώμονα αισθήματά μας διότι ενθυμείσθε την Αδελφότητά μας και μας αποστέλλετε την εξαίρετη εφημερίδα της Ιεράς Μητροπόλεώς Σας “Παρέμβαση”.

Το περιεχόμενό της βαθιά πνευματικό. Κείμενα διαποτισμένα από το γνήσιο ΄Ορθόδοξο πνεύμα και τη διδασκαλία των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας μας, μας μεταγγίζουν τη δρόσο του Αγίου Πνεύματος. Ενημέρωση σε καίρια θέματα της εποχής μας με θέσεις σύμφωνες προς την ΄Ορθόδοξη Παράδοση που αναπαύει την καρδιά μας.

Ευχαριστούμε, Σεβασμιώτατε. Να Σάς χαρίζη ο Θεός πλουσία υγεία, για να μας υποδεικνύετε δια του εμπνευσμένου λόγου Σας την οδό προς τον αγιασμό και τη θέωση.

Μετά βαθυτάτου σεβασμού

δι΄ αγίων ευχών του μακαριστού Γέροντός μας, π. Ε.

Η Ηγουμένη Ε. Μοναχή

και οι αδελφές της Ι. Μονής

***

Σεβασμιώτατε, Πάτερ και Γέροντα, Ευλογείτε

Αιτούμενος πάντα τις πατρικές Σας ευλογίες και ευχές θα ήθελα θερμά να Σάς ευχαριστήσω για την αποστολή της νέας εφημερίδας της Μητροπόλεώς Σας “ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ”.

Η πρωτοβουλία Σας αυτή, πρωτοβουλία ενός λογίου και ευαίσθητου περί τα επί της επικοινωνίας ζητήματα, αποτελεί και είναι ένα θετικό βήμα μέσα στο χώρο της ΄Ορθοδόξου Εκκλησίας, όπου ο επιθυμών να επικοινωνή με το πλήρωμα χρειάζεται κατά πρώτον να βαδίζη την οδόν της μεσότητος, σχοινοβατώντας πάντα μήπως και βρεθή από τη μια ή την άλλη μεριά, στις ακρότητες, όπου ελλοχεύει η αίρεση -παντοίου είδους- εσωτερική, ως σχισματική κατάσταση ομαδοποίησης και αυτόνομης πορείας ή εξωτερική, ως τελεία αποκοπή από το Σώμα του Χριστού, την Εκκλησία.

Καλοτάξιδη, λοιπόν, η νέας Σας εφημερίδα· ευλογημένη και στερεωμένη· αυτό ευχόμαστε.

Ασπάζομαι τη σεπτή αγία δεξιά Σας

αιτούμενος τις πατρικές ευλογίες και ευχές…

π. Κ. Κ.

***

Σεβαστέ πάτερ Αθανάσιε, Χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε.

Αρχικώς επιθυμούμε να εκφράσωμε τας θερμάς ευχαριστίας μας και την ευγνωμοσύνην μας δια την αποστολήν εις ημάς της “Εκκλησιαστικής Παρεμβάσεως”. Συγχαίρομεν διότι το δελτίον αυτό διακρίνεται δια την σοβαρότητα και το ορθόδοξον θεολογικόν του επίπεδον. “Η Εκκλησιαστική Παρέμβαση” είναι πράγματι μία παρηγορία εις μίαν εποχήν πληθώρας σχετικών εκκλησιαστικών εντύπων και έν υπόδειγμα.

Αυτό τιμά τον Σεβασμιώτατον Άγιον Ναυπάκτου, τους συνεργάτες Του και γενικώς την Ιεράν σας Μητρόπολιν. Ευχόμεθα εκθύμως την παρά του Παναγάθου Θεού πλουσίαν ευλογίαν και βοήθειαν εις την προσφοράν και διακονίαν σας αυτήν.Η Κυρία Θεοτόκος να σάς σκέπη και ενδυναμώνη. Εύχεσθε και υπέρ ημών.

Διατελούμεν ευγνωμόνως και φιλαδέλφως

Ο εν Μοναχοίς και Ιερεύσι ανάξιος, Α.

***

Σεβασμιώτατε,

Θέλω να Σάς συγχαρώ για την πολύ ωραία εφημερίδα που εκδίδετε. Πρόκειται για έναν άθλο, αν λάβη κανείς υπόψη του αφ΄ ενός μεν τις οικονομικές δυνατότητες της Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, αφ΄ ετέρου δε τον φόρτο εργασίας των δημοσιογραφούντων σ΄ αυτήν.

Να γνωρίζετε όμως, Σεβασμιώτατε, ότι η “Εκκλησιαστική Παρέμβαση” διαβάζεται προσεκτικά από τους αναγνώστες της και χαίρει μεγάλης εκτιμήσεως μεταξύ των θεολόγων και των φοιτητών της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, τουλάχιστον για όσους γνωρίζω και μπορώ να βεβαιώσω. Πολλά παιδιά, μεταξύ αυτών και εγώ, την κρατούμε στο αρχείο μας, γιατί τα διάφορα άρθρα, σχόλια κ.λ.π. δεν βρίσκονται εύκολα αλλού…

Εξαιτούμενος τις ευχές Σας διατελώ

Λ. Δ. Γ.

***

Αγαπητή “Παρέμβαση”,

Παρακολουθώ με ιδιαίτερη προσοχή την πορεία σου. Αισθάνομαι την ανάγκη να σε συγχαρώ για το επίπεδο της αρθρογραφίας σου.

Ιδιαίτερα απευθύνομαι στους υπεύθυνους της σύνταξης και κυρίως στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο, αφού η ευθύνη της σύνταξης και της κυκλοφορίας ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου.

Ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος δεν μας εκπλήσσει με το υψηλό επίπεδο των άρθρων του, από άποψη γλωσσική και θεματική. Είναι γνωστή σε όλους η λαμπρή πνευματική παρουσία του στο χώρο του βιβλίου, του ραδιοφώνου και του τύπου γενικότερα.

Η “Παρέμβαση” όμως φαίνεται να είναι συνισταμένη πολλών και σκληρών πνευματικών διεργασιών, που διενεργούνται στην Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου υπό την φωτισμένη καθοδήγησή του.

Συγκινητικά χαρακτηριστικά του σεμνού αυτού έργου είναι ο σεβασμός στην παράδοση, η βαθιά θεολογική κατάρτιση, η γνώση και η σωστή χρήση του Ελληνικού λόγου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, έμπειρος Μοναχός, Θεολόγος και Ποιμένας ψυχών, διεμόρφωσε ένα Περιοδικό λαμπρής παρουσίας στον υποτονικό σύγχρονο τύπο. Σεμνό, αισθητικά χαριτωμένο και θεολογικά πάνοπλο, το Περιοδικό “Εκκλησιαστική Παρέμβαση” είναι παραμυθία των αναγνωστών σας σε όλη την Ελλάδα και καύχημα των πιστών.

Ταπεινά εύχομαι πλούσια καρποφορία των “Παρεμβάσεων” στις ψυχές και στις συνειδήσεις όλων μας. Εύχομαι ταπεινά επίσης δύναμη και μακροημέρευση στον ανδρείο ομολογητή Επίσκοπο Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο, για να μακροημερεύη και να χαίρη και η “Παρέμβαση”.

Μετά τιμής

Χ. Ν.-Κ.

***

Πρός

Την εφημερίδα “ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ”

Είμαι τακτικός αναγνώστης της “ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ”. Αναμφισβήτητα, πρόκειται για ένα έντυπο θαυμάσιο, άψογο και πλήρες από κάθε πλευρά. Η ποικιλία της ύλης, η άριστη επιλογή των δημοσιευμάτων και η γλωσσική διατύπωση συναρπάζουν τον αναγνώστη, του παρέχουν άριστη πληροφόρηση για τα ζητήματα του τόπου μας και τον βοηθούν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της υπαρξιακής αυτογνωσίας του και της μεταφυσικής άγωνίας του, ώστε να νοιώθη ψυχικά και πνευματικά ισορροπημένος και διαρκώς ανανεούμενος. Η σαφήνεια και η πληρότητα των θιγομένων θεολογικών ζητημάτων συντελούν τα μέγιστα στην ηθική εξύψωση του αναγνώστη, δεδομένου ότι του παρέχουν Ελληνορθόδοξη παιδεία -πού δυστυχώς στις μέρες μας είναι ελλειματική- καθώς και γενικώτερη μάθηση, μόρφωση, αγωγή και παιδεία, στοιχεία απόλυτα απαραίτητα για τη δημιουργία ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων.

Περαιτέρω, η πυκνή αναφορά επί των ηθών και εθίμων και των θρησκευτικών και πολιτιστικών παραδόσεων του τόπου μας βοηθούν τους συμπατριώτες μας, ώστε να είναι άρρηκτα δεμένοι με τις “ρίζες” τους και να μην ξεχνούν και -τό σπουδαοιότερο- να μην χάνουν την παραδοσιακή τους ταυτότητα.

Πρόκειται για πολύτιμη προσφορά της αγαπημένης μας, πλέον, εφημερίδας στα άτομα, στις οικογένειες και στην κοινωνία γενικότερα.

Όλα αυτά με κάνουν να νοιώθω υπερήφανος, ως Ναυπάκτιος, και να αισθάνομαι απέραντη ευγνωμοσύνη προς την Ιεράν Μητρόπολιν Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, υπό την αιγίδα της οποίας εκδίδεται η πολύ καλή εφημερίδα, προς το Επιτελείο της (εκδότης, διευθυντής, συντάκτες κ.λ.π.) αλλά και προς όλους όσους συμβάλλουν με οποιονδήποτε τρόπο στην τόσο επιτυχημένη προσπάθεια.

Επί πλέον, επιτρέψατέ μου να εκφράσω τα θερμότατα συγχαρητήριά μου και τις θερμές ευχές μου για δυναμική συνέχιση τη ωραίας, γόνιμης, αποτελεσματικής και θεάρεστης αυτής προσπάθειας, με την υπόσχεση ότι, στα πλάισια των μικρών μου δυνατοτήτων, θα δώσω και εγώ την ταπεινή μου προσφορά στην προσπάθειά σας αυτή.

Σάς ευχαριστώ εκ βαθέων

Ειλικρινέστατα

Γ.Σ.Τρ.

***

Χρονογράφημα Ν. Α. Σιδηρόπουλου στην Εδεσσαϊκή (21-9-2002)

Για την εφημερίδα “Εκκλησιαστική Παρέμβαση”

Μια μηνιαία εφημερίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, που έχει αναγνώστες και στην Έδεσσα, είναι από τις αξιόλογες επαρχιακές εφημερίδες. Τίτλος της “Εκκλησιαστική Παρέμβαση”, τακτικός αρθρογράφος ο Μητροπολίτης κ. Ιερόθεος, ιερείς και πνευματικοί άνθρωποι της πόλεως.

Πολλά και σπουδαία γράφει πάντα ο Μητροπολίτης κ. Ιερόθεος σ΄ αυτό το έντυπο, ο γνωστός και εξαιρετικά αγαπητός στους Εδεσσαίους από την πολύχρονη υπηρεσία του στη δική μας Μητρόπολη. Πολλά προσέφερε τότε με την εκκλησιαστική του δράση ως Πρωτοσύγγελος και ως συγγραφέας.

Θα κάνω μια σύντομη παρουσίαση του τελευταίου τεύχους, με αριθμό 79. Στην πρώτη σελίδα, στο άρθρο με τίτλο: “Ησυχία και Ιεραποστολή”, ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερόθεος γράφει μεταξύ άλλων: “Ο Ιεραπόστολος δεν κηρύσσει μόνον, δεν είναι, δηλαδή, ένας θεωρητικός διδάσκαλος, αλλά ο πατέρας που μεταδίδει τη γνώση του Θεού, που αυτός απέκτησε προηγουμένως και γεννά πνευματικά παιδιά του Θεού...”

Πρωτότυπο και το θέμα: “Μια συζήτηση στο Υπερώον”, όπου παρουσιάζεται μια συνέντευξη με νέους που έζησαν σε Κατασκήνωση, παρμένη από τον πατέρα Θωμά Βαμβίνη. Πολλά τα ενδιαφέροντα σημεία στο άρθρο του ιδίου ιερέως με θέμα: “Μείωση της έλξης” Ανάμεσα σε πολλά άλλα σημαντικά διαβάζει κανείς: “Ορισμένοι σύγχρονοι τρόποι προσέγγισης των νέων, που είναι προσαρμοσμένοι στις απαιτήσεις του σύγχρονου φιλοθεάμονος κοινού, αφήνουν πεινασμένο τον κόσμο που θέλει την ποιότητα.....”

Εξαιρετικά διδακτικό το δημοσίευμα του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Γεωργίου Παπαβαρνάβα για τον Όσιο Μωϋσή τον Αιθίοπα. Και το ύφος απλό και η γλώσσα κατανοητή από όλους και ευχάριστη. Αντιγράφω την αρχή: “Ο Αγιος Μωϋσής ο Αιθίοπας είναι δημιούργημα της αληθινής μετάνοιας. Παραστρατημένος από μικρός και ύστερα αρχηγός συμμορίας ληστών για αρκετά χρόνια, ήλθε σε συναίσθηση, μετενόησε για τα εγκλήματά του και τελικώς βρήκε τον δρόμο της αγιότητος......”

Σπουδαία συμβολή στην ιστορία και τη λαογραφία της Ναυπάκτου αποτελούν όσα γράφει στο άρθρο του με τίτλο: “Από τον παλαιότερο Έπαχτο” ο Γιάννης Βαρδακουλάς.

Ιδιαίτερη επιστημονική βαρύτητα έχει το άρθρο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιεροθέου που έχει τίτλο: “Η ΄Ορθόδοξη Εκκλησία ως παράγοντας αγωγής στους νέους”.

Υπάρχουν και άλλα δημοσιεύματα, σημειώματα και ειδήσεις που εκφράζουν τη ζωή και τον παλμό της Ναυπάκτου, της ιστορικής και όμορφης πολιτείας της δυτικής Στερεάς.

Με την πόλη αυτή, εκτός από τον Ποιμενάρχη της, μας συνδέει και ένας άλλος άνθρωπος. Αυτός είναι ο Ναυπάκτιος συγγραφέας και λόγιος, ο γνωστός Σταμάτιος Σταματίου (Στάμ-Στάμ), που διετέλεσε στον Μεσοπόλεμο Νομάρχης Πέλλης κι έζησε κατόπιν αρκετά χρόνια στην Έδεσσα.

Έχουμε τους λόγους μας, λοιπόν, να αγαπούμε τη Ναύπακτο, που το παλιό της όνομα ήταν Έπαχτος και το βενετσιάνικο Λεπάντο.-

***

Προς ενίσχυσή σας για συνέχιση…

Πολύ σημαντική παρέμβαση, γιατί είναι όντως Εκκλησιαστική. Σάς ευχαριστούμε για τον κόπο, τη θυσία και την αγάπη που δείχνετε, ώστε να μπορή να κυκλοφορή προς οικοδομήν του σώματος. Εύχομαι σε όλους υγεία, ευλογία και χαρά στο έργο Σας.

π. Α. Α.

Υ.Γ. Παρακαλώ εύχεσθε για την Κύπρο μας. Δύσκολες μέρες…

***

Θερμά συγχαρητήρια για την ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας σας. Είναι ό,τι πολυτιμότερο για όσους διψούν για την αλήθεια…

Με άπειρη αγάπη

Β. & Λ. Χ.

***

Πριν από λίγο καιρό πήραμε στα χέρια μας -τυχαία- την εφημερίδα της Ι. Μητροπόλεώς σας “Εκκλησιαστική Παρέμβαση”. Είμαστε ζευγάρι Θεολόγων και βρισκόμαστε τώρα στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου και υπηρετούμε…

Έχουμε ενθουσιαστεί με το περιεχόμενο της εφημερίδας σας και την εγκυρότητα της ύλης και επιθυμούμε διακαώς να συνεχίσουμε να ενημερωνόμαστε απ΄ την εφημερίδα σας.

Εάν αυτό δεν αποτελή εμπόδιο, θα θέλαμε και σαν ευλογία της Ι. Μ. Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου να λαμβάνουμε ταχυδρομικώς την εφημερίδα σας...

Με σεβασμό

Ευ. Β. -Ε. Π.

***

Σεβασμιώτατε, η έγκριτος εφημερίδα της Ιεράς Μητροπόλεώς Σας “ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ” είναι βάλσαμο στα συναισθήματά μου. Σάς ευχαριστώ θερμά που μου την στέλνετε…

Είθε ο Παντοδύναμος, Σεβασμιώτατε, να Σάς χαρίζη μακροημέρευση, αγιότητα και πνευματική δύναμη στους αμφίρροπους καιρούς, για να διοχετεύετε σε εμάς τους αδαείς λαϊκούς.

Με την ευχή Σας

Αι. Π.

***

Σεβασμιώτατε,

Το e-mail αυτό αποτελεί μια πρώτη και σύντομη επικοινωνία μου με Εσάς και με τον χώρο της “Εκκλησιαστικής Παρέμβασης”.

Αρχίζοντας, επιτρέψτε μου να εκφράσω τη μεγάλη μου χαρά που συνάντησα την ιστοσελίδα της Παρέμβασης, για την οποία βεβαίως Σάς παρακαλώ να δεχθήτε τα θερμά μου συγχαρητήρια Εσείς και οι συνεργάτες Σας. Αν και συνάντησα την ιστοσελίδα πολύ πρόσφατα, βλέπω ότι είναι αρκετά παλιά και προσελκύει συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον…

Εδώ και δεκαπέντε περίπου χρόνια (τά τελευταία 5 με τη σύζυγό μου) ζούμε στο Εξωτερικό, μετακινούμενοι σε διάφορες χώρες της Ευρώπης (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία). Από το καλοκαίρι, πρώτα ο Θεός, επιστρέφουμε στην Ελλάδα για μόνιμη εγκατάσταση (στό Πανεπιστήμιο Κρήτης) και αυτός είναι ένας λόγος για την παρούσα πρώτη επικοινωνία μαζί Σας και με το χώρο της Παρέμβασης.

Θα ήθελα να κλείσω εδώ την σύντομη πρώτη επικοινωνία μαζί Σας και με τον χώρο της Παρέμβασης, λέγοντας ότι επιστρέφουμε στην Ελλάδα με πολλά όνειρα και ελπίδες και ιδέες, για να προσφέρουμε ό,τι μπορούμε σε όλους τους χώρους της κοινωνίας, της παιδείας και της επιστήμης. Ο χώρος της Παρέμβασης φαίνεται ότι είναι ένας χώρος διακίνησης ιδεών, που χωρίς μισαλλοδοξίες, αλλά με ταπεινότητα και ΄Ορθόδοξο Χριστιανικό πνεύμα μπορεί να συμβάλη πάρα πολύ στην πολυπόθητη πνευματική ανάταση τόσο στην Ελλάδα αλλά και στην αναζητούσα Δύση, - στην πνευματικά διψασμένη Δύση που αναζητά στην ΄Ορθοδοξία μια Θεόπνευστη κατεύθυνση.

Με τιμή και ζητώντας την ευχή Σας

Α. Π.

***

“ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ” (Π.Μ.Σωτ.) 5-10-2001

“Εκκλησιαστική Παρέμβαση”, μία μηνιαία μαχητική έκδοσις της Ι. Μητροπόλεως Ναυπάκτου.

΄Οφείλω εξ αρχής, κατά χρέος δικαιοσύνης και αγάπης, να επαινέσω την μηνιαίαν έκδοσι της Ι. Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, που τιτλοφορείται “Εκκλησιαστική Παρέμβαση”, καθώς και τον ακάματο και μαχητικόν Μητροπολίτην της Ναυπάκτου Σεβ. κ. Ιερόθεον (Βλάχον), ο οποίος δίδει συνεχώς το “παρών” του και μέσα από τις σελίδες αυτού του εντύπου, δημοσιογραφικού οργάνου της Μητροπόλεώς του. Είναι ο έκτος χρόνος, που εκδίδεται και έχει την μορφήν περιοδικού, αλλά και εφημερίδος, διότι περιέχει ύλην κατάλληλη και για την επικαιρότητα μιας εφημερίδος (ειδήσεις, σχόλια κ.λ.π.), αλλά και ενός περιοδικού, που μάχεται για τα πιστεύματά του και τους αναγνώστες του. Είναι μηνιαίον και συντάσσεται από Επιτροπήν, οι δε συνδρομές του είναι προαιρετικές. Όποιος θέλει και μπορεί στέλνει τον οβολόν του. Προσωπικώς θα συνιστούσα σε όσους μπορούν να το βοηθήσουν γενναιόψυχα. Διότι έχει έκλεκτήν, καλοδιαλεγμένην ύλην, αγωνιστικόν παλμόν “γιά του Χριστού την Πίστιν την Αγίαν και της Πατρίδος την ελευθερίαν”, που είναι τα στηρίγματα του Γένους μας.

Η “Εκκλησιαστική Παρέμβαση” δεν περιορίζεται στα τοπικά και μόνον ενδιαφέροντα, όπως κάνουν άλλα φύλλα, αλλά εξακτινώνεται σε όλη την τρέχουσα επικαιροτητα της χώρας και αποτελεί έπαλξη της καλής ομολογίας με υπερυψωμένη την σημαία της πατρώας ευσεβείας. Έχω μπροστά μου τα τρία τελευταία τεύχη (Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος) και δεν ξέρω τί να πρωτοδιαλέξω και τί να πρωτοεπαινέσω. Βεβαίως, όλους τους καλούς συνεργάτες της εκδόσεως, την διεύθυνσι και την ευθύνη της οποίας έχει ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Λαουρδέκης, και πρωτίστως τον καλόν και ακούραστον Μητροπολίτην κ. Ιερόθεον, ο οποίος είναι η ψυχη της εκδόσεως με αρθρογραφική και άλλη παρουσία.

Συνιστώ εκθύμως την ανάγνωση και την παρακολούθηση της “Εκκλησιαστικής Παρεμβάσεως”, διότι ωφελεί τον αναγνώστην της, όπως και εγώ προσωπικώς ωφελούμαι από τα κείμενά της, όταν τα διαβάζω. Ζητείστε την και θα σάς την ταχυδρομήσουν. Η διεύθυνσή της είναι: “Εκκλησιαστική Παρέμβαση” οδός Γ. Αθάνα 1, Ναύπακτος 30300. (τηλ 2634027207) Είναι μια έκδοση, που θα σάς αρέση και όσοι έχουν ανοιχτή καρδιά, θα την αγαπήσουν. Θερμά τα συγχρητήρια και οι ευχές για περισσότερη προκοπή εν Κυρίω.

Π.Μ.Σωτ.

***

Εφημερίδα “Ἠμερήσιος Πατρῶν” (1-8-2001)

“ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ”

Πρόκειται για μια πετυχημένη μηνιαία εκδοση της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου που εκφράζεται ως λειτουργία διακρίσεως και αποτελεί την δημιουργική πνευματική ικανότητα του επιχωρίου Ιεράρχου κ. Ιεροθέου να συγχρονίζει και να εκσυγχρονίζει την ποιμαντορία του προσφέροντας με τον καλύτερο τρόπο το λυτρωτικό μήνυμα της Εκκλησίας “μέ εύσημον τρόπον”, όπως προτρέπει ο Απ. Παύλος (Α΄ Κορινθ. 14,9).

Στο τεύχος του Ιουλίου 2001 της “Εκκλησιαστικής Παρέμβασης” δημοσιεύεται επίκαιρο εμπνευσμένο άρθρο του Σεβ. Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου κ. Ιεροθέου με τίτλο “τό Θεολογικό νόημα της Μεταμορφώσεως του Χριστού” ως και άλλα Θεολογικά, Εκκλησιαστικά, ΄Ηθικοκοινωνικά κ.λ.π. θέματα, που εκφράζουν την ενδεδειγμένη και χαρισματική ποιμαντορία του διαπρεπή Δεσπότη.

Εξ άλλου στη γειτονική Μητρόπολη Ναυπάκτου αναπτύσσεται μια προσπάθεια εντυπωσιακή από πλευράς μέσων και τρόπων επικοινωνίας με την ζωή του ποιμνίου που ομιλεί με την ελευθερία του πνεύματος και την αυθεντική και γνήσια αγιοπνευματική γλώσσα της Εκκλησίας.

Λεωνίδας Αβραμόπουλος

  • Προβολές: 1598

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἰστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance