Skip to main content

Ανωτάτη εκκλησιαστική ακαδημία Βελλάς Ιωαννίνων, Ἀνακοίνωση.

1. Σύμφωνα με τον Ν. 3432/2006 (ΦΕΚ 14/3.2.2006) η Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Βελλάς-Ιωαννίνων μετονομάζεται σε Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Βελλάς-Ιωαννίνων. Η λειτουργία της θα αρχίση από 1/9/2007, θα χορηγή πτυχία ισότιμα με εκείνα των Ιδρυμάτων της Ανωτάτης Εκπαίδευσης και θα έχη τα εξής δύο προγράμματα σπουδών:

α) Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών, διάρκειας οκτώ εξαμήνων, στο οποίο θα γίνονται δεκτοί μόνον άνδρες υποψήφιοι. Το Πρόγραμμα αποσκοπεί να καταρτίζη κληρικούς και λαϊκά στελέχη της Ορθοδόξου Εκκλησίας, υψηλού μορφωτικού επιπέδου.

β) Πρόγραμμα Εκκλησιαστικής Μουσικής και Ψαλτικής, επίσης διάρκειας οκτώ εξαμήνων, στο οποίο θα γίνονται δεκτοί άνδρες και γυναίκες υποψήφιοι. Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει εκτός της Βυζαντινής Μουσικής και Ψαλτικής Τέχνης, Ευρωπαϊκή και Δημοτική Μουσική και εκμάθηση μουσικών οργάνων.

2. Η πρόσβαση στην ΑΕΑ Βελλάς-Ιωαννίνων, στα Προγράμματα Ιερατικών Σπουδών και Εκκλησιαστικής Μουσικής και Ψαλτικής, γίνεται σύμφωνα με τους όρους εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Δικαίωμα έχουν οι κάτοχοι απολυτηρίου Ενιαίου Λυκείου, οι κάτοχοι απολυτηρίου Ενιαίων Εκκλησιαστικών Λυκείων η άλλου ισότιμου σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εφόσον είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Επίσης οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να γνωρίζουν ότι απαιτείται προκαταρκτική εξέταση για τα Προγράμματα των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, η οποία συνίσταται σε προφορική συνέντευξη που δίδεται ενώπιον Επιτροπής. Ειδικά για την εισαγωγή στο Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών η Επιτροπή συνεκτιμά σχετική συστατική επιστολή του Επισκόπου του τόπου κατοικίας του υποψηφίου. Το χρονικό διάστημα υποβολής των αιτήσεων από τους υποψηφίους προς την Επιτροπή και ο τόπος διενέργειας της συνέντευξης ορίζεται με Υπουργική απόφαση. Τα δύο παραπάνω εγκεκριμένα Προγράμματα της Ακαδημίας είναι ήδη καταχωρημένα στο μηχανογραφικό δελτίο του ΥΠΕΠΘ (1ο Επιστημονικό Πεδίο), που αποστέλλεται προς συμπλήρωση από τους υποψηφίους στα Λύκεια που φοιτούν η έχουν αποφοιτήσει.

3. Η Α.Ε.Α. Βελλάς-Ιωαννίνων διαθέτει Βιβλιοθήκη με 12.000 τόμους και εξοπλισμένο εργαστήριο Η/Υ. Επίσης διαθέτει Φοιτητική Εστία στην οποία μπορούν να διαμένουν και να σιτίζονται δωρεάν όσοι από τους επιτυχόντες σπουδαστές του Προγράμματος Ιερατικών Σπουδών το επιθυμούν.

4. Η Ακαδημία στεγάζεται στην Ιερά Μονή-Σχολή Βελλάς-‘Ιωαννίνων. Τ.Θ. 1144, ΤΚ 45001 ΙΩΑΝΝΙΝΑ. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στην Γραμματεία της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής, τηλ. 2654041281, fax 2653042160 η στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

  • Προβολές: 2732