Skip to main content

Ναυπακτιακή Βασιλόπιττα 2008

Την Τρίτη 15 Ιανουαρίου σε κεντρικό Ξενοδοχείο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε, για ένατη συνεχόμενη χρονιά, η κοπή της Βασιλόπιττας για τα μέλη της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ναυπακτίας, της Εταιρείας Ναυπακτιακών Μελετών και των Ναυπακτιακών Συλλόγων της Αθήνας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Βουλευτής και πρ. Υπουργός Πέτρος Ευθυμίου, του οποίου οι γονείς είναι θαμμένοι στην Κλεπά της Ναυπακτίας, οι Βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας Σπύρος Λιβανός και Θάνος Μωραΐτης, οι πολιτευτές Δημήτριος Πελέκης, Ζαφειρούλα Δημαδάμα, Παναγιώτης Τρυφιάτης και Κατερινόπουλος, ο εκπρόσωπος του Νομάρχη Γιώργος Χριστογιάννης, ο Δήμαρχος Ναυπάκτου Αθανάσιος Παπαθανάσης, πρόεδροι πατριδοτοπικών Συλλόγων και πολλοί Ναυπάκτιοι των Αθηνών.

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε και προσφώνησε εκ μέρους των διοργανωτών ο Πρόεδρος της Ο.ΣΥ.Ν. κ. Γιάννης Τσιώτας και ο κ. Κωνσταντίνος Μακρυγιάννης, Αντιπρόεδρος της Ε.ΝΑ.Μ., ο οποίος εξέφρασε και την συμπάθεια και συμπαράσταση των παρισταμένων Ναυπακτίων στον ασθενούντα Μακαριώτατο.

Ο Σεβασμιώτατος, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση των Συλλόγων, ανέπτυξε το θέμα «Η Εκκλησιαστική φιλανθρωπία στην Ναύπακτο», με ειδική αναφορά στους Συνδέσμους Αγάπης των Ενοριών της Ναυπάκτου. Το κείμενο της ομιλίας δημοσιεύεται στις σελ. 12-13 του παρόντος.

Μετά την ομιλία του Σεβασμιωτάτου, η Ο.ΣΥ.Ν. βράβευσε για την προσφορά του στην Ναυπακτία τον σύγχρονο ερευνητή της ιστορίας και λαογραφίας της Ναυπακτίας και ιδρυτή και δραστήριο Πρόεδρο της ΕΝΑΜ, κ. Χαράλαμπο Χαραλαμπόπουλο, ο οποίος στον σύντομο λόγο του εξέφρασε τον προβληματισμό του για την λανθασμένη αξιολόγηση προτεραιοτήτων από την Πολιτεία, αλλά και από τον λαό, που έχει ως αποτέλεσμα σημαντικές πολιτιστικές προσπάθειες να μένουν αστήρικτες, και ευχήθηκε αλλαγή της τακτικής αυτής.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν οι παριστάμενοι Βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας Σπ. Λιβανός και Θ. Μωραΐτης, ο εκπρόσωπος του Νομάρχη κ. Ευθ. Σώκου και ο Δήμαρχος Ναυπάκτου κ. Αθ. Παπαθανάσης.

Η Βασιλόπιττα των Ναυπακτίων των Αθηνών αποτελεί ευκαιρία για συνάντηση και συναναστροφή, για ανταλλαγή ευχών, ιδεών και προβληματισμών για το παρόν και το μέλλον της Ναυπακτίας. Μία ναυπακτιακή σύναξη στην καρδιά του χειμώνα στην πόλη που τους φιλοξενεί.

Α.Κ.

  • Προβολές: 2589