Skip to main content

Νέα εκπαιδευτική παρουσία

Όπως είναι γνωστόν, από την φετινή σχολική χρονιά λειτουργούν στην πόλη μας τα Εκπαιδευτήρια Πάνου, με νηπιαγωγείο και δημοτικό. Οι μαθητές του Δημοτικού εξέδωσαν ήδη το περιοδικό τους, τους «Μικρούς ήρωες», με συντακτική επιτροπή και υπεύθυνο εκδόσεως.

Το τελευταίο τεύχος (Δεκ. 2007) περιελάμβανε πολλά ενδιαφέροντα θέματα, όπως Χριστουγεννιάτικα θέματα-κάλαντα-έθιμα-συνταγές, οικολογία, σχολικές δραστηριότητες, τον εκκλησιασμό των μαθητών, την μαγειρική τους, κλπ.

Τα παιδιά έστειλαν τα πρώτα τεύχη στον Σεβασμιώτατο, ο οποίος απήντησε με την παρακάτω επιστολή.

*

Η επιστολή του Μητροπολίτου

Προς την Συντακτική Επιτροπή του Περιοδικού «Οι μικροί ήρωες»

Εκπαιδευτήρια Πάνου, Ενταύθα

Αγαπητά μου παιδιά,

Έλαβα το 3ο τεύχος του περιοδικού σας με τίτλο «Οι μικροί ήρωες» και χάρηκα πολύ.

Καθημερινά έρχονται στο Γραφείο μου πολλές εφημερίδες και αρκετά περιοδικά, αλλά αυτό έχει μια παιδική δροσιά, σαν την δροσιά της άνοιξης. Το διαβάζεις και ξεκουράζεσαι, χαίρεσαι.

Διάβασα και για τις δραστηριότητές σας, τις οποίες περιγράφετε με ωραίο τρόπο.

Μακάρι αυτό το δροσερό πνεύμα να το διατηρήσετε και όταν μεγαλώσετε. Είναι πολύ όμορφο να είναι κανείς ώριμος στην ηλικία, αλλά η καρδιά του να είναι απλή-παιδική και να μη μπορή να αντέχη την υποκρισία και το ψέμα, τους μηχανισμούς και τις υπονομεύσεις. Χρειαζόμαστε μια κοινωνία αυθεντική.

Παρακαλώ να διαβιβάσετε τα συγχαρητήριά μου στους καλούς σας δασκάλους, την Διεύθυνση του Σχολείου, αλλά και στους γονείς σας, που σας προσφέρουν και το «ζην» και το «ευ ζην».

Θα σας περιμένω και στο Γραφείο μου, ύστερα από συνεννόηση με τους δασκάλους σας.

Εύχομαι ο νέος Χρόνος να είναι χαρούμενος και ευλογημένος.

+ Ο Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος

  • Προβολές: 2362