Skip to main content

Εκδρομή Κατηχητικού Αγίου Θωμά Λυγιά

Το Κατηχητικό της Ενορίας του Αγίου Θωμά πραγματοποίησε την Κυριακή 25 Μαΐου προσκυνηματική εκδρομή σε μοναστήρια της επαρχίας Τριχωνίδας.

Κατά την διάρκεια της όμορφης διαδρομής είχε δημιουργηθή μέσα στο λεωφορείο μια εντυπωσιακά ευχάριστη ατμόσφαιρα. Τραγουδούσαμε τραγούδια που είχαμε μάθει στο Κατηχητικό, λέγαμε ανέκδοτα και αινίγματα.

Εκδρομή Κατηχητικού Αγίου Θωμά ΛυγιάΗ πρώτη στάση έγινε στο Θέρμο. Εκεί ξεκουραστήκαμε κάτω από τα βαθυΐσκιωτα πλατάνια της πλατείας και είδαμε την όμορφη κωμόπολη. Εν συνεχεία πήγαμε στο Μέγα Δένδρο, την πατρίδα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Επισκεφθήκαμε το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής, όπου θαυμάσαμε το Κρυφό Σχολειό με τα κέρινα ομοιώματα. Σ’ αυτό το Κρυφό Σχολειό, που βρίσκεται αρκετά μέτρα κάτω από την γη, έμαθε τα πρώτα του γράμματα ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός. Ο δάσκαλος κ. Ζέρης Αθανάσιος μας έκανε μια θαυμάσια ξενάγηση. Κατόπιν επισκεφθήκαμε το σημείο, όπου υπήρχε το σπίτι του Αγίου Κοσμά. Από έκεί πήγαμε στο μοναστήρι του Αγίου Κοσμά. Εκεί αφού ακούσαμε για τη ζωή και το μαρτύριό του, προσκυνήσαμε τα Ιερά του λείψανα και παρακολουθήσαμε την Παράκληση του Αγίου.

Τέλος επιστρέφοντας περάσαμε από το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στην Ανάληψη. Η Γερόντισσα αφού μας καλωσόρισε εγκάρδια και μας κέρασε, μας διηγήθηκε την ιστορία του παλαιού αυτού μοναστηριού, στο οποίο εγκαταβίωσαν ο Ιερομάρτυς Όσιος Ιάκωβος, ο Ιερομάρτυς Άγιος Διονύσιος και ο Άγιος Θεωνάς, Επίσκοπος Θεσσαλονίκης.

Όλοι μείναμε κατενθουσιασμένοι από όλα όσα ακούσαμε και είδαμε κατά τη διάρκεια αυτής της εκδρομής. Διασκεδάσαμε, αλλά και ωφεληθήκαμε πνευματικά. Γυρίσαμε γεμάτοι με τη χάρη των Αγίων που προσκυνήσαμε και ιδιαίτερα του Αγίου Κοσμά, του οποίου προσκυνήσαμε τα Ιερά λείψανα.

Κ.Σ.Α.Θ.

  • Προβολές: 2748