Skip to main content

Μητροπολίτης πρ. Ύδρας Ιερόθεος

Μητροπολίτης πρώην Ύδρας Ιερόθεος, Ναυπάκτου ἹερόθεοςΕκοιμήθη την 15η Ιουλίου ε.ε. ο σεβάσμιος γέρων Μητροπολίτης πρ. Ύδρας Ιερόθεος (κατά κόσμον Σπυρίδων Τσαντίλης).

Ο αείμνηστος Μητροπολίτης γεννήθηκε στην Πάτρα το 1920. Σπούδασε στην Θεολογική Σχολή Αθηνών. Διάκονος και Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε το 1958. Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας, Καθηγητής Μ. Εκπαίδευσης και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών. Μητροπολίτης Ύδρας εξελέγη το 1967 και το έτος 2001 παραιτήθηκε για λόγους υγείας.

Η εξόδιος ακολουθία του τελέσθηκε την ημέρα της αγίας Μαρίνης στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου και η ταφή του έγινε, σύμφωνα με την επιθυμία του, στο προαύλιο του Ιερού Ναού.

Για τον εκλιπόντα ομίλησαν, μεταξύ άλλων, ο Σεβ. Μητροπολίτης Καρυστίας κ. Σεραφείμ, ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου, ο Αρχιμ. π. Μάρκος Βασιλάκης, ως εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου, και ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Ο αείμνηστος Ιεράρχης άφησε μνήμη αγαθού Ποιμένος, πιστού, ασκητικού και εκδαπανηθέντος υπέρ του Ποιμνίου και υπέρ του νόμου του Ευαγγελίου.

Η εφημερίδα μας κάνει αυτή την μικρή αναφορά –επιφυλασσόμενη για κάποια εκτενέστερη στο μέλλον– αφ' ενός μεν ένεκεν τιμής για την εν γένει προσφορά του στην Εκκλησία, αφ' ετέρου δε λόγω του συνδέσμου αγάπης και σεβασμού που είχε με τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ιερόθεο και με τον μακαριστό Μητροπολίτη Εδέσσης κυρό Καλλίνικο.

  • Προβολές: 4982