Skip to main content

Βασιλόπιττα Συνδέσμου Αγάπης Αγίας Παρασκευής και Απολογισμός για το έτος 2008

Την Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009 και ώρα 6,30 μ.μ, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Ναυπάκτου πραγματοποιήθηκε η ετήσια Συνέλευση του Συνδέσμου Αγάπης της ενορίας.

Ο Σύνδεσμος μπαίνει στο δέκατο τρίτο (13ο) έτος της λειτουργίας του και για την επόμενη τριετία έγινε ανανέωση με νέο μέλος και αναδιάρθρωση του Δ.Σ. του Συλλόγου.

Βασιλόπιττα Συνδέσμου Αγάπης Αγίας Παρασκευής και Απολογισμός για το έτος 2008Στην αρχή με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ιεροθέου έγινε η κοπή της Βασιλόπιτας. Στην κυρία που έτυχε το φλουρί δόθηκαν ως δώρο κάποια βιβλία. Ακολούθησε εισήγηση του επόπτη του Συνδέσμου, Πρωτ. π. Θεμιστοκλή Τσιτσιρίκη και απολογισμός του έργου από την κ. Ελένη Κουταβά, αντιπρόεδρο του Συνδέσμου. Αναφέρθηκε στο πολύπλευρο και πολύμορφο έργο που επιτελείται από τον Σύνδεσμο.

Ο Σύνδεσμος Αγάπης δραστηριοποιείται στο προνοιακό και φιλανθρωπικό έργο της ενορίας προσφέροντας οικονομική ενίσχυση σε ενορίτες που έχουν ανάγκη. Ετοίμασε και μοίρασε 45 περίπου δέματα για απόρους στις γιορτές του Πάσχα και των Χριστουγέννων. Κάθε Κυριακή, μετά την Θεία Λειτουργία, προσφέρεται καφές στην αίθουσα του Ενοριακού Κέντρου, καθώς και στις δεξιώσεις μνημοσύνων. Κάθε Τρίτη παρασκευάζεται και διανέμεται φαγητό σε άπορα μοναχικά άτομα. Προσφέρεται επίσης βοήθεια και φαρμακευτική περίθαλψη σε πάσχοντες αδελφούς. Σε κάποιες περιπτώσεις χρειάστηκε να μεσολαβήση ο Σύνδεσμος για να βρεθούν εθελοντές αιμοδότες.

Εκτός από τον τομέα της πρόνοιας ο σύνδεσμος φρόντισε για τον καλλωπισμό και την καθαριότητα των ναών στις πανηγύρεις της Αγίας Παρασκευής, των Αγίων Αναργύρων και του Προφήτου Ηλιού. Ο ευπρεπισμός και στολισμός του Επιταφίου έγινε επίσης από τις κυρίες του Συνδέσμου.

Η προσφορά των κυριών επεκτείνεται και το καλοκαίρι στην κατασκηνωτική περίοδο των παιδιών, καθώς και σε άλες εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως και της κοινωνίας σε συνεργασία με άλλους Συλλόγους, όπως τον Σύλλογο «Φλόγα». Στις εκδηλώσεις για τους γιατρούς-μηχανικούς-εκπαιδευτικούς-φοιτητές, στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι για τα μοναχικά άτομα και στο τραπέζι για την γιορτή του Σεβασμιωτάτου.

Ο Σύνδεσμος για πνευματική ωφέλεια των μελών του διοργάνωσε προσκυνηματική εκδρομή στο μοναστήρι του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Θέρμο.

Αξίζει να τονισθή ότι όλα τα εδέσματα που παρατίθενται στις διάφορες δεξιώσεις και εκδηλώσεις προέρχονται από τον κόπο και την προσφορά των κυριών του Συνδέσμου.

Στην συνέχεια έγινε ο οικονομικός απολογισμός από την πρόεδρο κ. Μαρία Βούκλιζα που έχει ως εξής: Έσοδα: 22.144,19 ευρώ. Έξοδα: 19.043,37 ευρώ. Υπόλοιπο για χρήση κατά το τρέχον έτος: 3.100,82 ευρώ.

Κλείνοντας την εκδήλωση ο Σεβασμιώτατος τόνισε την σημασία του έργου των Συνδέσμων Αγάπης, την συμβολή τους στην ενότητα των μελών της ενορίας, καθώς και την αξία της προσφοράς ενός εκάστου μέλους του Συνδέσμου, γιατί τα ποσά τα οποία αναφέρθηκαν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, γιατί σ’ αυτά πρέπει να προστεθή και η απλήρωτη και εθελοντική εργασία των μελών, καθώς και τα έξοδα για την παρασκευή των δεμάτων, των γευμάτων και των εδεσμάτων που προσφέρονται στις εκδηλώσεις.

Μετά από αυτές τις επισημάνσεις του Σεβασμιωτάτου η εκδήλωση έκλεισε με δεξίωση στην οποία προσφέρθηκε τσάϊ, καφές και εδέσματα φτιαγμένα με πολλή αγάπη από τις κυρίες του Συνδέσμου και μια ευχή: Ο Κύριος να ευλογή το έργο του Συνδέσμου μας και να δυναμώνη τόσο τον εμπνευστή, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, όσο και αυτούς που εργάζονται σ’ αυτόν.

Π.Ρ.Τ

  • Προβολές: 2732