Ἡ Ἑορτὴ τοῦ Ἁγίου Βλασίου

Στις 11 Φεβρουαρίου ημέρα του Ιερομάρτυρος Αγίου Βλασίου πανηγύριζε η ομώνυμη Αρχιερατική Περιφέρεια της Μητροπόλεώς μας.

Ἡ Ἑορτὴ τοῦ Ἁγίου ΒλασίουΣτην Αρχιερατική θ. Λειτουργία, που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του χωριού Αγίου Βλασίου, συμμετείχαν όλοι σχεδόν οι Ιερείς της Περιφερείας: ο π. Κωνσταντίνος, ο π. Δημήτριος, ο π. Ιωάννης, ο π. Θεόδωρος, ο π. Αθανάσιος, ο π. Φώτιος, ο π. Ευστάθιος, ο π. Παναγιώτης, ο π. Βασίλειος, ο π. Ευάγγελος. Στο αναλόγιο έψαλαν, εκτός από τον ψάλτη της Ενορίας, και ο κ. Λουκάς Σκιαδάς, ο κ. Κώστας Λανάρας και μέλη της Χριστιανικής Ένωσης Αγρινίου. Τα μέλη της Ένωσης έχουν ιδιαίτερες σχέσεις με τον Άγιο Βλάσιο, αφού εκεί υπάρχουν οι κατασκηνώσεις τους, καθώς επίσης έχουν συνοδέψει στο παρελθόν τον Σεβ. Μητροπολίτη μας στις περιοδείες του στα χωριά της περιοχής, βοηθώντας και στα ψαλτικά.

Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο, μιλώντας για τους αγίους ως πρότυπα ζωής, δοκιμασμένα κατά πάντα, τα οποία στην εποχή μας έχουν αντικατασταθή εν πολλοίς με ξένα και εφήμερα πρότυπα.

Μετά το πέρας της θ. Λειτουργίας ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αγίου Βλασίου π. Κωνσταντίνος Μάλαινος άνοιξε το σπίτι του για να προσφέρη κέρασμα σε όλον τον κόσμο. Έπειτα ακολούθησε πλούσιο γεύμα σε εστιατόριο της περιοχής, στο οποίο παρακάθησαν πάνω από εξήντα άτομα, μαζί με τις αρχές του τόπου. Το γεύμα ήταν προσφορά του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού. Οι ιεροψάλτες, μαθητές στην πλειοψηφία τους του αειμνήστου Γεράσιμου Πρεβεζάνου, έψαλαν ύμνους και ψαλτοτράγουδα, ενώ πρωτού το “δι’ ευχών” ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε λόγια εξομολογητικά, πατερικά και ευχαριστήρια προς τους συνδαιτημόνες.

Ν.Γ.

  • Προβολές: 1211

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἰστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance