Σχολικές εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου

Σχολικές εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η ΜαρτίουΠλημμυρίδα σχολικών εορταστικών εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου πραγματοποιήθηκε φέτος. Σχεδόν κάθε σχολείο τίμησε με τον δικό του τρόπο και ανάλογα με τις δυνατότητές του την επέτειο της Επανάστασης του ’21. Όλες οι εκδηλώσεις χαρακτηρίζονταν από την ζωντάνια και το μεράκι των μαθητών και φυσικά των καθοδηγητών τους, δασκάλων και καθηγητών. Από το μικρό μονοθέσιο σχολείο της Ρίζας, που με την φροντίδα του δασκάλου του παρουσίασε ποιήματα, τραγούδια, μικρή θεατρική παράσταση αλλά και χορούς, μέχρι τις αρτιότερες παραστάσεις που παρουσίασαν ορισμένα σχολεία της πόλεως. Σε όλες αυτές τις παραστάσεις το κοινό ενθουσιάστηκε και συγκινήθηκε με την προσπάθεια των μικρών μαθητών.

Σ’ αυτήν την μικρή ανταπόκριση θα παρουσιάσουμε σύντομα τις εκδηλώσεις ορισμένων σχολείων της πόλεως που είχαν την δυνατότητα να οργανωθούν καλύτερα.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 21 Μαρτίου άνοιξε τον κύκλο των εκδηλώσεων το 2ο Δημοτικό Σχολείο, με την θεατρική παράσταση “Να ζεί το Μεσολόγγι” του Βασίλη Ρώτα. Οι μαθητές της Έκτης Τάξης απέδωσαν το έργο σε τέλειο βαθμό, προκαλώντας μεγάλη συγκίνηση στο κοινό. Η όλη ατμόσφαιρα, τα σκηνικά, η μουσική επένδυση, οι διάλογοι, ήταν υψηλού επιπέδου, που δεν το περίμενε κανείς σε παράσταση που διοργάνωνε ένα δημοτικό σχολείο.

Την Δευτέρα 23 Μαρτίου το Τέταρτο Δημοτικό Σχολείο παρουσίασε μια σειρά εκδηλώσεων που περιελάμβαναν έκθεση ειδών λαϊκής τέχνης και κοσμημάτων, θεατρική παράσταση με τίτλο “Πολιορκία και Έξοδος Μεσολογγίου”, παρουσίαση εθνικών ενδυμασιών και χορών, από μορφωτικό-εκπολιτιστικό σύλλογο του Νομού μας. Και εδώ εντυπωσίασε η έκταση της παράστασης και των διαλόγων που έπρεπε να αποδώσουν τα παιδιά, αλλά και η ζωντάνια τους.

Την άλλη ημέρα, παραμονή της Εθνικής Επετείου, την σκυτάλη πήρε το 5ο Δημοτικό Σχολείο με την θεατρική παράσταση “ο χορός του Ζαλόγγου”, στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές του Σχολείου, με όχι λιγότερη λεβεντιά από την λεβεντιά των ηρώων και ηρωίδων τους οποίους υποδύονταν.

Τέλος, ανήμερα της Εθνικής Επετείου, το 2ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου, παρουσίασε το ιστορικό της Εθνεγερσίας, με μορφή απαγγελίας, μουσικής και προβολής διαφανειών, και το θεατρικό έργο του Δ. Μπόγρη “Χαραυγή”. Τα παιδιά απέδωσαν το έργο με περισσή άνεση και ζωντάνια.

Οι εκδηλώσεις αυτές ήταν ανοικτές για το ευρύ κοινό. Τις παρακολούθησαν, εκτός από τους συγγενείς των μαθητών, πολλοί Ναυπάκτιοι και Ναυπάκτιες, Εκπαιδευτικοί, Προϊστάμενοι Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Σχολικοί Σύμβουλοι της Περιφερείας μας, σε ορισμένες δε από αυτές παρευρέθησαν ο κ. Δήμαρχος Ναυπάκτου, ο κ. Νομάρχης και ο Σεβ. Μητροπολίτης μας.

Εμείς να ευχαριστήσουμε τα παιδιά και τους Εκπαιδευτικούς όλων των σχολείων για την πολιτιστική προσφορά τους στην πόλη μας.

Ν.Γ.

  • Προβολές: 1285

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἰστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance