Εἰδήσεις ἀπό τὸ διαδίκτυο καὶ σχόλια

Θεία Λειτουργία στο Διαδίκτυο

Στην σελίδα της Αρχιεπισκοπής της Αμερικής (http://www.goarch.org/goa/news) διαβάσαμε την εξής είδηση:

“Ζωντανή αναμετάδοση της θείας Λειτουργίας από το Internet

Σε μια πρσπάθεια να υπηρετήσουμε αυτούς πού, για εύλογες αιτίες, δεν δύνανται να συμμετάσχουν στην θεία Λειτουργία της Κυριακής, η Υπηρεσία (Διακονία) του Διαδικτύου θα αναμεταδώση τον Όρθρο και την Κυριακάτικη θ. Λειτουργία από το Internet... Οι ακολουθίες θα αναμεταδίδονται σε μορφή RealAudio και θα είναι διαθέσιμες διαρκώς στην σελίδα http://www.goholycross.org...”.

Όπως βλέπουμε, η Αρχιεπισκοπή Αμερικής έχει ιδρύσει και ιδιαίτερη Υπηρεσία-Διακονία για το Διαδίκτυο. Πιστεύουμε ότι είναι μια προσπάθεια που οφείλεται στην ποιμαντική αγωνία των Ποιμένων της Εκκλησίας της Αμερικής. Βέβαια, εμείς έχουμε κάποιες επιφυλάξεις, γιατί η θ. Λειτουργία δεν είναι ακρόαση και θέαση αλλά κοινωνία και συμμετοχή.

Μηνύματα

Είχαμε υποσχεθή ότι θα παρουσιάζουμε μερικά από τα μηνύματα που λαμβάνουμε στην σελίδα Pelagia, και στην Romanity, όπου παρουσιάζονται τα βιβλία του Σεβασμιωτάτου. Σ’ αυτά τα μηνύματα γίνεται φανερή η δίψα των δυτικών για ορθόδοξα κείμενα και η ωφέλεια που προκαλείται από αυτά.

“Τα βιβλία του Μητροπολίτου Ιεροθέου έχουν αποτελέσει μια μεγάλη δύναμη για τον άνδρα μου και μένα, ώστε να επανεξετάσουμε την ζωή μας και να επαναπροσδιορίσουμε την στάση μας απέναντι στον Χριστό, ως την μόνη δυνατή διέξοδο. Ζούμε στις Η.Π.Α. στην Πολιτεία του Μίτσιγκαν, και έχουμε αποκτήσει μερικά από τα βιβλία του Μητροπολίτου στα Αγγλικά. Μήπως μπορείτε να μας συστήσετε ένα μέρος εδώ στις Η.Π.Α. όπου μπορούμε να προμηθευτούμε μερικά βιβλία στα ελληνικά;...

Επίσης, έγινε γνωστό σε εμάς ότι ο Μητροπολίτης επισκέφθηκε τις Η.Π.Α. στο παρελθόν. Μήπως γνωρίζετε αν σχεδιάζει να τις επισκεφθή ξανά;

Ο Χριστός και η Θεοτόκος να σάς προστατεύουν

Steve and Maria M.”

* * *

“Κοίταξα στις δύο σελίδες σας και εντυπωσιάστηκα από τις πληροφορίες που υπάρχουν εκεί... Μόλις γυρίσω στην πατρίδα μου θα μελετήσω τις δύο σελίδες από πάσης απόψεως και θα τις μοιραστώ με τους αδελφούς μου και τις αδελφές μου στην Εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ.

... Έχω μιλήσει στους φίλους μου, στην Εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ, για την πλούσια και γεμάτη δύναμη ευλογία που έχω δεχθή από τα βιβλία του Μητροπολίτου Ιεροθέου, και δεν μπορώ να περιμένω για να την μοιραστώ μαζί τους δίνοντάς τους αντίτυπα του βιβλίου “Ασθένεια και θεραπεία της ψυχής στην Ορθόδοξη Παράδοση”.

... Έχω συναντήση τόσους υπέροχους ανθρώπους από άλλα μέρη του κόσμου μετά την μεταστροφή μου στην Ορθοδοξία πριν από δύο χρόνια. Έχω δεχθή τέτοια ευλογία! Αμέτρητες φορές ευχήθηκα να ήμουν Ορθόδοξος σ’ όλη μου την ζωή (49 χρόνια) ή τουλάχιστον σ’ όλη μου την χριστιανική ζωή (29 χρόνια). Αλλά είμαι ευγνώμων στον Θεό μας που διάλεξε να με καλέση όταν εκείνος έκρινε. Σάς ευχαριστώ για την βοήθεια και την ευγενική σας ανταπόκριση...”.

“Μήπως ο ευλογημένος Μητροπολίτης πρόκειται να έλθη στις Η.Π.Α. Εάν ναί, θα ήθελα να τον συναντήσω και να τον ευχαριστήσω που μου άναψε ένα τόσο μεγάλο φως στην ζωή μου με τα υπέροχα βιβλία του. Εάν όχι, τότε θα ήμουν ευχαριστημένος αν του φιλούσες το ευλογημένο χέρι του εκ μέρους μου και του μετέφερες τις μεγάλες ευχαριστίες μου για την μεγάλη ευλογία του Θεού που έλαβα μέσω αυτού.

με αγάπη εν τω θριάμβω της Ορθοδοξίας

Bop H.”

(ο κ. Bop H. ήταν Βενεδικτίνος και έγινε Ορθόδοξος)

(Μεταφρασμένα από τα αγγλικά)

 

  • Προβολές: 1344

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἰστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance