Ο πνευματικός της οικογένειας - Ακούραστος εργάτης του Ευαγγελίου

Ο πνευματικός της οικογένειας

Μάς συγκίνησε βαθιά η αποδημία του σεβαστού πατρός Ιεροθέου Κατσάνου. Ο Θεός επέτρεψε να περάση σκληρή προσωπική δοκιμασία. Ο μακαριστός πατήρ Ιερόθεος υπήρξε εξομολόγος - πνευματικός της οικογενείας για αρκετό διάστημα, με αποτέλεσμα να διατηρούμε αγαθή ανάμνηση του κληρικού που αγαπούσε τα πνευματικά παιδιά του.

Συμμετείχαμε και στις πνευματικές συνάξεις, που για πολλά χρόνια ο πατήρ Ιερόθεος είχε οργανώσει στην αίθουσα της Ιεράς Μητροπόλεως. Ποιος από τους χριστιανούς, που παίρναμε μέρος στις ψυχωφελείς εκείνες συγκεντρώσεις, δεν θυμάται με συγκίνηση τον ήρεμο, τον ταπεινό, τον σεβάσμιο Γέροντα, που ενέπνεε απεριόριστο σεβασμό σε όλους μας;

Ποιος από τους ενορίτες του Αγίου Δημητρίου δεν διατηρεί αγαθή ανάμνηση του λειτουργού με την ευλάβεια και την υποβλητικότητα, που βίωνε τα τελούμενα με ιεροπρέπεια και κατάνυξη και συγκινούσε το εκκλησίασμα; Και το σύντομο, απλό και κατανοητό κήρυγμά του επιδρούσε ευεργετικά στους χριστιανούς.

Ο πατήρ Ιερόθεος υπήρξε σεμνός, ταπεινός και σεβαστός κληρικός με φόβο Θεού και συναίσθηση του υψηλού λειτουργήματός του. Μας εντυπωσίαζε ιδιαίτερα το ταπεινό φρόνημα, η γνήσια ταπεινοφροσύνη του.

Αιωνία σου η μνήμη άξιε λειτουργέ του Υψίστου.

Κοσμάς Λαμπρόπουλος, Γυμνασιάρχης

 

Ακούραστος εργάτης του Ευαγγελίου

“Ο πιστεύων εις εμέ, καν αποθάνη, ζήσεται· και πάς ο ζων και πιστεύων εις εμέ ου μη αποθάνη εις τον αιώνα” (Ιω. ια', 25-26)

Στις 30-8-1998 ο Κύριος κάλεσε κοντά Του τον κατά πάντα εκλεκτό και ενάρετο πατέρα Ιερόθεο, τον ευλαβέστατο και άξιο Κληρικό. Επί σειρά ετών υπηρέτησε ως Πρωτοσύγκελλος και Ιεροκήρυκας στην Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου. Ο π. Ιερόθεος άφησε ανεξίτηλα τα ίχνη της διακονίας του στον χώρο της τοπικής Εκκλησίας. Υπήρξε ακούραστος εργάτης του Ευαγγελίου. Σε όλη την Μητροπολιτική περιφέρεια κήρυττε τον θείο λόγο με πίστη και ευλάβεια. Βρισκόταν πάντοτε κοντά στον ανθρώπινο πόνο, αποσπώντας τον σεβασμό και την αγάπη όλων μας. Ας είναι αιωνία η μνήμη του.

Δαμιανός Παπαθανάσης, Αρεοπαγίτης

  • Προβολές: 2400