Βράβευση Παπαχαραλαμπείου

Η 5η Δεκεμβρίου έχει καθορισθή ως η παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού.

Στά πλαίσια της ημέρας του εθελοντισμού βραβεύονται κάθε χρόνο τα αποδοτικότερα ιδρύματα, σωματεία, σύλλογοι, πρόσωπα, ένα από κάθε νομό της χώρας, τα οποία δραστηριοποιούνται σε εθελοντική βάση και δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τον άνθρωπο.  Τήν επιλογή κάνουν οι δημοσιογράφοι κάθε νομού, ενώ την βράβευση διοργανώνει η ΕΡΤ σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας.

Φέτος βραβεύθηκε το Παπαχαραλάμπειο Ίδρυμα ως ο αποδοτικότερος εθελοντικός φορέας του Νομού Αιτωλοακαρνανίας για το 2001.

Η βράβευση έγινε την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, ώρα 10:00 π.μ., στο Ξενοδοχείο Κάραβελ των Αθηνών. Τό βραβείο επέδωσαν στον Πρόεδρο του Ιδρύματος, Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ιερόθεο, οι βουλευτές του νομού Χρήστος Σμυρλής και Ιωάννης Βαϊνάς.

Ο Υφυπουργός Υγείας και Πρόνοιας κ. Δημήτριος Θάνος προσφώνησε τούς βραβευθέντας. Ο κ. Θάνος είπε, μεταξύ άλλων:

“Μέ μεγάλη χαρά και τιμή, σάς καλωσορίζω στην πέμπτη κατά σειρά τελετή βράβευσης εθελοντικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κοινωνικής φροντίδας...  ...Πρέπει να γίνη συνείδηση σε όλους ότι ο εθελοντισμός είναι ανεκτίμητη αξία. Είναι εκπλήρωση ηθικής ευθύνης.. Είναι ένας τρόπος για να λειτουργήσουν τα άτομα ως πολίτες. Είναι κοινωνική στάση που δηλώνει ποιότητα ζωής. Η σημερινή βράβευση αποτελεί ένα μικρό δείγμα αναγνώρισης και τιμής σε σάς που με αφοσίωση και ανιδιοτέλεια προσφέρετε στον συνάνθρωπο. Τήν τιμή και την καταξίωση την λάβατα ήδη στον κοινωικό σας περίγυρο. Οφείλω να σάς συγχαρώ και να σάς ευχαριστήσω από την πλευρά της Πολιτείας...”.

Στίς 2:00 μ.μ. οι εκπρόσωποι των βραβευθέντων Ιδρυμάτων επισκέφθηκαν το Μέγαρο Μαξίμου, όπου τούς δεξιώθηκε η σύζυγος του Πρωθυπουργού κ. Δάφνη Σημίτη. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε μαζί της για τις δραστηριότητες και την ιστορία του Ιδρύματος.

Επίσης, το απόγευμα της ίδιας ημέρας δεξιώθηκε τούς βραβευθέντας στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωστής Στεφανόπουλος, ο οποίος είχε επίσης μιά προσωπική ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Μητροπολίτη για τα θέματα του Ιδρύματος και γενικότερα της πόλεως.

Η βράβευση αυτή αποτελεί τιμή και αναγνώριση της προσφοράς του Παπαχαραλαμπείου Ιδρύματος στην Τοπική Κοινωνία.

Δημοσιεύουμε εν συνεχεία τον συνοπτικό πίνακα δραστηριοτήτων τον οποίο απέστειλε το Ίδρυμα στο Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας.

“Δραστηριότητες:

  1. Παροχή οικονομικής ενίσχυσης και συντήρηση της Παπαχαραλαμπείου Φιλαρμονικής.
  2. Μαθητικές υποτροφίες σε απόρους πρωτεύσαντες μαθητές της Γ' Τάξεως του 1ου Ενιαίου Λυκείου.
  3. Ετήσια επιχορήγηση Ελληνοαμερικανικού Συλλόγου και της ΠΑΕ Ναυπακτιακός Αστέρας.
  4. Ενίσχυση απόρων τα Χριστούγεννα.
  5. Οικονομική ενίσχυση σε άπορες νέες που κατάγονται από την Ναύπακτο και το Δ.Δ. Χώμορης, προκειμένου να τελέσουν τον γάμο τους.
  6. Ενισχύει πολλές εθελοντικές οργανώσεις, ήτοι την Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου, το Θεατρικό Εργαστήρι, τα Σχολεία της πόλεως Ναυπάκτου, Φιλανθρωπικά Σωματεία, τον Ερυθρό Σταυρό, την Εταιρεία Ναυπακτιακών Μελετών.
  7. Στήν Αίθουσα του Ιδρύματος γίνονται διαλέξεις, συνέδρια και διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις διαφόρων φορέων, συλλόγων και σωματείων.
  8. Τέλος, ο ιδρυτής, αείμνηστος ομογενής Δημήτριος Παπαχαραλάμπους, συνέστησε Δημόσια Βιβλιοθήκη, η οποία είναι από τις αρτιότερες και αξιολογότερες της Ελλάδος. Επίσης δώρισε το Γήπεδο της πόλεως που έχει λάβει το όνομά του”.
  • Προβολές: 1569

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἱστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance