Συνοδικά: Από την Συνεδρίαση της Δ.Ι.Σ. Αυγούστου

Συνήλθε υπό την Προεδρία του Μακ. Αρχιεπισκόπου κ. Χριστοδούλου η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (26, 27 και 28-8-2003). Η Συνεδρίαση αυτή ήταν και η τελευταία για την 146η Συνοδική Περίοδο.

Κατά τις Συνεδριάσεις η Ιερά Σύνοδος, μεταξύ άλλων, απεφάσισε:

  • Την έκδοση Ανακοινωθέντος σχετικά με την υπ’ αριθμ. 720/28-7-2003 Πατριαρχική Επιστολή για το θέμα της αποστολής Καταλόγου υποψηφίων προς Αρχιερατείαν στο Πατριαρχείο. Στο Ανακοινωθέν παρουσιάζονται οι βασικές θέσεις της Ιεράς Συνόδου για το θέμα και ανακοινώνεται η αποστολή του Καταλόγου προς ενημέρωση.
  • Να συστήση προπαρασκευαστική Επιτροπή για την προετοιμασία της Παγκοσμίου Συνελεύσεως της Επιτροπής για την Ιεραποστολή και Μαρτυρία του Παγκοσμίου Συμβουλίου των Εκκλησιών, η οποία θα συνέλθη στην Αθήνα τον Μάϊο του 2005.
  • Να συμμετάσχη η Εκκλησία της Ελλάδος με εκπροσώπους της στην Ολομέλεια της Θεολογικής Επιτροπής Διαλόγου Ορθοδόξων και Μετερρυθμισμένων, η οποία συνεδριάζει στην πόλη έήήήί της Ρουμανίας από 4 έως 11-9-2003.
  • Να αποστείλη δύο επιστολές στον Υπουργό των Εξωτερικών, μία με την οποία ζητεί την αρωγή του στην εξασφάλιση κατάλληλου χώρου πλησίον των εγκαταστάσεων του νέου αεροδρομίου Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος”, για την ανέγερση Ιερού Ναού, και δεύτερη με την οποία εκτίθενται οι απόψεις της Εκκλησίας για την ανέγερση Μουσουλμανικού Τεμένους και Ισλαμικού Κέντρου Σπουδών στην Παιανία Αττικής, όπου παρατηρούνται έντονες αντιδράσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των κατοίκων της περιοχής.
  • Να αποστείλη ευχαριστήριο επιστολή στον Σεβ. Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας κ. Κωνσταντίνο, για την πρόθυμη ανταπόκρισή του στο αίτημα του Σεβ. Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως κ. Ανδρέα προς την Ιερά Σύνοδο για την αποστολή εφημερίων στην εν λόγω Μητρόπολη, προς κάλυψη των λειτουργικών της αναγκών κατά την περίοδο του Δεκαπενταυγούστου, λόγω έλλειψης Ιερέων στην ακριτική αυτή Μητρόπολη.
  • Να διορίση τον Πανασ. Αρχιμ. π. Χρυσόστομο Σκλήφα Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου.
  • Να αποσταλή χρηματικό ποσόν πέντε χιλιάδων ευρώ (5.000 €) στον Πρόξενο της Ελλάδος στην Λιθουανία, για το σχολείο ελληνικής γλώσσας που λειτουργεί εκεί.
  • Να εκδοθή φυλλάδιο “Προς τον λαό” με θέμα “η Χριστιανική ταυτότητα της Ευρώπης”.

Η Δ.Ι.Σ. ενέκρινε, μεταξύ άλλων, και τον νέο κατάλογο δικαιούχων, διμήνου Ιουλίου - Αυγούστου 2003, επιδοτήσεως 3ου τέκνου των χριστιανικών οικογενειών της Θράκης. Ο αριθμός των επιδοτουμένων οικογενειών έφθασε τις 629.

Ο Μακαριώτατος Πρόεδρος αυτής ευχαρίστησε έναν έκαστον από τους Ιεράρχες για την προσφορά και τον κόπο τους, και ιδιαιτέρως τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ιερόθεο (βλ. σελ. 7).

(εκ του Δελτίου Τύπου της Ιεράς Συνόδου)

  • Προβολές: 1296

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἱστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance