Ημερολόγια Συλλόγων

Μια πολύ ωραία προσπάθεια γίνεται κάθε χρόνο από διαφόρους τοπικούς συλλόγους με την έκδοση ημερολογίων για την ανάδειξη του φυσικού κάλλους της πατρίδας τους, αλλά και άλλων θεμάτων που αφορούν την παράδοσή μας γενικότερα. Μερικά ημερολόγια που μας απεστάλησαν είναι τα εξής:

Ημερολόγια ΣυλλόγωνΟ Πολιτιστικός Σύλλογος Κρυονεριτών Ναυπάκτου “Ο Αγ. Γεώργιος” εξέδωσε ημερολόγιο με έργα χειροτεχνίας του καταγόμενου εκ Κρυονερίων Κλεάνθη Σατλάνη. Είναι έργα εξαιρετικής αισθητικής, σκαλισμένα σε πέτρα ή ξύλο, από καλλιτέχνη που δεν διδάχτηκε την τέχνη σε κάποια Σχολή, αλλά ωστόσο πολλοί θα ζήλευαν στην σμίλη και το ταλέντο του.

Το Σωματείο Επαγγελματιών Μουσικών Ναυπάκτου “Ο Ορφέας”, στο φετινό του ημερολόγιο επέλεξε να παρουσιάση φωτογραφικό υλικό από παλαιές τοπικές ορχήστρες συμβάλλοντας έτσι στην διατήρηση της μνήμης και του σεβασμού σε ανθρώπους που συνέβαλαν στην συνέχιση της παραδοσιακής μουσικής.

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ναυπάκτου στο ημερολόγιο που εξέδωσε παραθέτει φωτογραφικό υλικό από πανέμορφες εικόνες της φυσικής ομορφιάς του τόπου μας, σε μια προσπάθεια να μας υπενθυμίση τοπία που για πολλούς είναι ξεχασμένα ή παραμένουν αλησμόνητα, αλλά και δύσκολο να τα επισκεφθούμε.

Η καλή αυτή προσπάθεια της έκδοσης ημερολογίων ευχόμαστε να συνεχισθή με ακόμη περισσότερη έμπνευση και μεράκι.

Α.Σ.Π.

  • Προβολές: 2148