Ο “Αη-Γιάννης” ζητά αδελφότητα

Ο “Αη-Γιάννης” ζητά αδελφότηταΤο Μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου Βομβοκούς είναι ιστορικό Μοναστήρι, με έτος ανακαίνισης το 1695, με πετρόκτιστο βυζαντινό Καθολικό, κατανυκτικό και αγιογραφημένο πλήρως από το έτος 1722, και με όλα τα απαραίτητα για την εγκατάσταση Μοναχών κτίρια.

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα του Μοναστηριού είναι ο τόπος όπου είναι κτισμένο. Βρίσκεται σε μέρος απομονωμένο, ησυχαστικό, μέσα σε δροσερό φαράγγι και όμως απέχει μόλις 25 λεπτά από το κέντρο της Ναυπάκτου.

Ο σύλλογος των φίλων του Μοναστηριού φροντίζει δεόντως το Μοναστήρι, τώρα που δεν υπάρχει αδελφότητα, έχοντας ανακαινίσει και εξωραΐσει τον περιβάλλοντα χώρο, με κατασκευή Πύλης, πλακοστρώσεις κλπ.

Στις 29 Αυγούστου ο “Αη-Γιάννης” πανηγύρισε και πλήθος προσκυνητών κατέκλυσαν το ιστορικό Μοναστήρι.

Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος της θείας Λειτουργίας εξέφρασε την επιθυμία του να βρεθή μια αδελφότητα να ζωντανέψη το τόσο αγαπητό στους Ναυπακτίους Μοναστηράκι, ώστε να αποτελέση μία ακόμη εστία προσευχής και ένα λιμάνι ανάπαυσης και αγιασμού των πιστών.

Την κλήση και έκκληση αυτή επαναλαμβάνουμε και μέσα από τις σειρές της Ε.Π., αφού η εγκατάσταση μιας αδελφότητος στον Αη-Γιάννη θα αποτελέση ένα σημαντικό πνευματικό γεγονός για την Ναύπακτο.—

  • Προβολές: 1511

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἰστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance