“Ὅποτε χρειαστῆς …”

Οι μεγάλες γιορτές της Εκκλησίας σημαίνουν και μεγαλύτερη μέριμνα για την μέθεξη της χάριτος της εορτής, δια μέσου της άσκησης, της λατρείας, της διακονίας. Επίσης σημαίνουν και την έκφραση της χαράς, της λαμπρότητας, της δόξας που φέρει η εορτή.

Γι' αυτό οι εκδηλώσεις της Εκκλησίας που εκφράζουν αυτήν την μέριμνά της, την προσφορά της, την έκφραση της χαράς πληθαίνουν κατά την διάρκεια του Δωδεκαημέρου, πριν και μετά από αυτό.

Σε μερικές από τις εκδηλώσεις αυτές της Τοπικής Εκκλησίας αναφερόμαστε και στο παρόν τεύχος (βλ. σελ. 6,7,14,16).

* * *

Πραγματοποιήθηκε πριν τις εορτές στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως η καθιερωμένη συνάντηση του Σεβασμιωτάτου με τα παιδιά των Ιερέων.

“Ὅποτε χρειαστῆς …”Αντί άλλης αναφοράς, παραθέτουμε εν συνεχεία την προσφώνηση που απηύθυνε στον Σεβασμιώτατο εκ μέρους των παιδιών η Αλεξάνδρα Πολύζου (Γ΄ Λυκείου).

“Σεβασμιώτατε,

Σεβαστοί Πατέρες,

Είμαι στην ευχάριστη θέση για μια ακόμη φορά να προλογίσω την γιορτή που κάνετε για εμάς, τα παιδιά των Ιερέων. Ελπίζω οι σκέψεις μου να εκφράζουν όλα τα παιδιά.

Εγώ θα θεωρούσα πιο σωστό σήμερα να είμασταν κοντά σε κάποιον που έχει ανάγκη από κάθε είδους υποστήριξη, ακόμη και για την επιβίωσή του. Άλλωστε, εμείς τόσα χρόνια υποστηριζόμαστε και ενισχυόμαστε συνεχώς από Σάς. Περισσότερη αξία έχει να δείχνης σε κάποιον κατανόηση και αγάπη, όταν ακριβώς του είναι απαραίτητη, για να σταθή στις δυνάμεις του, όπως ακριβώς σταθήκαμε κι εμείς με την βοήθειά Σας. Άλλωστε, ο πρώτος που δίδαξε την αγάπη σε όλον τον κόσμο ήταν ο Χριστός μας.

Όμως Εσείς, Σεβασμιώτατε, είστε αυτός που συνεχίζει σήμερα να αποδεικνύη πώς η αγάπη υπάρχει και διδάσκεται ακόμη και στις μέρες μας. Και αυτό το λέω, γιατί αυτές τις μέρες οι ενέργειές Σας για αδύναμες οικονομικά οικογένειες, για παιδιά και άπορους, είναι πάνω από τις δυνάμεις Σας, αλλά και της Μητροπόλεώς μας, καθότι φτωχή. Παρόλα αυτά οι προσπάθειές Σας είναι υπεράνθρωπες και τελικά ξεπερνούν κάθε εμπόδιο.

Βιώνω όμως τόσα χρόνια, όπως και φέτος, την υποστήριξη και την αγάπη Σας προς τις οικογένειες των Ιερέων και ιδιαίτερα προς εμάς τα παιδιά. Ειλικρινά, νιώθω πώς εγώ και όλα τα παιδιά που βρίσκονται εδώ, δεν υστερούμε σε τίποτα από τα υπόλοιπα, επειδή είμαστε παιδιά που προέρχονται από ιερατικές οικογένειες.

Αλήθεια, τί καλύτερο υπάρχει από τα πρώτα χρόνια της ζωής σου να νιώθης την αγάπη και την υποστήριξη και να υπάρχη ένα πρόσωπο καταξιωμένο, αναγνωρισμένο από όλους τους ανθρώπους και με αναμφισβήτητο κύρος να στέκη κοντά σου και να σού λέη: “Εγώ είμαι πάντα στην Μητρόπολη, όποτε χρειαστής κάτι, μη διστάσης, έλα να με βρής”;. Ειλικρινά, αυτό είναι τιμή για μάς.

Επιπλέον, τώρα βρισκόμαστε εδώ, για να λάβουμε τις ευχές Σας, αλλά να Σάς δώσουμε κι εμείς τις δικές μας. Πριν από αυτό θα θέλαμε να Σάς ευχαριστήσουμε για ό,τι κάνετε τόσα χρόνια για τις οικογένειές μας καί, τέλος, να Σάς ευχηθούμε η Γέννηση του Θεανθρώπου να Σάς χαρίζη δύναμη, ώστε να συνεχίσετε να προσφέρετε την αγάπη και την βοήθειά Σας σε όλον τον κόσμο.

Καλά Χριστούγεννα! Ευχάριστο και Δημιουργικό το Νέο έτος και γεμάτο Υγεία για όλους”.–

* * *

Ναυπακτιακή Βασιλόπιττα 2005

Την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “Αμαλία” της Αθήνας η κοπή της Βασιλόπιττας για τα μέλη της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ναυπακτίας, της Εταιρείας Ναυπακτιακών Μελετών και του Ελληνοαμερικανικού Συλλόγου Εν Αθήναις Ναυπακτίων, ενώ συμμετείχε και ο επαναδραστηριοποιηθείς Σύλλογος των Ναυπακτίων Αττικής “ο Έπαχτος”.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο πρ. Υπουργός και Βουλευτής Χρήστος Βερελής, οι Βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας Απόστολος Κωστόπουλος, Ανδρέας Μακρυπίδης, Θάνος Μωραΐτης, Μάριος Σαλμάς, η Βουλευτής Αθηνών κ. Σοφία Βούλτεψη που συνδέεται με την Επαρχία μας, ο επ. Πρέσβυς και Πρόεδρος του Ιδρύματος Μπότσαρη Δημήτρης Μπότσαρης, Δήμαρχοι της Επαρχίας Ναυπακτίας, πρόεδροι πατριδοτοπικών Συλλόγων και πολλοί Ναυπάκτιοι των Αθηνών.

Τους προσκεκλημένους προσεφώνησε η κ. Άρτεμη Μανδαλίδου και απηύθυναν χαιρετισμό εκ μέρους των διοργανωτών ο κ. Γεράσιμος Μούρτος (Πρόεδρος Ο.ΣΥ.Ν), ο κ. Κωνσταντίνος Μακρυγιάννης (Αντιπρόεδρος Ε.ΝΑ.Μ.) και η κ. Σοφία Μπένου (Πρόεδρος Ε.Σ.Ε.Α.Ν).

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιερόθεος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση των Συλλόγων και συμμετείχε στην εκδήλωσή τους, η οποία πραγματοποιείται για έκτη συνεχόμενη χρονιά. Μετά την τελετή της Βασιλόπιττας ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε το θέμα “Δεκαετία αρχιερατείας στην Ναύπακτο”, επειδή εφέτος συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την εκλογή, χειροτονία και ενθρόνισή του στην ιστορική Μητρόπολη Ναυπάκτου. Κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στα εξής επί μέρους θέματα:

1. Η εκλογή σε Μητροπολίτη, 2. Οι βασικές ποιμαντικές αρχές: α) Η διακονία του Επισκόπου, β) Η συνεργασία με τις εξουσίες που επιλέγει ο λαός, γ) Αντιμετώπιση των κοινωνικών θεμάτων, μέσα από την θεολογία της Εκκλησίας, δ) Σεβασμός και αξιοποίηση των επιθυμιών και των βουλήσεων των Ευεργετών, ε) Αίσθηση τιμής για την διαποίμανση αυτής της ιστορικής Μητροπόλεως, στ) Δοξολογία στον Θεό και ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη στους συνεργάτες.

Αναπτύσσοντας αυτά τα επί μέρους κεφάλαια παρουσίασε και εξέθεσε ενδιαφέροντα σημεία και δόθηκε η δυνατότητα να ακούσουν οι παριστάμενοι τις απόψεις του Μητροπολίτου για διάφορα θέματα, για τους ευεργέτας και δωρητάς, για την προσφορά των Συνδέσμων Αγάπης, για την βοήθεια των συνεργατών του κλπ.

Ουσιαστικά η ομιλία του δεν ήταν απολογισμός, αλλά έκθεση των βασικών του αρχών με τις οποίες ασκεί την ποιμαντική διακονία.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης παρετέθη δείπνο για σαράντα περίπου άτομα, το οποίο εφέτος προσέφερε ο Σεβασμιώτατος λόγω της δεκαετίας της αρχιερατείας του. Κατά την διάρκεια του δείπνου οι παριστάμενοι έθεσαν διάφορες ερωτήσεις στον Σεβασμιώτατο για φιλοσοφικά, θεολογικά, εκκλησιαστικά και κοινωνικά ζητήματα και εκείνος με ευχέρεια απαντούσε διεξοδικά στα ερωτήματα αυτά. Ήταν πράγματι ένα δείπνο εργασίας και κοινωνίας, που θύμιζε λίγο τα αρχαία συμπόσια, στα οποία προσφέρονταν φαγητό και λόγος.

Η κοπή της Βασιλόπιττας των Ναυπακτιακών Συλλόγων της Αθήνας γίνεται σε εορταστική ατμόσφαιρα και αποτελεί μια καλή ευκαιρία για να συγκεντρωθούν επί το αυτό τα μέλη τους. Γι' αυτό και κάθε χρόνο παρατηρείται αύξηση στην προσέλευση των Ναυπακτίων στην εκδήλωση αυτή, και ευχόμαστε αυτό να συνεχισθή για πάντα.–

* * *

Χριστουγεννιάτικη γιορτή

“Ὅποτε χρειαστῆς …” Χριστουγεννιάτικη γιορτήΠραγματοποιήθηκε την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων η χριστουγεννιάτικη εορτή των Κατηχητικών της Μητροπόλεώς μας, στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα.

Την εορτή διοργάνωσε το τμήμα Νεότητος της Μητροπόλεώς μας, με την συμμετοχή της Χορωδίας Βυζαντινής Μουσικής Σχολής Θέρμου και της Μουσικής Σχολής Ναυπάκτου της Κατερίνας Κορκοντζέλου, και περιελάμβανε Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια, ποιήματα και θεατρικά δρώμενα.

Μετά τον εισαγωγικό χαιρετισμό, η Χορωδία της Βυζαντινής Μουσικής Σχολής Θέρμου, της οποίας η πλειοψηφία είναι παιδιά, με δάσκαλο-χοράρχη τον Κωνσταντίνο Καμζέλα, απέδωσε χριστουγεννιάτικους ύμνους.

Εν συνεχεία μαθητές των Ενοριών της Ναυπάκτου παρουσίασαν το θεατρικό δρώμενο: “Αναζήτηση”, το οποίο είχε ως βάση το περιστατικό από τα παιδικά χρόνια του Οσίου Σιλουανού του Αθωνίτου, κατά το οποίο ο μικρός τότε Συμεών άκουσε έναν βιβλιοπώλη πλανώδιο που φιλοξένησαν στο σπίτι τους να αρνήται την ύπαρξη του Θεού. Ο μικρός Συμεών εξεπλάγη, και το ερώτημα για την ύπαρξη του Θεού μαζί με την βαθειά του επιθυμία να Τον συναντήση ρίζωσαν στην παιδική του ψυχή. Όταν αργότερα μεγάλωσε, άκουσε να διηγούνται για έναν άγιο ασκητή που μόλις είχε κοιμηθή και έκανε θαύματα πολλά. Τότε βρήκε την απάντηση που ζητούσε: Αφού ο Θεός είναι μαζί μας, μαζί με τους αγίους Του, τότε δεν χρειάζεται να γυρίσω τον κόσμο, για να Τον βρώ. Η ιστορία αυτή διασκευασμένη απετέλεσε τον σκελετό του θεατρικού, το οποίο παρουσιάστηκε να συμβαίνη σε συνθήκες και χώρο της Ναυπάκτου. Κάτω από την εξωτερική απλότητα, υποφώσκει η αναζήτηση του ανθρώπου για τον Θεό, που ήταν, είναι και θα είναι στην ιστορία του κόσμου, και την δική μας, την προσωπική, γεγονός θαυμαστό και μοναδικό. Το θεατρικό δίδαξε στα παιδιά, η Καθηγήτρια-Κατηχήτρια κ. Χριστίνα Καρανικόλα-Σχοινά. Έλαβαν μέρος οι μαθητές Αντώνης Μάϊνος, Χαράλαμπος Παπανδρέου, Φωτεινή Βούκλιζα, Γιώργος Κυρίτσης, Κατερίνα Θωμοπούλου, Ευθυμία Βούκλιζα, Κωνσταντίνος Μάϊνος, Αλέξανδρος Ρούμπας, Αλεξάνδρα Θεοφάνη, Ιωάννα Γαλάνη, από τις Ενορίες Αγίου Δημητρίου, Αγίας Παρασκευής, Αγίων Αποστόλων, Αγίου Θωμά και Αφροξυλιάς. Την αφήγηση απέδωσε η Φωτεινή Παπαθανασίου.

Εν συνεχεία η Αίθουσα γέμισε με τους ήχους των χριστουγεννιάτικων τραγουδικών και καλάντων που απέδωσε η Χορωδία του Θέρμου (με δάσκαλο τον Κωνσταντίνο Καμζέλα) μαζί με την Χορωδία της Μητροπόλεώς μας (δάσκαλοι: Κωνσταντίνος Λανάρας, Νεκτάριος Παπαθανασίου) με την συνοδεία των παραδοσιακών μουσικών οργάνων από τους Ανδρέα Λανάρα, Παναγιώτη Μήτσο, Γιώργο Λιούλιο, Παναγιώτη Καμζέλα, Ιωάννη Καμζέλα και Κωνσταντίνο Μουτάφη.

Ακολούθησε μια χριστουγεννιάτικη μουσική ιστορία της Μουσικής Σχολής Ναυπάκτου της Κατερίνας Παπαδημητρίου – Κορκοντζέλου βασισμένη στο παιδικό παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά “Μαγικά Μαξιλάρια” σε ελεύθερη απόδοση από τους σπουδαστές και την Χορωδία της Σχολής, με την συμμετοχή της θεατρικής ομάδας του Ωδείου Σύγχρονης Τέχνης Αγρινίου. Στην μουσική αυτή διασκευή παρουσιάστηκε με έντεχνο και εντυπωσιακό τρόπο μια ιστορία, όπου τελικά επικρατούσε η δύναμη του Χριστού και παραμέριζε η αδυναμία των λογής-λογής “πνευμάτων”.

Ενδιάμεσα ακούστηκαν απαγγελίες ποιημάτων από παιδιά των Ενοριών Αγίου Θωμά, Αγίου Γεωργίου, Αγίου Δημητρίου και Αγίας Παρασκευής: Ζωή Καραγιώργου, Ελένη Νικοπούλου, Άννα Γκούβρα, Φωτεινή Σερέτη, Βαγγέλης Γούλας, Κατερίνα Καρανικόλα, Ελένη Ζωγράφου, Αγλαΐα Κουτσονίκα. Το πρόγραμμα παρουσίαζε η φιλόλογος Νεκταρία Καραδήμα.

Τέλος, στην σκηνή ανέβηκε το χορευτικό από παιδιά της Ενορίας Αντιρρίου, υπό την διεύθυνση της δασκάλας Ακριβής Ράϊκου και παρουσίασε αγαπημένους παραδοσιακούς χορούς.

Ο Σεβασμιώτατος κλείνοντας την Χριστουγεννιάτικη εορτή υπεγράμμισε τα κύρια μηνύματα τα οποία απεκόμιζε ο θεατής από την παρουσίαση των διαφόρων τμημάτων και συνεχάρη τα παιδιά, τους συντελεστές και τους συμμετέχοντας σε αυτή, δίδοντας σε όλους την πατρική του ευλογία.–

* * *

“Ηράκλειτος ο σοφός”

Ομιλία του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ιεροθέου στους Φοιτητές - Αποφοίτους

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Ιανουαρίου, 7:00 μ.μ., στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως η καθιερωμένη συνάντηση των φοιτητών και αποφοίτων της Μητροπόλεώς μας με τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ιερόθεο, με το εξής πρόγραμμα:

Κοπή της πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιττας, παρουσίαση από τον Σεβασμιώτατο του θέματος “Ηράκλειτος ο σοφός”, συζήτηση πάνω στο θέμα, κλήρωση τεσσάρων Φοιτητών - Σπουδαστών που έλαβε ο καθένας το ποσόν των 150 €, ως δώρο από το Ταμείο Ευποιΐας του Σεβασμιωτάτου, και δεξίωση με την οποία περατώθηκε η εκδήλωση.

Κατά την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος διευκρίνισε εισαγωγικά ότι ο Ηράκλειτος ήταν μια μεγάλη προσωπικότητα της αρχαιότητος, ανήκε στην κατηγορία των προσωκρατικών φιλοσόφων και το σημαντικό είναι ότι παρέπεμπαν σε αυτόν όλοι οι μεταγενέστεροι φιλόσοφοι, μερικοί Χριστιανοί συγγραφείς και φιλόσοφοι των νεωτέρων χρόνων.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε τα εξής σημεία:

1. Τις διαδοχικές φάσεις του ελληνισμού, που αρχίζει με την μαγική αντίληψη, τις κατώτερες θρησκείες και διερχόμενος δια του ανθρωπομορφισμού (Δωδεκάθεο), της Ιωνικής φυσικής, του μυστικιστικού - οργιαστικού πνεύματος, της οντολογικής ερμηνείας της φύσεως, του ορθολογισμού, της ιδεαλιστικής κλασσικής μεταφυσικής, της μετακλασσικής περιόδου, φθάνει στον νεοπλατωνισμό. Επομένως, το ελληνικό “πνεύμα” δεν παρουσιάσθηκε ενιαία ή μονοσήμαντα στην ιστορία.

2. Την οντολογική ερμηνεία της φύσεως, όπως εκφράζεται στην διαφορά μεταξύ Παρμενίδη και Ηρακλείτου, ήτοι η διαφορά μεταξύ “είναι και γίγνεσθαι”.

3. Την ζωή του Ηρακλείτου, όπως την διέσωσε ο Διογένης ο Λαέρτιος.

4. Τις βασικές αρχές της διδασκαλίας του Ηρακλείτου για τον λόγο, το πύρ, το γίγνεσθαι, την αλήθεια, την ειδωλολατρία, την ευδαιμονία, την ύβρη-οίηση, την επιθυμία απόκτησης υλικών αγαθών, τις ψυχές και τον άδη, το γέλιο, την παιδεία κλπ., όπως διασώθηκαν στα 139 αποσπάσματα στα έργα των διαφόρων συγγραφέων.

5. Το πέρασμα από τον Ηράκλειτο στον Χριστιανισμό σε βασικά σημεία, όπως από τον συμπαντικό λόγο στον Λόγο – πρόσωπο, από το αείζωον πυρ στο πυρ – Φώς του Θεού, από την αρμονία στις αντιθέσεις στην ενότητα της Εκκλησίας, από τον θεό – πατέρα του πολέμου στον Θεό – πατέρα της ειρήνης, από την λατρεία των ειδώλων στην σχέση και κοινωνία με τον αληθινό Θεό. Επίσης αναπτύχθηκε και η επικαιρότητα του Ηρακλείτου σε θέματα που απασχολούν τους σύγχρονους νέους.

Το συμπέρασμα της ομιλίας ήταν ότι στον τόπο αυτό αναπτύχθηκε μια διαχρονική παράδοση με οντολογικά, κοσμολογικά και ανθρωπολογικά στοιχεία. Ο Ελληνισμός δεν εκφράσθηκε κατά έναν μονοσήμαντο τρόπο, όπως θέλουν να το παρουσιάζουν οι παγανιστές – νεοειδωλολάτρες, αλλά είχε πολλές εκφράσεις, ήτοι και το απολλώνιο και το διονυσιακό στοιχείο, και το ορθολογιστικό και το μυστικιστικό, και το πολυθεϊστικό και το φυσικό - επιστημονικό. Οι Πατέρες της Εκκλησίας παρέλαβαν ό,τι καλύτερο από το παρελθόν και μέσα από αυτό πέρασαν την ολοκληρωμένη αποκαλυπτική παράδοση. Τέτοια στοιχεία μπορεί να βρη κανείς στην διατύπωση της θεολογίας, την υμνογραφία, στην λατρεία.

Ο Ηράκλειτος υπήρξε ένα μεγάλο μυαλό της αρχαιότητος που βίωσε μερικά στοιχεία αποφατισμού, ανατρεπικότητος, ασκητισμού και προσέγγισε στις διδασκαλίες που απεκαλύφθησαν από τον Χριστό. Υπήρξε ένα πνεύμα που συμπεριλαμβάνεται στους σοφούς της αρχαιότητος για τους οποίους δημιουργήθηκε η θεωρία “περί σπερματικού λόγου”. Ο Ηράκλειτος προσφέρει πολλά μηνύματα για τους ανθρώπους της εποχής μας, ιδίως για τους νέους, που είναι αναγκασμένοι να ζουν σε μια συμβατική, ηδονιστική και ευδαιμονιστική εποχή και βοηθούν στο πώς μπορεί κανείς να υπερβή τις εφήμερες αυτές καταστάσεις προς χάρη της αλήθειας, της πληρότητας και του νοήματος ζωής.

Οι παρόντες φοιτητές ενθουσιάσθηκαν από την προσωπικότητα του Ηρακλείτου και την επικαιρότητα της διδασκαλίας του.

* * *

Δεξίωση μοναχικών

Ανήμερα των Χριστουγέννων, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιερόθεος δεξιώθηκε, όπως το κάνει κάθε χρόνο, τους μοναχικούς ανθρώπους της Πόλεώς μας. Το γεύμα αυτό αποτελεί και το επίσημο χριστουγεννιάτικο τραπέζι που παραθέτει η Ιερά Μητρόπολη.

Η δεξίωση έγινε φέτος στην Αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Πόλεως Ναυπάκτου μέσα σε ζεστή και χαρούμενη ατμόσφαιρα. Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος έδωσε τον χριστουγεννιάτικο “μποναμά” στους συνδαιτημόνες και έβγαλε μαζί τους την φωτογραφία που δημοσιεύουμε.–

* * *

Με τους εργάτες του Δήμου Ναυπάκτου

Όποτε χρειαστής… Με τους εργάτες του Δήμου ΝαυπάκτουΤην Δευτέρα 17 Ιανουαρίου ε.έ. η Ιερά Μητρόπολη παρέθεσε γεύμα στους εργαζόμενους, σε εξωτερικές εργασίες, του Δήμου Ναυπάκτου.

Η συνεστίαση αυτή προσφέρεται κάθε χρόνο από την Ιερά Μητρόπολη ως ένδειξη εκτιμήσεως και αναγνωρίσεως του έργου που προσφέρουν στην πόλη μας οι εργάτες του Δήμου, και είναι το δεύτερο “επίσημο” τραπέζι που προσφέρει η Μητρόπολη σε κάποια κοινωνική ομάδα, μετά από το τραπέζι των Χριστουγέννων με τους Χριστιανούς που μένουν μόνοι τους.

Η συνεστίαση έγινε σε ένα πολύ καλό κλίμα και κατά την διάρκειά της οι εργαζόμενοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Σεβασμιώτατο για διάφορα θέματα που τους απασχολούν, με κυριώτερο, βεβαίως, το θέμα της ανεργίας.

Ο Μητροπολίτης προσεφώνησε τους συνδαιτημόνες, μίλησε για τον σκοπό και τον χαρακτήρα αυτής της εκδήλωσης, θυμήθηκε την ζωή του δικού του πατέρα που ήταν και εκείνος εργαζόμενος, θυρωρός και νυκτοφύλακας Νοσοκομείου, και έδωσε τις ευχές και ευλογίες του σε όλους τους συνδαιτημόνες και τις οικογένειές τους.

Εκ μέρους των εργατών μίλησε ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων κ. Μάνθος Χαρακίδας, ευχαριστώντας τον Μητροπολίτη και γενικότερα την Εκκλησία για την ένδειξη του ενδιαφέροντος και της αγάπης τους.

Εκ μέρος του Δήμου προσεφώνησε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Ραφτόπουλος.

Στο τέλος τους προσφέρθηκε από την Ιερά Μητρόπολη, από το Ταμείο Ευποιΐας του Σεβασμιωτάτου, και ένα συμβολικό ποσό ένδειξη και αυτό εκτιμήσεως και αγάπης προς τους εργαζομένους.–

  • Προβολές: 1701

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἰστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance