Αδελφότητα μοναχών στον Τίμιο Πρόδρομο Βομβοκούς

Στο ιστορικό Μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου Βομβοκού, την Τετάρτη 6 Απριλίου, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τις κουρές των αδελφών Ειρήνης (κατά κόσμον Δήμητρας Κραβαρίτη) σε μεγαλόσχημη μοναχή, και Προδρόμης (κατά κόσμον Καλλιόπης Πανταζή), σε ρασοφόρο. Πρόκειται για τα δύο μέλη της νέας Αδελφότητος που εγκαταβίωσε στο Μοναστήρι, μετά τον θάνατο των μοναχών Παρθενίας και Φιλοθέης και την αποχώρηση της Χριστονύμφης.

Αδελφότητα μοναχών στον Τίμιο Πρόδρομο ΒομβοκούςΟι δύο μοναχές έχουν Γέροντα τον εκ των μαθητών του αγιασμένου Γέροντος Σωφρονίου Σαχάρωφ Αρχιμ. π. Ζαχαρία Ζάχαρου, που μονάζει στην Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου του Essex στην Αγγλία. Ο π. Ζαχαρίας συνδέονται με τον Μητροπολίτη μας με παλαιά φιλία, από την εποχή που ο τότε Αρχιμ. π. Ιερόθεος επισκεφτόταν κάθε καλοκαίρι τον Γέροντα Σωφρόνιο για να μαθητεύση την ορθόδοξη θεολογία κοντά του.

Στις κουρές παρευρέθησαν η Γερόντισσα Φωτεινή με μοναχές της Ιεράς Μονής Γενεθλίου Θεοτόκου Ακραιφνίου, και μοναχές από την Ιερά Μονή Ευαγγελιστρίας Αλιάρτου και το Ιερό Ησυχαστήριο της Παναγίας Γοργοεπηκόου του π. Αρσενίου.

Τον λόγο του Σεβασμιωτάτου δημοσιεύουμε σε ξεχωριστή στήλη παραπλεύρως.

*

Πρέπον είναι να μνημονευθούν και όσοι μέχρι τώρα κράτησαν ανιδιοτελώς “το βάρος της ημέρας”, φροντίζοντας για τις ανάγκες της Μονής.

Πρόκειται για την μοναχή Ειρήνη, η οποία κράτησε ανοικτό το Μοναστήρι στο “μεσοδιάστημα” αυτό, για την Διαχειριστική Επιτροπή που αποτελείτο από τον Σεβασμιώτατο ως Πρόεδρο, τον Γεν. Αρχιερατικό Επίτροπο π. Αθανάσιο Λαουρδέκη ως Αντιπρόεδρο, τον π. Γεώργιο Παπαβαρνάβα ως Γραμματέα, και μέλη τους π. Βασίλειο Ντζουμάνη, κ. Γεωργία Λαγού-Γκίζα ως ταμία, και κ. Μάνθα Κοργιαλά, τον κ. Λάμπρο Τηλιγάδα, τον κ. Ευάγγελο Παραλίκα και πολλούς ακόμη Χριστιανούς που βοηθούσαν με ζήλο όποτε χρειαζόταν.

Βεβαίως όλοι οι προαναφερθέντες, ο Σύλλογος Φίλων του Μοναστηριού, του οποίου πρόεδρος ήταν ο αείμνηστος Σταμάτης Σταματίου και σήμερα είναι η κ. Ελένη Κουμπίου, που προσέφερε πολλά στο Μοναστήρι, και όλοι οι Ναυπάκτιοι είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν από διαφορετική σκοπιά και κατά την νέα σελίδα στην ιστορία του Μοναστηριού που έχει συνδεθή αναπόσπαστα με την Ναύπακτο. Άλλωστε, από τον Τίμιο Πρόδρομο και όλους τους αγίους λαμβάνουμε βοήθεια, δεν δίνουμε· ό,τι κάνουμε, το κάνουμε για να προσφερθούμε στην Εκκλησία και τον Χριστό, για να “θρέψουμε” τον Χριστό με την σωτηρία μας, όπως λέγει ο άγιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος.

Α.Κ.

  • Προβολές: 2509