«Η Αιτωλοακαρνανική βραβεύει τις αξίες της Αιτωλοακαρνανίας»

Με τον τίτλον αυτό πραγματοποιήθηκε για τρίτη χρονιά η εκδήλωση της Εφημερίδος Αιτωλοακαρνανική, στο Ξενοδοχείο Τιτάνια, στην Αθήνα, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου ε.ε.

Ο σκοπός της εκδήλωσης, σύμφωνα με τους διοργανωτές, ήταν «για να τιμηθούν οι Αξίες Αιτωλοακαρνανίας, που αποτέλεσαν και αποτελούν φάρο και ζωντανό παράδειγμα παραδεκτής κοινωνικής συμπεριφοράς, αγάπης στον άνθρωπο και σεβασμού στους θεσμούς και τις αξίες της ζωής».

Η τελετή ήταν λιτή και προγραμματισμένη καλά.

Η αίθουσα του ξενοδοχείου ήταν κατάμεστη από Αιτωλοακαρνάνες. Παρόντες ήσαν πέρα από τους βραβευθέντας και τους επιδώσαντες τα βραβεία, τους οποίους θα αναφέρουμε πιο κάτω, και πολλές άλλες προσωπικότητες της πολιτικής, εκπαιδευτικής, ακαδημαϊκής και πολιτιστικής ζωής, ανθρώπων που ασχολούνται με τα κοινά της Αιτωλοακαρνανίας.

Πρώτος βραβεύθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιερόθεος, για την ουσιαστική δεκάχρονη Αρχιερατική του ποιμαντορία.

Προβλήθηκε μια πεντάλεπτη παρουσίαση από τις δραστηριότητες του Μητροπολίτου, με φωτογραφίες και βίντεο που συνόδευαν το βιογραφικό του. Η παρουσίαση και το βιογραφικό ήταν πλούσια, και ο συντονιστής, δημοσιογράφος κ. Δημήτριος Στεργίου, εκφράσθηκε με θαυμασμό, όπως και άλλοι προσκεκλημένοι.

Το χρυσό μετάλλιο και την αργυρή πλακέτα επέδωσε στον Μητροπολίτη ο πρ. Πρωθυπουργός και Πρόεδρος Αρείου Πάγου επί τιμή, κ. Ιωάννης Γρίβας. Μετά την απονομή του «βραβείου αξιών» ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε τους διοργανωτές και τους παρόντες, απέδωσε την τιμή, κατά τον λόγο του Μ. Βασιλείου, στην Εκκλησία, εξέφρασε την τιμή που ο ίδιος νιώθει ως Μητροπολίτης της ιστορικής Μητροπόλεως Ναυπάκτου, υπενθύμισε ότι είναι γέννημα μεν των Ιωαννίνων, αλλά θρέμμα της Αιτωλοακαρνανίας, αφού τελείωσε το Γυμνάσιο Αγρινίου και μαθήτευσε στον αείμνηστο Μητροπολίτη Εδέσσης Καλλίνικο (Πούλο) που καταγόταν από τα Σιταράλωνα Τριχωνίδος και τον Πλάτανο Ναυπακτίας, και ζήτησε από τους παρόντας ευχές, ώστε, σύμφωνα με τον Μπερδιάγεφ, να συνεχίση να διακονή τον λαό της Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου με την δύναμη του πνεύματος.

Ακολούθησαν και άλλες βραβεύσεις, που αναφέρονταν σε διαφόρους τομείς του κοινωνικού βίου. Συγκεκριμένα βραβεύθηκαν:

  • Ο κ. Παναγιώτης Κοντός, Αν. Καθηγητής Πανεπιστημίου και Προϊστάμενος της Γραμματείας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
  • Ο κ. Θύμιος Πανουργιάς, Γλύπτης και Καθηγητής Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.
  • Ο κ. Ιάσων Στράτος, Πρόεδρος της Εταιρείας «Αλουμίνιον της Ελλάδος».
  • Ο Δήμαρχος Μενιδίου κ. Ιωάννης Πρεβεζιάνος.
  • Ο Σύλλογος Αιμοδοτών Μεσολογγίου.
  • Το Γηροκομείο Αγρινίου.

Το βραβείο επέδωσε η Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Μαριέττα Γιαννάκου. Το βραβείο επέδωσε ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Πέτρος Τατούλης. Το βραβείο επέδωσε ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέως Δυτικής Ελλάδος Παναγιώτη Καββαδά. Το βραβείο επέδωσε ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας κ. Δημήτριος Σταμάτης. Το βραβείο επέδωσε ο Δήμαρχος Μεσολογγίου κ. Γιώργος Πρεβεζάνος. Το βραβείο επέδωσε ο Δήμαρχος Αγρινίου Θύμιος Σώκος.

Η Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Μαριέττα Γιαννάκου συνεχάρη τους διοργανωτές, επειδή βραβεύουν όχι ανθρώπους που βρίσκονται στο τέλος της ζωής τους η μετά θάνατον, αλλά τώρα που μπορούν και έχουν πολλά να προσφέρουν στον τόπο.

Οι διοργανωτές, ο παρουσιαστής και οι επίσημοι ομιλητές, έκαναν λόγο για το ότι πρέπει να προβάλλεται και αυτή η πλευρά της Ελλάδος, και ως επιβράβευση των κόπων, αλλά και ως απάντηση σε φαινόμενα, αληθινά η κατασκευασμένα, μιζέριας και διαφθοράς που μονοπωλούν τους δέκτες της τηλεοράσεως.

Πριν το τέλος της εκδήλωσης τραγούδησε η κ. Τζίνα Φωτεινοπούλου, η οποία διαθέτει σπάνια φωνητικά χαρίσματα και κατέπληξε με την ερμηνεία της. Η κ. Φωτεινοπούλου κατάγεται από την Αιτωλοακαρνανία.

Τέλος, παρατέθηκε δεξίωση σε όλους τους καλεσμένους.

Η όλη ατμόσφαιρα ήταν εορταστική και ζεστή.

  • Προβολές: 1542

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἱστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance