Εἰδήσεις - Σχολὴ Βυζαντινῆς Μουσικῆς - Παιδικὴ Χορωδία - Ἡμερολόγιο - Ἄτζέντα 2006

Ἀνακοίνωση - Τακτοποίηση καταλόγου συνδρομητῶν

Η Εκκλησιαστική Παρέμβαση κλείνει αισίως τα δέκα έτη κυκλοφορίας της. Τυπώνεται και κυκλοφορεί μηνιαίως σε 4.200 φύλλα, τα οποία, στο σύνολό τους σχεδόν, αποστέλλονται ταχυδρομικώς, στην Ναύπακτο, την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Είναι φυσικό στα δέκα αυτά έτη να έχη μεταβληθή και ο κατάλογος των συνδρομητών, για διαφόρους λόγους, χωρίς να ενημερώνεται πάντα η Εφημερίδα μας, με αποτέλεσμα να αποστέλλωνται πολλά φύλλα σε λάθος διευθύνσεις, σε ανύπαρκτους παραλήπτες κλπ.

Εν τω μεταξύ γράφονται νέοι συνδρομητές, αλλά τα οικονομικά της Εφημερίδας μας δεν μας επιτρέπουν την αύξηση των φύλλων.

Για τους λόγους αυτούς κρίνεται αναγκαία η τακτοποίηση του καταλόγου συνδρομητών.

Παρακαλούμε, λοιπόν, τους αναγνώστες μας (ιδιώτες) που έχουν υπ' όψη τους κάποια αλλαγή (μετοίκιση, αποβίωση κλπ) η όσοι για οποιονδήποτε λόγο δεν επιθυμούν να συνεχίσουν να λαμβάνουν την Εφημερίδα μας, ας μας ειδοποιήσουν στο τηλέφωνο 26340 23258 και 22980, η αποστέλλοντας φαξ (26340 27665) η ηλεκτρονικό μήνυμα - e-mail (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Επίσης, παρακαλούμε όσους αναγνώστες (ιδιώτες) επιθυμούν να λαμβάνουν την Εκκλησιαστική Παρέμβαση να αποστείλουν –όσοι δεν το έχουν ήδη πράξει– μια συμβολική έστω συνδρομή, δείγμα του ενδιαφέροντός τους για την έκδοση.

Από το νέον έτος ευελπιστούμε σε μια αναμόρφωση του καταλόγου των συνδρομητών, για να μην αποστέλλωνται φύλλα χωρίς παραλήπτη και να εξυπηρετηθούν και οι νέοι συνδρομητές.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Ἡμερολόγιο - Ἄτζέντα 2006

Κυκλοφόρησε το Ημερολόγιο-Αντζέντα 2006 της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Είναι μια προσεγμένη έκδοση, η οποία μαζί με το Ημερολόγιο, τα στοιχεία της διοίκησης της Μητροπόλεώς μας και τα απαραίτητα τηλέφωνα των υπηρεσιών της περιοχής Ναυπάκτου, περιλαμβάνει τις βασικές ακολουθίες της ημέρας. Αποτελεί, δηλαδή, ένα εύχρηστο προσευχητάριο.

Η φετινή Αντζέντα είναι αφιερωμένη στην αρχιερατική δεκαετία του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ιεροθέου. Περιλαμβάνει μια ειδησεογραφική αναδρομή, με ειδήσεις από την Εκκλησιαστική Παρέμβαση, σε βασικές ποιμαντικές δραστηριότητες της πρώτης αρχιερατικής του δεκαετίας. Επίσης, περιλαμβάνει σύντομα αποσπάσματα, με βασικές θεολογικές και ποιμαντικές θέσεις του, από τον χειροτονητήριο, τον ενθρονιστήριο και άλλους λόγους του.

Η τιμή της Αντζέντας είναι 5€. Τα έσοδα από την πώλησή της ενισχύουν τα έργα της Ιεράς Μητροπόλεως.

Σχολὴ Βυζαντινῆς Μουσικῆς - Παιδικὴ Χορωδία

Σχολὴ Βυζαντινῆς Μουσικῆς

Άρχισαν για το νέο έτος τα μαθήματα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Φέτος λειτουργούν πέντε τμήματα (πρακτικό, δύο αρχαρίων, 2η και 3η τάξη) σύμφωνα με το πρόγραμμα:

Κάθε Δευτέρα, 4:30-7:00μ.μ (δύο τμήματα)

Κάθε Τετάρτη, 6:00-8:00μ.μ. (τρία τμήματα)

Τα μαθήματα γίνονται στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Πληροφορίες δίνονται στα τηλέφωνα:26340 22980 και 23258

Παιδικὴ Χορωδία

Κάθε Κυριακή, στις 6:00-7:30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως γίνονται τα μαθήματα της Παιδικής Χορωδίας. Τα παιδιά διδάσκονται ύμνους και δημοτικά τραγούδια και εισάγονται στην πολύτιμη μουσική παράδοση της Εκκλησίας αλλά και της Πατρίδας μας. Μια παράδοση που προσφέρει πολλές ευεργεσίες σε όσους την κατέχουν.

Πληροφορίες δίνονται στο τηλέφωνο 26340 22980-23258.

***

Την Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2005, στις 7 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στο Ενοριακό Κέντρο της Αγίας Παρασκευής Ναυπάκτου η πρώτη κατά την φετινή κατηχητική περίοδο σύναξη των κατηχητών και των υπευθύνων κατηχητικού έργου της περιοχής Ναυπάκτου. Την σημασία της συνάντησης και της επικοινωνίας των κατηχητών μεταξύ τους και με τους υπεύθυνους της Ιεράς Μητροπόλεως, τόνισε με την παρουσία του η Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιερόθεος. Την συνάντηση προλόγησε ο Ιεροκήρυκας και υπεύθυνος του νεανικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Καλλίνικος Γεωργάτος. Το πρόγραμμα της συνάντησης περιελάμβανε τρεις εισηγήσεις: από τον Πρωτ. Γεώργιο Παπαβαρνάβα, με θέμα «Η δύναμη του λόγου του Θεού» και από τους Θεολόγους Καθηγητές κ. Ιωάννη Σύψα και κ. Βασιλική Σιάσου με θέμα «Ο σκοπός, το πρόγραμμα, η θεματολογία του μαθήματος των Θρησκευτικών στο Γυμνασία και Λύκειο και η ανταπόκριση των μαθητών». Την συνάντηση έκλεισε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, ο οποίος επεσήμανε ότι την βασική ορθόδοξη κατήχηση λαμβάνουν τα παιδιά από το μάθημα των Θρησκευτικών του Σχολείου. Στο Κατηχητικό οφείλουμε να τους δώσουμε κάτι το διαφορετικό, κάτι επιπλέον. Δεν πρέπει να επαναλαμβάνουμε τα ίδια πράγματα. Θα πρέπη να βοηθήσουμε τα παιδιά να μυηθούν στην ζωή της Εκκλησίας, οπότε οι εγκεφαλικές γνώσεις να γίνουν βιώματα και εμπειρίες. Σε αυτό θα πρέπη να επικεντρωθή το δημιουργικό ενδιαφέρον κατηχητών και υπευθύνων του κατηχητικού έργου.

***

Ένας από τους πιο δραστήριους Συλλόγους εθελοντών αιμοδοτών είναι αυτός της πόλης μας «Οι άγιοι Ανάργυροι» Από τα στοιχεία του Συλλόγου την δεκαετία 1994-2004 φαίνεται ότι πραγματοποίησε τριάντα και πλέον αιμοληψίες στην μικρή πόλη της Ναυπάκτου με αρκετά καλά αποτελέσματα. Τα δέκα αυτά χρόνια το σύνολο προσφοράς αίματος ήταν 15.993 μονάδες και το σύνολο διάθεσης αίματος 4.660 μονάδες. Σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνεται η επαρχία όπου σε πολλά χωριά υπάρχουν μικροσύλλογοι για τις τοπικές ανάγκες. Ευχόμαστε ο σύλλογος να συνεχίση το σπουδαίο έργο του με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία.

***

Η Μαρία Καρκατσούλη ξεκινά στις 5:30 τα χαράματα από την Περδικόβρυση με το αγροτικό του πατέρα της μέχρι τον Άγιο Δημήτριο, απ' όπου ο Δήμαρχος κ. Κωλέττας, που ζη και συμετέχει στα προβλήματα των δημοτών και αγωνίζεται για την λύση τους, θα την μεταφέρη μέχρι τον Πλάτανο και από εκεί με ταξί για το Θέρμο. Και το μεσημέρι πάλι η αντίθετη πορεία. Και αυτό, αν δεν έχη κλείσει ο δρόμος από κατολισθήσεις, από χιόνια κλπ. Μετά από 100 εξουθενωτικά χιλιόμετρα η μικρή Μαρία θα φτάση στο σπίτι της. Το απόγευμα θα διαβάση τον μικρό της αδελφό, θα βοηθήση τον πατέρα της στις κτηνοτροφικές εργασίες και το Σαββατοκύριακο στην καντίνα.

***

Στις 6 Νοεμβρίου ε.ε. έγινε η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά Παπαχρήστου. Ο Σεβασμιώτατος κ. Κοσμάς διηκόνησε αθόρυβα και αποτελεσματικά την Επαρχία ως Ιεροκήρυξ επί τριάντα έτη, με αποτέλεσμα ο μεν λαός να τον αγαπήση και να τον προκρίνη για Ποιμενάρχη του, η δε Ιερά Σύνοδος να τον ψηφίση για τον θρόνο της Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, στην οποία διηκόνησαν και ως Μητροπολίτες και ως Ιεροκήρυκες και Ιερείς σπουδαίες εκκλησιαστικές προσωπικότητες.

***

Το όραμά του για την φιλανθρωπική δράση της Εκκλησίας των Πατρών εξέθεσε ο νέος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος στους Προέδρους και τα μέλη των Φιλοπτώχων Ταμείων της Ιεράς Μητροπόλεως. Άμεσοι στόχοι: 1) Η ίδρυση Στεγών Αγάπης σε όλες τις Ενορίες. 2) Η σύσταση Φιλοπτώχων Ταμείων σε όλες τις Ενορίες. 3) Η ίδρυση Στέγης Αστέγων. 4) Η ίδρυση Στέγης Φιλοξενίας απόρων επισκεπτών της Ιεράς Μητροπόλεως.

***

Ένα βιβλίο που αναφέρεται στο Γηροκομείο Αγρινίου κυκλοφόρησε πρόσφατα και μάλιστα δωρεάν. Στο βιβλίο γίνεται λόγος για την ιστορία του Γηροκομείου καθώς και για τον τρόπο λειτουργίας του. Το Γηροκομείο της Χριστιανικής Ενώσεως Αγρινίου έχει μια ιερή ιστορία πέραν των 70 χρόνων (1932-2005), γεμάτη προσφορά στον γέροντα, στον υπερήλικα άνθρωπο, στον φτωχό η εγκαταλελειμμένο. Κατά την διάρκεια της θετικότατης μακρόχρονης πορείας του και κάτω από δυσμενείς συνθήκες οι άνθρωποι που το κατεύθυναν και οι αδελφές που διηκόνησαν τους γέροντες με δυσκολίες και κόπους, με θυσία και αυταπάρνηση και προ πάντων με την χριστιανική τους πίστη και αγάπη, έγραψαν την ιστορία του Γηροκομείου. Αυτό το πόνημα-βιβλίο γράφτηκε εις μνήμην και τιμήν «των κοπιώντων και διακονούντων εν αυτώ πάλαι τε και επ’ εσχάτων».

***

Αλλαγή ηγεσίας στην Ιερά Μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους. Ο π. Βασίλειος Γοντικάκης, από τις μεγάλες σύγχρονες μορφές της Αθωνικής Πολιτείας, παραιτήθηκε από ηγούμενος και έδωσε τη θέση του στον 39χρονο π. Ναθαναήλ Καλαϊτζή από την Κω. Ο π. Βασίλειος παραμένει στο ηγουμενοσυμβούλιο και στα αμιγώς πνευματικά του καθήκοντα.

***

Πριν από τρία χρόνια ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανέγερση του πρώτου Ιερού Ναού προς τιμήν του Αγίου Συμεών του Μονοχίτωνος και Ανυποδήτου, στην Κωμόπολη Γερακάρι της περιοχής Αγιάς Λαρίσης. Εφέτος το καλοκαίρι ολοκληρώθηκε το έργο και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος τέλεσε τα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού. Παρόντες ήσαν, μεταξύ άλλων, ο Ηγούμενος της Ι. Μονής Φλαμουρίου π. Συμεών, και ο Ολυμπιονίκης Κώστας Κεντέρης, ο οποίος συνέβαλε στην ανέγερση του Ναού, καθώς, όπως είχε δηλώσει, είχε συγκινηθή από τον Ανυπόδητο Άγιο συνδέοντάς τον με τις «ανυπόδητες» προπονήσεις της πρώτης νεότητας στο νησί του, την Λέσβο.

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Προβολές: 1452

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἱστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance