Μνημόσυνο Ευεργετών – Δωρητών και Απολογισμός Ιδρυμάτων-Κληροδοτημάτων 2005

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2005 πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος απολογισμός των Ιδρυμάτων – Κληροδοτημάτων της Ναυπάκτου και το μνημόσυνο των Ευεργετών – Δωρητών της πόλεως και επαρχίας Ναυπάκτου.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου τελέσθηκε η αρχιερατική θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο των Ευεργετών-Δωρητών.

Μετά την θεία Λειτουργία, η Ενορία του Αγίου Δημητρίου δεξιώθηκε τους εκκλησιασθέντες στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου.

Εν συνεχεία στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα έγινε ο δημόσιος Απολογισμός των Ιδρυμάτων – Κληροδοτημάτων για το έτος 2005.

Μνημόσυνο Ευεργετών – Δωρητών  και Απολογισμός Ιδρυμάτων-Κληροδοτημάτων 2005Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, ως Πρόεδρος του συνόλου σχεδόν των Ιδρυμάτων – Κληροδοτημάτων, έκανε το απολογισμό όχι μόνον του έτους που πέρασε, αλλά και της δεκαετίας 1995-2005 κατά την οποία είναι ως Μητροπολίτης Ναυπάκτου Πρόεδρος των Ιδρυμάτων – Κληροδοτημάτων. Αναφέρθηκε στην κατάσταση που βρήκε και την κατάσταση που επικρατεί σήμερα, μετά από συντονισμένες προσπάθειες που έκανε με τα μέλη των Δ.Σ. Επεσήμανε ποιά Ιδρύματα – Κληροδοτήματα ενεργοποιήθηκαν την δεκαετία αυτή και εξεπλήρωσαν τον σκοπό τους, ποιά προβλήματα λύθηκαν και ποιά παραμένουν άλυτα και ποιός ευθύνεται γι' αυτό και ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και τους πολίτες που βοήθησαν και βοηθούν αποτελεσματικά στην λειτουργία των Ιδρυμάτων – Κληροδοτημάτων.

Επίσης, ανακοίνωσε τις φετεινές υποτροφίες και αναφέρθηκε στην διαδικασία επιλογής υποτρόφων για το Κληροδότημα Ασημακοπούλου και το Ίδρυμα Τσάρα, απαντώντας σε σχετικές ενστάσεις. Τον λόγο πήρε στην συνέχεια ο κ. Γιάννης Ράπτης, Πρόεδρος του Ιδρύματος Κολοκύθα, ο οποίος έκανε τον απολογισμό και ανακοίνωσε τις υποτροφίες του Ιδρύματος.

Μίλησαν επίσης ο Δήμαρχος Ναυπάκτου Γιάννης Νταουσάνης, ο Δήμαρχος Αποδοτίας κ. Βασίλειος Σούζας, ο Δικηγόρος κ. Αντώνιος Πούλος και έγινε συζήτηση.

Τέλος, δόθηκαν οι υποτροφίες και τα βραβεία στους δικαιούχους, που φέτος ανέρχονται στο συνολικό ποσόν των 48.700 ευρώ (16.595.000 δρχ.).–

  • Προβολές: 1334

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἰστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance