Μια ματιά στις παιδικές-νεανικές Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως - «Πολιτεία»

Πραγματοποιήθηκε με την ευλογία και την καθοδήγηση του Σεβ. Μητροπολίτου μας κατά το διάστημα 3-12 Ιουλίου η κατασκηνωτική περίοδος αγοριών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας στον άγιο Παντελεήμονα Αντιρρίου.

Μια ματιά στις παιδικές-νεανικές Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως - «Πολιτεία»Η Κατασκήνωση είχε φέτος τον τίτλο «Πολιτεία» και είχε ως θέματα μελέτης τα διάφορα επαγγέλματα που αναφέρονται συμβολικά - αναγωγικά στην Καινή Διαθήκη.

Συμμετείχαν περί τα 60 παιδιά, τα οποία έζησαν κοινοτική ζωή με πρόγραμμα και ποικίλες δραστηριότητες, λατρευτικές, γνωστικές, μαθησιακές, αθλητικές, ψυχαγωγικές, στην προοπτική της αναφοράς προς τον Θεό, της αλληλοκατανόησης και της αλληλοβοήθειας, όπως το απαιτούσε και το θέμα μελέτης της περιόδου αυτής.

Ανάμεσα στις δραστηριότητες περιλαμβάνονταν λατρευτικές συνάξεις, ομιλίες, μαθήματα τοπικής ιστορίας (από τον κ. Θωμά Παναγιωτόπουλο) μαθήματα Α Βοηθειων (από τον κ. Ανδρέα Ασημακόπουλο), πρωταθλήματα, αθλοπαιδιές, διαγωνισμοί (γνωστικοί και δεξιοτεχνικοί), κολύμβηση, ψάρεμα, μαθήματα ύμνων και τραγουδιών (από τους Κωνσταντίνο Λανάρα και Κωνσταντίνο Καμζέλα) αγιογραφία, κ.π.α.

Μια ματιά στις παιδικές-νεανικές Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως - «Πολιτεία»Τα στελέχη της Κατασκηνώσεως ήταν φοιτητές που συμμετέχουν για πολλά συνεχόμενα έτη στην Κατασκήνωση και έχουν αποκτήσει πείρα και συνοχή μεταξύ τους, με την βοήθεια ενός πολυπληθούς επιτελείου που αγαπάει τα παιδιά και τους νέους και την Κατασκήνωση και αποτελεί μια ολόκληρη κοινότητα προσφοράς, τους οποίους μνημόνευσε και ευχαρίστησε ο Σεβασμιώτατος κατά τον αγιασμό –όπου παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Αντιρρίου κ. Γεώργιος Κολοβός– και την εορτή λήξης της περιόδου. Στην τράπεζα διακόνησαν φέτος οι κυρίες του Συνδέσμου Αγάπης της Ενορίας του Αγίου Γεωργίου.

Πρόκειται για μια σημαντική βοήθεια της Τοπικής Εκκλησίας προς τα παιδιά και τους νέους μέσα στην προοπτική της διαχρονικής παραδόσεώς μας και της υγιούς κοινωνικοποίησης.

Α.Κ.

Ετικέτες: κατασκηνώσεις

  • Προβολές: 1594

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἰστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance