Στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Essex Αγγλίας

Το τριήμερο 15-17 Ιουλίου ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιερόθεος επισκέφθηκε την Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή Τιμίου Προδρόμου Essex Αγγλίας, την οποία ίδρυσε ο αείμνηστος ηγιασμένος Γέροντας Σωφρόνιος Σαχάρωφ και με την οποία ο Σεβασμιώτατος συνδέεται πνευματικά από τριακονταετίας, από το 1976, όταν το πρώτον την επισκέφθηκε για να συναντήση τον Γέροντα Σωφρόνιο και να μαθητεύση κοντά του.

Στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Essex ΑγγλίαςΚατά την ολιγοήμερη παραμονή του στην Ιερά Μονή ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε την εγκάρδια φιλοξενία της Αδελφότητος, λειτούργησε με τον καθηγούμενο π. Κύριλλο και τους Ιερομονάχους της Μονής (π. Συμεών, π. Ζαχαρία, π. Νικόλαο και τον Ιεροδιάκονο π. Προκόπιο) στον παλαιό-αρχαϊκό Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων, κηρύττοντας κατά την διάρκεια της θείας Λειτουργίας, ομίλησε στην καθιερωμένη κυριακάτικη απογευματινή ομιλία στον Ιερό Ναό του αγίου Σιλουανού με θέμα «Η ουσία του Χριστιανισμού», συνάντησε πολλά αγαπημένα πρόσωπα αλλά και πολλούς νέους πιστούς και προσηλύτους και συζήτησε μαζί τους για τα θέματα πνευματικής ζωής.

Η Ιερά Μονή πορεύεται στην προοπτική που χάραξε ο αείμνηστος Γέροντας και αποτελεί μια ορθόδοξη οικουμενική κοινότητα, μια πνευματική νησίδα που αναπαύει και καθοδηγεί πολλές ψυχές που ζουν στο πέλαγος του Δυτικού πολιτισμού.

  • Προβολές: 1650

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἰστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance