Χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου

Την 20η Αυγούστου, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Τρικόρφου τελέσθηκε η χειροτονία εις Πρεσβύτερον του π. Κωνσταντίνου Κυρίτση. Δημοσιεύουμε κατωτέρω τον ευχαριστήριο, εκ μέρους των συγχωριανών του, λόγο του κ. Γαβριήλ Τύμπα.

*

Χειροτονία νέου ΠρεσβυτέρουΣεβασμιώτατε / Αιδεσιμώτατοι,

Κύριε Δήμαρχε / Αγαπητοί χωριανοί,

Η σημερινή είναι μια ξεχωριστή ημέρα για μας. Η χειροτονία του αγαπητού μας παπα-Κώστα έρχεται να συνεχίση μια λαμπρή παράδοση του χωριού μας. Η μνήμη μας ταξιδεύει στο παρελθόν και με συγκίνηση θυμόμαστε οι παλιότεροι τους αείμνηστους, παπα-Κώστα, παπα-Γιάννη και παπα-Χρήστο, ιερείς που κόσμησαν την ενορία της Αγίας Παρασκευής και με την παρουσία και δράση τους συμβόλισαν την θρησκευτική και ψυχική ενότητα του χωριού μας. Ζωντανή συνέχειά τους αποτελεί ο σεβαστός μας παπα-Σπύρος, που μετά από τριάντα χρόνια προσφοράς παραδίδει την σκυτάλη στον νεώτερο παπα-Κώστα.

Διερμηνεύοντας τα συναισθήματα όλων των χωριανών μας εκφράζουμε τις άπειρες ευχαριστίες μας προς την υμετέραν Σεβασμιότητα για το πατρικό ενδιαφέρον και την αγάπη με την οποία περιβάλλετε το χωριό μας από την πρώτη ημέρα της ενθρονίσεώς σας ως Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου.

Σεβασμιώτατε,

Σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα:

Για την αμέριστη συμπαράστασή Σας στο δύσκολο έργο της αποπεράτωσης του νέου Ναού της Αγίας Παρασκευής.

Για την στοργή με την οποία αγκαλιάσατε τον νεαρό Διάκονο και άρτι χειροτονηθέντα Ιερέα. Είμαστε βέβαιοι πως κοντά Σας ο παπα-Κώστας μυήθηκε στον μυστηριακό χώρο της Ορθόδοξης Εκκλησίας και πήρε όλα τα εφόδια, που θα τον βοηθήσουν να ανταποκριθή στις απαιτήσεις του ιερατικού αξιώματος.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε και τους δύο Ιερείς, τον παπα-Σπύρο και τον παπα-Νίκο, που διακόνησαν, κατά το μέτρο των δυνάμεών τους, την ενορία της Αγίας Παρασκευής. Παραδίδουμε στην υμετέρα Σεβασμιότητα δύο αναμνηστικές εικόνες της Αγίας Παρασκευής και παρακαλούμε να τις εγχειρίσετε στους δύο σεβάσμιους Ιερείς ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τις μέχρι τούδε υπηρεσίες τους.

Σας παρακαλούμε ακόμη να εγχειρίσετε εκ μέρους μας ένα επιτραχήλιο και έναν Σταυρό Αγιασμού στον νέο μας Ιερέα παπα-Κώστα Κυρίτση. Από αυτόν προσδοκούμε να εργασθή εν λόγω Κυρίου και να ανταποκριθή στο δύσκολο έργο του πνευματικού μας πατέρα. Υποσχόμαστε δε ότι θα μας βρη βοηθούς και συμπαραστάτες, όπου και αν μας χρειασθή. Με την δύναμη του Θεού, τη δική Σας καθοδήγηση και τις ευχές όλων των χωριανών είμαστε βέβαιοι ότι θα πετύχη!

Σε Σας, Σεβασμιώτατε, εσαεί ευγνώμονες, προσφέρουμε εις ανάμνησιν της σημερινής ημέρας την Πανηγυρική Ακολουθία της Συνάξεως των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Έρρωσθε εν Κυρίω!

Γαβριήλ Τύμπας / Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α

  • Προβολές: 1159

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἰστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance