Skip to main content

Ιερεύς Ιωάννης Κορομπέλης

Ιερεύς Ιωάννης ΚορομπέληςΟ π. Ιωάννης Κορομπέλης γεννήθηκε το έτος 1927 στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας. Γονείς του ήταν ο Νικόλαος Κορομπέλης και η Κωνσταντίνα Τσατσάνη.

Το έτος 1955 νυμφεύθηκε την Ευανθία Μπέη με την οποία απέκτησε δύο παιδιά (Νικόλαο και Γεώργιο).

Παρακολούθησε το οκτατάξιο Γυμνάσιο Ναυπάκτου και το Εκκλησιαστικό Φροντιστήριο Κορίνθου. Πριν χειροτονηθή, υπηρέτησε ως Χωροφύλακας.

Εχειροτονήθη Διάκονος την 29-1-1956 και πρεσβύτερος την 5-2-1956 υπό του αειμνήστου Μητροπολίτου Ναυπακτίας και Ευρυτανίας κυρού Χριστοφόρου και την 7-2-1956 διορίστηκε τακτικός Εφημέριος του Ιερού Ενοριακού Ναού Άγίας Παρασκευής Άνω Χώρας.

Συνταξιοδοτήθηκε την 1-1-1990 λόγω γήρατος από την ίδια Ενορία.

Ο π. Ιωάννης ήταν τακτικός Ιερεύς, πάντοτε επιμελημένος, προσεκτικός και αγαπητός. Αγαπούσε πολύ το χωριό του, την οικογένειά του, την Πρεσβυτέρα του και του στοίχισε όταν αυτή έφυγε πρώτη από την ζωή, πριν λίγα χρόνια.

Ως συνταξιούχος λειτουργούσε όπου και όποτε τον χρειαζόταν η Ιερά Μητρόπολη. Με τον φίλο του, τον π. Νικόλαο Παπανδρέου, από την Κεντρική, που οδηγούσε το μικρό του αυτοκινητάκι, γυρνούσαν το καλοκαίρι όλα τα χωριά και εκκλησιάζονταν στις πανηγύρεις τους. Ιδιαίτερα του άρεσε να εκκλησιάζεται όπου λειτουργούσε ο Μητροπολίτης.

Τον χειμώνα εκκλησιαζόταν στον Ι. Ν. της Αγίας Παρασκευής Ναυπάκτου η σε κάποιο πανηγυρίζοντα Ναό, και μετά την Εκκλησία καθόταν στο καφεναδάκι της πλατείας μαζί με τους φίλους του π. Νικόλαο και π. Παναγιώτη και διηγόντουσαν τα παλιά.

Λόγω της πολυετούς προσφοράς του στην τοπική Εκκλησία, εχειροθετήθηκε, από τον Σεβασμιώτατο κ. Ιερόθεο σε Πρωτοπρεσβύτερο την 30-1-1996. Χάρηκε πολύ που φορούσε πλέον σταυρό και καμάρωνε.

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας του 2006 τιμήθηκε και πάλι από τον Σεβασμιώτατο, μαζί με άλλους παλαίμαχους Ιερείς, που είχαν συμπληρώσει 50ετια Ιερωσύνης, με τον Σταυρό της Ιεράς Μητροπόλεως. Τότε είχε εκφωνήσει συγκινητικότατο λόγο εκ μέρους των τιμηθέντων (βλ. τ. 119).

Κοιμήθηκε το Σάββατο 20 Οκτωβρίου, λίγες ώρες αφού μετέλαβε των θείων μυστηρίων από τα χέρια του «συνεφημερίου» του π. Θεμιστοκλή. Κηδεύθηκε στο χωριό του Άνω Χώρα. Τον Σεβασμιώτατο, που απουσίαζε στην Αθήνα για το Πανορθόδοξο Συνέδριο, εκπροσώπησε ο Αρχιμ. π. Πολύκαρπος, Ηγούμενος της Ι. Μ. Αμπελακιωτίσσης.

Ευχόμαστε, ο Θεός να αξιώση τον π. Ιωάννη και του επουρανίου θυσιαστηρίου.

Α.Κ

  • Προβολές: 2823