Skip to main content

Εἰδήσεις - Χριστουγεννιάτικη εορτή των Κατηχητικών της Μητροπόλεώς μας

Χριστουγεννιάτικη εορτή των Κατηχητικών της Μητροπόλεώς μας

Μέσα σε εορτινή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου, στις 7μ.μ η καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή των Κατηχητικών της Μητροπόλεώς μας. Η γιορτή περιελάμβανε χριστουγεννιάτικους ύμνους, τραγούδια, απαγγελίες ποιημάτων, κάλαντα, θεατρικά δρώμενα και χορό. Πρωταγωνιστές ήταν τα παιδιά από ενορίες της πόλης μας, που σκόρπισαν χαρά στον κόσμο που είχε κατακλύσει την Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα για να την παρακολουθήση.

Μετά από σύντομο χαιρετισμό από τον υπεύθυνο των Κατηχητικών, π. Καλλίνικο Γεωργάτο, Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως, η γιορτή ξεκίνησε με τραγούδια, που απέδωσε η παιδική χορωδία της Μητροπόλεώς μας με την διδασκαλία και καθοδήγηση της Μουσικού κ. Έφης Μόσχου. Ακολούθησε η παρουσίαση του θεατρικού με τίτλο: «Τα τρία Δέντρα» της Angela Elwell Hunt, που επιμελήθηκαν οι κ. Έλενα Κοτρώνη και Νεκταρία Παπαβαρνάβα και απέδωσαν παιδιά από την ενορία της Αγίας Παρασκευής.

Το Κατηχητικό της ενορίας του Αγίου Δημητρίου παρουσίασε το διήγημα του Φ. Κόντογλου «Ο Γιάννης ο Βλογημένος», που επιμελήθηκε η φιλόλογος κ. Χριστίνα Καρανικόλα-Σχοινά, με αφηγήτρια την κ. Ελένη Καραγιάννη. Στην συνέχεια ακούστηκαν παραδοσιακά Κάλαντα από την παιδική χορωδία και Χριστουγεννιάτικοι Ύμνοι από την Χορωδία Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας, με Χοράρχη τον κ. Αριστείδη Μπουχάγιερ. Στα ενδιάμεσα μέρη η γιορτή ήταν διανθισμένη από ποιήματα που απήγγειλαν παιδάκια από διάφορες ενορίες, τα οποία είχε διδάξει η δασκάλα κ. Χάϊδω Παπαδημητρίου. Η γιορτή έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς από το Χορευτικό της Σχολής Χορού Γ. Βαφειάδη. Την παρουσίαση της γιορτής έκαναν οι Κατηχήτριες Ελένη Καραγιάννη και Νεκταρία Παπαβαρνάβα.

Κλείνοντας την εκδήλωση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιερόθεος ευχαρίστησε όλους όσους εργάσθηκαν για την πραγματοποίησή της και κυρίως όλα τα παιδιά που συμμετείχαν θυσιάζοντας κόπο και χρόνο. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι όλη αυτή η παρουσίαση είναι ένα μέρος από το έργο που γίνεται στον Τομέα της Νεότητας από την Τοπική Εκκλησία και ότι πέρα από τα σκάνδαλα των ημερών υπάρχει το καλό έργο, το οποίο επιτελείται αθόρυβα και ταπεινά, σαν την Γέννηση του Παιδίου στην Βηθλεέμ.

Χ.Κ.-Σ.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή του 2ου Δημοτικού Σχολείου

Την Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, το Δεύτερο Δημοτικό Σχολείο Ναυπάκτου «Γιάννης Βλαχογιάννης» πραγματοποίησε Χριστουγεννιάτικη εορταστική εκδήλωση, την οποία επιμελήθηκε ο δάσκαλος κ. Γ. Βακιρτζής και παρουσίασαν οι μαθητές των τάξεων ΣΤ καί Γ2. Οι μαθητές με την βοήθεια της μουσικού Σοφ. Τουμπάνου και της δασκάλας των αγγλικών του Σχολείου Φ. Τουρσουνίδου, έψαλαν ύμνους και κάλαντα των Χριστουγέννων, τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και απήγγειλαν ποιήματα και κείμενα. Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου, ο Δήμαρχος Ναυπάκτου, ο Προϊστάμενος Α /θμιας Εκπαίδευσης της επαρχίας, οι γονείς των παιδιών και άλλοι προσκεκλημένοι. Αξίζουν συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι μέσα στα στενά πλαίσια του ωρολογίου προγράμματος δεν ξεχνούν να φέρουν τα παιδιά σε επαφή με τις μεγάλες εορτές και τις παραδόσεις του λαού και να τους γνωρίζουν βιωματικά τα μεγάλα γεγονότα της ιστορίας.

Εγκαίνια κτιρίου «Αλκυόνη»

Την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Συλλόγου ΑΜΕΑ «Αλκυόνη», το οποίο ανακαινίσθηκε με την χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου. Μετά τον αγιασμό ο Σεβασμιώτατος στον χαιρετισμό του συνεχάρη τους χορηγούς, τους συμπαραστάτες και κυρίως τους γονείς των παιδιών και τους παράγοντες του Συλλόγου, μεταξύ των οποίων την Πρόεδρο κ. Βασιλική Παναγοπούλου και τον δάσκαλο κ. Αθανάσιο Ρισβά που αποτελούν την ψυχή της όλης προσπάθειας, και κάνοντας μια αναγωγή από τον αρχαίο μύθο περί της αλκυόνης στον Σύλλογο Αλκυόνη, υπογράμμισε την προσφορά του Συλλόγου που δραστηριοποιείται στην Ναύπακτο δημιουργικά, με αγάπη και με ευαισθησία για τα παιδιά. Τα παιδιά και οι γονείς τους εξέφραζαν την μεγάλη χαρά και ικανοποίησή τους. Η πρώτη εκδήλωση που φιλοξένησε το κτίριο ήταν η έκθεση με έργα των Καθηγητών της Σχολής Καλών Τεχνών, μια ευγενική προσφορά των καλλιτεχνών για τα παιδιά του Συλλόγου.

Μνημόσυνο Αεροπόρων-παρουσίαση βιβλίου

Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2008 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους πεσόντες Ναυπάκτιους Αεροπόρους. Την εκδήλωση διοργάνωσαν απόστρατοι αξιωματικοί της Αεροπορίας, σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου Ναυπάκτου. Το πρωΐ της Κυριακής στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Ναυπάκτου τελέσθηκε αρχιερατική θεία Λειτουργία και μνημόσυνο για τους πεσόντας Αεροπόρους, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ιεροθέου. Αργότερα στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα έγινε εκδήλωση μνήμης και παρουσίαση του προσφάτως εκδοθέντος βιβλίου του Ηλία Δημητρόπουλου «Ναυπακτία και Αεροπορία», του οποίου την έκδοση χορήγησε ο Γρηγόρης Βαρελάς. Στο προεδρείο κάθισαν οι Νικόλαος Παραλίκας, Ηλίας Δημητρόπουλος, Γρηγόρης Βαρελάς. Ο Σεβασμιώτατος στον χαιρετισμό του συνεχάρη και επήνεσε την Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου, τον συγγραφέα και τον χορηγό για την έκδοση του βιβλίου και για την ενασχόλησή τους με τα κοινά, συνεχάρη τους συγγενείς των πεσόντων αεροπόρων για τους «ήρωες» της οικογενείας τους και ευχήθηκε για τις ψυχές τους. Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Αντιδήμαρχος Ν. Κούμπιος, εκπρόσωποι του Περιφερειάρχη και του Νομάρχη και αντιπρόσωποι Ενώσεων και Συλλόγων Αποστράτων Αεροπορίας. Έπειτα έλαβαν τον λόγο οι εισηγητές της παρουσίασης του βιβλίου, Παναγιώτης Φουσέκης, Κώστας Παπαδημητρίου και Γρηγόρης Σύψας. Την εκδήλωση έκλεισε ο συγγραφέας που παρουσίασε την δική του άποψη και τους λόγους έκδοσης του σημαντικού αυτού βιβλίου-μνημείου, για το οποίο εργάσθηκε επίπονα και μεθοδικά.

Βασιλόπιττα και ομιλία για Φοιτητές-Αποφοίτους

Στις 2 Ιανουαριου 2009, ημέρα Παρασκευή και ώρα 7 μ.μ. στο Πνευματικό Κεντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, πραγματοποιείται η καθιερωμένη συνάντηση Φοιτητών, Φοιτητριών και Αποφοίτων με τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ιερόθεο, η οποία περιλαμβάνει: –κοπή της πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιττας, –παρουσίαση από τον Σεβασμιώτατο του θέματος: «Δυσ-τοπία, ου-τοπία, ευ-τοπία. Ανάλυση των νεανικών και εφηβικών εκρήξεων», –συζήτηση με τους νέους, –κλήρωση (150 ευρώ) για τέσσερεις φοιτητές-αποφοίτους από τους παρόντες ως δώρο από το Ταμείο Ευποιΐας του Σεβ. Μητροπολίτου, –και δεξίωση. Στην εκδήλωση αυτή, που γίνεται στο πλαίσιο της ανοικτής επικοινωνίας της τοπικής Εκκλησίας και του Μητροπολίτου με τους νέους, προσκαλούνται όλοι οι Φοιτητές, οι Φοιτήτριες και οι Απόφοιτοι της Επαρχίας μας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Προβολές: 2656