Κύριο θέμα: Μια ουσιαστική κοινωνική προσφορά - Ἡ Ἐθελοντική αιμοδοσία στὴν Ναύπακτο

Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί πράξη σύμφωνη με το πνεύμα της Χριστιανικής διδασκαλίας. Ο Θεός “εποίησέ τε εξ ενός αίματος πάν έθνος ανθρώπων”. Με την ενανθρώπιση και τη θυσία Του μας πρόσφερε τον Εαυτό Του, για να ζήσουμε εμείς. Μας ανέστησε από τη φθορά και το θάνατο και μας έδωσε τη δυνατότητα να ελευθερωθούμε από το μίσος και την ιδιοτέλεια Με το μυστήριο επίσης της Θείας Ευχαριστίας μας προσφέρει συνεχώς το Αίμα Του “εις ζωήν αιώνιον”. Μίμηση αυτής της θείας πράξεως, σ’ ένα ανθρώπινο επίπεδο, αποτελεί και η εθελοντική αιμοδοσία.

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ναυπάκτου “οι Άγιοι Ανάργυροι”, που ιδρύθηκε το 1980 από Ναυπακτίους που γνώριζαν την τραγική κατάσταση των ανθρώπων που έχουν ανάγκη από αίμα, εργάζεται δραστήρια στο χώρο της Ναυπάκτου, για να γίνη κοινή συνείδηση η ανάγκη της εθελοντικής αιμοδοσίας, στόχος που όπως δείχνουν τα στοιχεία από προηγούμενες αιμοληψίες έχει επιτευχθή. Συγκεκριμένα κατά το 1996 ο Σύλλογος συγκέντρωσε 1616 φιάλες. Τρεις φορές το έτος, λοιπόν, στα Γραφεία του Συλλόγου, που βρίσκονται στην οδό Πλαστήρα 5 (Πλατεία Παπαχαραλάμπους), πραγματοποιούνται αιμοληψίες με μεγάλη συμμετοχή του λαού.

Ο Σύλλογος στο παρελόν με ανακοινώσεις του ενημέρωσε το λαό για την μεγάλη έλλειψη αίματος, που παρουσιάζεται στα Νοσοκομεία με τα οποία συνεργάζεται, αλλά και σε πανελλήνιο επίπεδο. Τα αποτελέσματα αυτής της έλλειψης γίνονται περισσότερο αισθητά στα μεγάλα Νοσοκομεία στα οποία γίνεται μετάγγιση αίματος σε πολλά παιδιά που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία. Το γεγονός αυτό φαίνεται ότι έχει ευαισθητοποιήσει μεγάλη μερίδα του Ναυπακτιακού λαού, που ανταποκρίνεται πρόθυμα στις εκκλήσεις του Συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών.

Η Ιερά Μητρόπολις Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου συμπαρίσταται θερμά στις προσπάθειες του Συλλόγου και με ανακοινώσεις της - κάθε φορά που οργανώνεται εθελοντική αιμοδοσία - προτρέπει το λαό να συμμετέχη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου, κατά το φετινό Πάσχα, η καθιερωμένη αιμοδοσία θα πραγματοποιηθή από την Παρασκευή της Διακαινησίμου (2 Μαΐου) έως την Δευτέρα μετά του Θωμά (5 Μαΐου).

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους πρωτεργάτες του Συλλόγου για την κοινωνική προσφορά τους, που έχει βαθύ χριστιανικό περιεχόμενο.

Ετικέτες: ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ

  • Προβολές: 1388

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἰστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance