Πολιτιστικό Κέντρο Ἱερᾶς Μητροπόλεως Ναυπάκτου καὶ Ἁγίου Βλασίου

Με την πράξη ιβ’/10-5-96 του Σεβ. Μητροπολίτου μας και με απόφαση της Ιεράς Συνόδου που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Φ. 446/14-6-96 τ.Β’) ιδρύθηκε το “ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΝ, ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΝ ΚΕΝΤΡΟΝ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ”.

Ο σκοπός του Κέντρου, καθώς φαίνεται και από τον Κανονισμό του, είναι: Η έρευνα, μελέτη και παρουσίαση θεμάτων, τα οποία έχουν σχέση με τον χώρο της Ναυπακτίας και του Αγίου Βλασίου, τον Βυζαντινό Πολιτισμό μας, την Τουρκοκρατία και τους Νεωτέρους Χρόνους, την ιστορία, οργάνωση και δράση της Μητροπόλεως Ναυπάκτου και του Μητροπολιτικού Δικαστηρίου της ανά τους αιώνας και την απόκτηση του αρχείου αυτού, καθώς και η διοργάνωση και υλοποίηση διαφόρων πολιτιστικών και πολιτισμικών εκδηλώσεων, οι οποίες θα στοχεύουν στην αναβάθμιση του πολιτιστικού και πνευματικού επιπέδου των κατοίκων της περιοχής.

Το Κέντρο θα στεγασθή στο υπό κατασκευή κτίριο της Ιεράς Μητροπόλεως στην Παλαιοπαναγιά (όσιος Δαυίδ) Ναυπάκτου και θα διαθέτη Βιβλιοθήκη, Αίθουσα Συνάξεων, Ξενώνες και Εστιατόριο. Το κτίριο βρίσκεται σε κορυφή χαμηλού λόφου στα βορειοδυτικά της Ναυπάκτου. Το οικοδόμησε εκ θεμελίων ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας κ. Αλέξανδρος ο από Ναυπάκτου, ο οποίος το άφησε στην φάση της τοιχοποιΐας και της κατασκευής των πλαισίων των παραθύρων.

Επειδή οι οικονομικές δυνατότητες της Ιεράς Μητροπόλεως είναι πολύ περιορισμένες, παρακαλούμε όσους Χριστιανούς ενστερνίζονται τους σκοπούς του Πολιτιστικού Κέντρου να συνεισφέρουν στην αποπεράτωσή του και την ευόδωση των σκοπών του.

Σημείωση: Η οποιαδήποτε προσφορά σε χρήματα δύναται να σταλή στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, Γ. Αθάνα 1, 303 00 Ναύπακτος.

  • Προβολές: 1332

Χρησιμοποιοῦμε cookies γιὰ νὰ βελτιώσουμε τὴν ἐμπειρία σας στὸν ἰστότοπο μας.  Διαβάστε Περισσότερα - Ἀποδοχή.

We use cookies to improve your site experience. Read More - Acceptance