Skip to main content

του κ. Γεωργίου Βαρελά: Προσφώνησις

του κ. Γεωργίου Βαρελά, Προέδρου της Μικτής Χορωδίας Ναυπάκτου

Χριστός ανέστη!

Παναγιώτατε Πάτερ και Δέσποτα βαθυσεβάστως υποκλίνομαι.

Σεβασμιώτατε Ναυπάκτου, Σεβαστοί Πατέρες, Αξιότιμε κύριε Γενικέ Πρόξενε Κωνσταντινούπολης, Αξιότιμε κύριε Νομάρχα Αιτωλοακαρνανίας Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε Ναυπάκτου, Αξιότιμοι κύριοι προσκεκλημένοι,

Αγαπημένα μας αδέλφια της Κωνσταντινούπολης, Αξιότιμες Κυρίες και Κύριοι.

Προσφώνησις  του κ. Γεωργίου Βαρελά, Προέδρου της Μικτής Χορωδίας Ναυπάκτου Τα μέλη της Μικτής Χορωδίας Ναυπάκτου, Επισκεπτόμαστε την Μητέρα Εκκλησία και την Βασιλεύουσα Πόλη με βαθειά συγκίνηση. Ως απλοί εραστές της τέχνης, επισκεπτόμαστε με βαθύτατο σεβασμό τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Κ.κ. Βαρθολομαίο, και την Ομογένεια της Κωνσταντινούπολης, μεταφέροντας παραδοσιακή μουσική και τραγούδια. Μεταφέροντας το μουσικό άρωμα της Πατρίδας μας, για να θυμηθούν οι παλαιότεροι, και να αγαπήσουν οι νεώτεροι.

Προς τούτο Παναγιώτατε ζητούμε την ευχή Σας, ώστε οι προσπάθειές μας να ευοδωθούν και οι ερασιτεχνικές μας μουσικές φωνές να πλημυρίσουν την αίθουσα με εύηχα ακούσματα.

Παναγιώτατε,

Ευχαριστούμε εκ βάθους καρδίας, που παρεβρίσκεστε στην σημερινή μας εκδήλωση. Η παρουσία Σας προσδίδει ξεχωριστή λαμπρότητα, προσδίδει αγάπη, χαρά και Αγιοσύνη.

Εκτιμούμε τον αγώνα Σας, για την άσβεστο φλόγα της Ορθόδοξης πίστης και της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Εκτιμούμε και αναγνωρίζουμε, τον αγώνα που καταβάλλετε για το Πατριαρχείο, τον φωτεινό Φάρο της Ορθοδοξίας. Ιδιαιτέρως όμως εκτιμούμε τις δραστηριότητές Σας, για τα κοινωνικά προβλήματα, και το μέγιστο πρόβλημα των ημερών, το οικολογικό. Ευχόμαστε από τα βάθη της καρδιάς μας, ο Μεγαλοδύναμος Θεός να ευοδώση, όλες τις προσπάθειές Σας.

Από την θέση αυτή, θέλω να εκφράσω θερμές ευχαριστίες, στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ποιμενάρχη μας κ. Ιερόθεο, που μας τιμά με την παρουσία Του. Η παρουσία Του και οι ευχές Του, είναι πηγή δύναμης στο έργο μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον Γενικό πρόξενο Αξιότιμο κύριο Μπορνόβα Βασίλειο, τον Νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας Αξιότιμο κύριο Σώκο Ευθύμιο και τον Δήμαρχο Ναυπάκτου, Αξιότιμο κύριο Παπαθανάση Αθανάσιο, που απεδέχθησαν πρόσκλησή μας και παρά το βεβαρημένο πρόγραμμά τους μας τιμούν με την παρουσία τους. Θέλω να εκφράσω θερμά συγχαρητήρια στον Διευθυντή του Ζωγράφειου Λυκείου, Αξιότιμο κύριο Γιάννη Δεμιρτζόγλου για τον εορτασμό των 115 χρόνων από ιδρύσεως του Ζωγράφειου Λυκείου και να τον συγχαρώ, για την μελωδική παρουσία της παιδικής χορωδίας.

Το πολιτιστικό χορωδιακό μας σωματείο, στην εικοσαετή και πλέον ιστορία του έχει πλούσια δράση, με συναυλίες και πολλές διοργανώσεις. Αποκορύφωμα των δραστηριοτήτων του είναι το ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ».

Το χορωδιακό σωματείο, που μετακινείται με μουσικές νοσταλγικές νότες, προβάλλοντας την πατρίδα μας, προβάλλοντας την ιστορική μας πόλη, και γι’ αυτό είμαστε υπερήφανοι. Η Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου, προέρχεται από την καστρούπολη της Ρούμελης με τρισχιλιετή ιστορία. Την πόλη που πρωτοκατοικήθηκε το 1104 π.Χ. με την κάθοδο των Δωριέων. Την νύμφη του Κορινθιακού, με την ιστορική και καθοριστικής σημασίας Ναυμαχία της Ναυπάκτου το 1571, «για την πίστη του Χριστού την Αγία».

Παναγιώτατε Πάτερ, ευχόμαστε ο Αναστάς Κύριος, ο Σταυρωθείς και Λυτρωτής του κόσμου, χαρίζει στην Παναγιότητά Σας, πολλά τα έτη, με υγεία και Θεόπεμπτο σοφία. Πολλά τα έτη εν ειρήνη, επ' αγαθώ της Ορθόδοξης Εκκλησίας, και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Εκ μέρους του μαέστρου μας, των συγχορωδών μου και των συνοδοιπόρων μας, αιτούμαι την ευλογία Σας. Εύχεσθε υπέρ ημών Πάτερ. Παρακαλώ Παναγιώτατε, δεχθείτε ως δώρο, το έμβλημα της Μικτής Χορωδίας Ναυπάκτου, δείγμα υπέρτατου σεβασμού, αγάπης και αφοσίωσης.

  • Προβολές: 2606