Skip to main content

Ἀπαλλακτικὸ Βούλευμα τοῦ Συμβουλίου Ἐφετῶν Δυτικῆς Στερεᾶς Ἑλλάδος γιὰ τὸ Μητροπολιτικὸ Συμβούλιο τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Ναυπάκτου

ΓΡΑΦΕΙΟΝ ΤΥΠΟΥ
ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ  ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ
5 Αυγούστου 2015

ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ     

Απαλλακτικό Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Δυτικής Στερεάς Ελλάδος για το Μητροπολιτικό Συμβούλιο της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου:  

«ΕΝΗΡΓΗΣΑΝ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ»

 Η απόφαση σε pdf:

 Απαλλακτικό Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Δυτικής Στερεάς Ελλάδος για το Μητροπολιτικό Συμβούλιο της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου

Μέ το από 12-6-2015 Δελτίον Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας «Περί αχρεωστήτως καταβληθέντων μισθών σε απολυμένο Κληρικό», ενημερωνόταν υπευθύνως το κοινό, μετά από ύποπτα δημοσιεύματα, για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των μελών του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, για μια πράξη καταλογισμού αχρεωστήτως καταβληθέντων μισθών στον ακοινώνητο και καθηρημένο πρώην Ιεροκήρυκα Ιγνάτιο Σταυρόπουλο.
Επίσης ενημερωνόταν το κοινό ότι «τό Μητροπολιτικό Συμβούλιο έχει ήδη προσφύγει κατά της ενέργειας του κ. Εισαγγελέως, ενώ σε κάθε περίπτωση δεν έχει τίποτε να φοβηθή, διότι όλες οι ενέργειές του έγιναν για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, κατόπιν γραπτής πληροφόρησης από τις αρμόδιες Υπηρεσίες».

Μέ το παρόν ανακοινώνεται ότι η Ιερά Μητρόπολη επαληθεύθηκε πλήρως και ήδη εξεδόθη το υπ' αριθμ. 64/2015 Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Δυτικής Στερεάς Ελλάδος με το οποίο ακυρώνεται το κλητήριο θέσπισμα του Εισαγγελέως Εφετών Δυτικής Στερεάς Ελλάδος που παρέπεμπε τα μέλη του Μητροπολιτικού Συμβουλίου σε δίκη και αποφαίνεται να μη γίνη κατηγορία εναντίον τους.

Το Συμβούλιο Εφετών με το ως άνω Βούλευμά του αντιμετωπίζει εμπεριστατωμένα το όλο ζήτημα και μεταξύ άλλων αποφαίνεται ενδεικτικά τα εξής: «πρίν  από την έκδοση της πράξης καταλογισμού αναζητήθηκε ενδελεχώς με μέριμνα της Ιεράς Μητρόπολης η ενημέρωσή της επί του θέματος του καταλογισμού από τις ως άνω υπηρεσίες στις οποίες απευθύνθηκε αυτή», ότι «ουδόλως προέκυψε σκοπός παράνομης βλάβης», ότι τα μέλη του Μητροπολιτικού Συμβουλίου «ενήργησαν μόνο με γνώμονα να ανταποκριθούν στην ευθύνη του συλλογικού οργάνου επί των θεμάτων των μισθολογικών παροχών για την απρόσκοπτη λειτουργία της υπηρεσίας τους, την ορθή και με διαφάνεια άσκηση των καθηκόντων τους» και ότι «δέν υπάρχουν καθόλου ενδείξεις ότι οι προσφεύγοντες τέλεσαν την ως άνω αξιόποινη πράξη», και τελικά τους απαλλάσσει οριστικώς από κάθε κατηγορία.

Έτσι, άλλη μια κατηγορία του ακοινώνητου, καθηρημένου και πολλάκις καταδικασθέντος με ποινές φυλάκισης μοναχού Ιγνάτιου Σταυρόπουλου πέφτει στο κενό.
Οι δε κύκλοι της πρώην Μονής Μεταμορφώσεως, αντί να προσπαθούν εκ του μηδενός να προκαλέσουν «σεισμό στην τοπική εκκλησιαστική κοινότητα της Ναυπάκτου, της ευρύτερης περιοχής της Αιτωλοακαρνανίας και της Εκκλησίας της Ελλάδος», άς απολογηθούν στον λαό, στην κοινωνία και στην Δικαιοσύνη για τα τρία εκατομμύρια ευρώ που χρωστούν στο χειμαζόμενο Κράτος, για την επί δύο και ήμιση έτη κατάληψη ενός Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, για την άρνηση του ελέγχου από το Κράτος που μετά από δέκα (10) έτη ακόμη δεν έχει εξαχθή Πόρισμα (!!!), για τα πολλαπλά ταμεία και τα πλέγματα των Σωματείων και Συλλόγων τους που συνεχίζουν να δρούν ανέλεγκτα κ.ο.κ.

Η Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου παραμένει σταθερά προσηλωμένη στα καθήκοντά της και στην προάσπιση των Εκκλησιαστικών Παραδόσεων αλλά και του Δημοσίου Συμφέροντος και αποτελεί την εγγύηση της νομιμότητος και της κανονικότητας στην Επαρχία μας.

Σημείωση:
Ολόκληρο το κείμενο του υπ' αριθμ. 64/2015 Βουλεύματος: Απαλλακτικό Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Δυτικής Στερεάς Ελλάδος για το Μητροπολιτικό Συμβούλιο της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα της Μητροπόλεώς μας www.parembasis.gr

Από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως

ΜΟΝΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

  • Προβολές: 4713